19/9/11

Οι Τούρκοι δυναμιτίζουν τη ΝΑ Μεσόγειο. Ο υπ. ενέργειας δήλωσε ότι αρχίζουν έρευνες της Τουρκίας νότια της Κύπρου!

Ο υπουργός ενέργειας της Τουρκίας Taner Yıldız, δήλωσε σήμερα στους Τούρκους δημοσιογράφους ότι σε περίπτωση που η Κύπρος προχωρήσει σε γεωτρήσεις τις επόμενες ημέρες, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Χριστόφιας, και η Τουρκία θα προχωρήσει κατά τον ίδιο τρόπο σε έρευνες πετρελαίου τις επόμενες εβδομάδες, σε διάφορες περιοχές της Μεσογείου.
Συγκεκριμένα, ο Τανέρ Γιλντίζ είπε:
"Σε περίπτωση που οι Ελληνοκύπριοι εφαρμόσουν το πρόγραμμα γεωτρήσεων που έχουν ανακοινώσει, και εμείς τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσουμε τις έρευνες πετρελαίου στη Μεσόγειο. Θα κάνουμε έρευνες σε ολόκληρη τη θαλάσσια περιοχή γύρω από την Κύπρο. Θα κάνουμε έρευνες πετρελαίου και στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου. Τα πλοία που θα κάνουν τις σεισμικές έρευνες θα τα συνοδεύουν πλοία του πολεμικού στόλου της Τουρκίας. Σε περίπτωση που το Ισραήλ συνεργαστεί στον τομέα αυτό με την Κύπρο, μια τέτοια ενέργεια δεν θα συνεισφέρει στις υφιστάμενες σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών.
Ο Γιλντίζ, αναφερόμενος στο θέμα της συνεργασίας με το Ισραήλ στον τομέα της ενέργειας είπε:
"Καμία ποιότητα και αξία του πετρελαίου δεν μπορεί να συγκριθεί με την τιμή και την υπερηφάνεια των πολιτών μας. Δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε συνεργασία με το Ισραήλ στον τομέα της ενέργειας, αν δεν εξομαλυνθούν πρώτα οι μεταξύ μας σχέσεις".
Τέλος, ο Τούρκος υπουργός προειδοποίησε με σκληρή γλώσσα και την Ε.Ε., λέγοντας τα εξής:
"Η Ε.Ε. είναι μπροστά σε ένα σημαντικό δίλημμα. Έχει να επιλέξει ανάμεσα στο μέγεθος της Τουρκίας και την τοπική διοίκηση της Νότιας Κύπρου", όπως αποκάλεσε τη νόμιμη κυβέρνηση της Κύπρου που σημειωτέον αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε. από 1ης Ιουλίου 2012.
Πηγή: Χουριέτ

6 σχόλια:

  1. να πει κάποιος στον πρωθυπουργό της τουρκίας ποια είναι η χώρα με το μεγαλύτερο μήκος ακτογραμμών στην μεσόγειο

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82_%CF%87%CF%89%CF%81%CF%8E%CE%BD_%CE%B1%CE%BD%CE%AC_%CE%BC%CE%AE%CE%BA%CE%BF%CF%82_%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AE%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε το αστέρι τι μας είπε Δευτεριάτικα. Τους έχει ανάγκη η Ε.Ε. τους Τούρκους ε; Ναι, για να κληρονομήσει το "Κουρδικό" στους κόλπους της, ή για να εισάγει τον Αμερικανικό παράγοντα από "εμπρός" στο Στρασβούργο; Τέλος πάντων έρχονται μέρες με πολύ ενδιαφέρον.
    Αυτό που κρατώ είναι για ακόμα μια φορά η περηφάνεια και η υπόλοιψη ενός Τούρκου αξιωματούχου για το λαό της χώρας του. Έστω και επικοινωνιακά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεωρώ ότι η Ελλάδα θα πρέπει να απαντήσει σε αυτή την πρόκληση,ξεκαθαρίζοντας στους Τούρκους πως αν κάνουν κάτι τέτοιο τότε η Ελλάδα θα προχωρήσει την ίδια κιόλας στιγμή στην επέκταση των Εθνικών Χωρικών Υδάτων,με ότι αυτό συνεπάγεται και για τις δυο χώρες φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοιτάτε φάτσα ο Τούρκος!!! Κάτι ανάμεσα σε Πακιστανό και Αφγανό!!!! Τι δουλειά έχουν αυτοί οι κεντροασιάτες με την Μεσόγειο;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένας Έλληνας τους έκανε να χορεύουν Ζορμπά!

    http://www.youtube.com/watch?v=YimngJj_TR8

    Για όσους δεν το έχουν δεί,αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Taner Yıldız,
    Σε περίπτωση που το Ισραήλ συνεργαστεί στον τομέα αυτό με την Κύπρο, μια τέτοια ενέργεια δεν θα συνεισφέρει στις υφιστάμενες σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών.

    ΤΙΣ ΠΟΙΕΣ;;;;;;;;;;

    ΤΙΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ!

    Και το χοντραίνει..
    "Δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε συνεργασία με το Ισραήλ στον τομέα της ενέργειας, αν δεν εξομαλυνθούν πρώτα οι μεταξύ μας σχέσεις".

    Εδώ σηκώνεις τα χέρια ψηλά .
    Τι εννοεί ο ποιητής;
    Τον υποθαλάσιο αγωγό που θα περνούσε από το Ισραήλ στο έδαφός της;
    Μήπως εννοεί τα κοιτάσματα της Κύπρου, του Λιβάνου ή έκπληξη ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ;

    Όπως και να είναι το παζάρι μου θυμίζει το ανέκδοτο με τη λοτταρία του ψόφιου γαϊδάρου.
    Ο απατεώνας πήρε τα λεφτά και αποζημίωσε μόνο αυτόν που του έκατσε ο λαχνός.
    Μόνο που το γαϊδούρι της Τουρκίας έχει κακοφορμίσει εδώ και πολύ καιρό.

    @ Χρήστος Χατζησαββίδης (για το videaki)
    Μπορεί και να δακρύζεις στην αρχή από περηφάνεια αλλά μετά σου έρχεται να κλαίς που η πολιτιστική μας κληρονομιά έχει καταντήσει φτηνή τουριστική ατραξιόν απέναντι.
    Και φυσικά δεν θα εκπλαγώ να μάθω ότι και ο Ζορμπάς ήταν Οτομάν και να δούμε και δικαστικές διενέξεις για το brand name μεταξύ δύο φίλιων χωρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.