4/9/11

Πρώην Αμερικανός Πρέσβης «σύμμαχός» τους Και τις Η.Π.Α. επιχειρούν να παραπλανήσουν οι «Τσάμηδες»!

Σιγήν ιχθύος τηρεί και πάλι το Ελληνικό Υπ. Εξωτερικών…


• Δεν έχουν τέλος οι προσπάθειες των «Τσάμηδων» να πείσουν τη διεθνή κοινή γνώμη για το… δίκαιο των αιτημάτων τους! Μετά τις προκλήσεις ενάντια στην Ελλάδα, όπως τις πορείες στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, πλέον επιχειρούν να παραπλανήσουν και τις ΗΠΑ, διοχετεύοντας πληροφορίες προς τα ΜΜΕ, ότι αυτές αναγνωρίζουν το «Τσάμικο ζήτημα»!
Στηριζόμενοι σε προσωπικές απόψεις του πρώην Πρέσβη των ΗΠΑ στα Τίρανα Τζον Ουίδερς, επιχειρούν για μια ακόμη φορά να δημιουργήσουν ένταση στις σχέσεις Ελλάδος – Αλβανίας.

«Οι «Τσάμηδες» είναι Αλβανοί που ζούσαν στη Δυτική Ελλάδα. Κοντά στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, περίπου 20.000 με 40.000 «Τσάμηδες» εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα ως συνεργοί του φασισμού και εγκαταστάθηκαν στην Αλβανία»! Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Τζον Ουίδερς, σε τηλεγράφημά του προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η αποκάλυψη έγινε πριν λίγες ημέρες, μέσα από την περίφημη ιστοσελίδα Wikileaks και αποτελεί ένα ακόμη… επεισόδιο στο «σίριαλ» των «Τσάμηδων».

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ…
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι, η Αλβανική Κυβέρνηση δεν θέλει να συγκρουστεί με την Ελλάδα για το «Τσάμικο» ζήτημα, όπως προκύπτει από το τηλεγράφημα του Πρέσβη Ουίδερς, που εστάλη στις 10 Νοεμβρίου 2008.

«Φαίνεται, ότι η Αλβανική Κυβέρνηση ανησυχεί περισσότερο για τις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα απ’ ότι για τις απαιτήσεις των Τσάμηδων. Η Ελλάδα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Αλβανίας, και περίπου 1 εκατομμύριο Αλβανοί εργάζονται σε αυτήν, γι’ αυτό η Αλβανική κυβέρνηση δεν φαίνεται πρόθυμη να βλάψει τις σχέσεις με τους Έλληνες, θέτοντας το ζήτημα των «Τσάμηδων» αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΜΑΧΗ…
Παράλληλα, όπως τονίζεται, «οι Αλβανοί «Τσάμηδες» που εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν μια δικαστική μάχη σχετικά με το ζήτημα της ελληνικής ιθαγένειας και της αποζημίωσης σε σχέση με την κακομεταχείριση από την Ελληνική Κυβέρνηση για ζημιές κατά τον βίαιο διωγμό τους»!

Όπως έγραψε η ιστοσελίδα borioipirotika.blogspot.com, ο «Τσάμης» ηγέτης Ταχίρ Μουχεντίνι είχε δηλώσει, ότι οι «Τσάμηδες» θέλουν βοήθεια και από την Αλβανική Κυβέρνηση για να πάνε στο Διεθνές Δικαστήριο, με αίτημα την αναγνώριση της «γενοκτονίας» τους από τους Έλληνες!

ΣΙΓΗΝ ΙΧΘΥΟΣ!..
Από την πλευρά της, η Ελληνική Κυβέρνηση τηρεί σιγήν ιχθύος στο θέμα. Οι πρόσφατες προκλήσεις τους, πέρασαν αναπάντητες από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο συνεχίζει αν έχει σαν πρώτο του στόχο την ομαλή πορεία της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση!
Πώς θα γίνει όμως αυτή η πορεία, όταν δεν «κλείνουν» σοβαρά θέματα, όπως οι προκλήσεις των «Τσάμηδων» και βεβαίως δεν βελτιώνεται η συμπεριφορά των Αλβανών προς την Ελληνική Εθνική Μειονότητα;

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ…
Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν, ότι η Ελληνική πλευρά είναι εντελώς απούσα από τις εξελίξεις στην περιοχή της Βορείου Ηπείρου, την ώρα που ο Αλβανικός εθνικισμός ολοένα επεκτείνεται!
Γι’  αυτό ζητούν από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, έστω και τώρα να κάνει τις κατάλληλες κινήσεις, για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να παίξει η Ελλάδα επιτέλους πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα ζήτημα που την αφορά άμεσα…
http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/13/7015 

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.