4/9/11

Νετανιάχου: «Δεν ζητώ συγγνώμη από την Τουρκία»


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, επανέλαβε σήμερα, Κυριακή, την άρνησή του να ζητήσει συγγνώμη από την Τουρκία για την επιδρομή Ισραηλινών στρατιωτών εναντίον τουρκικού πλοίου του στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα πριν ένα χρόνο, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως θέλει να αποφύγει την επιδείνωση των σχέσεων με την Άγκυρα.«Δεν χρειάζεται να ζητήσουμε συγγνώμη επειδή ενεργήσαμε με αυτόν τον τρόπο για να προστατεύσουμε τους συμπατριώτες μας, τα παιδιά και τις πόλεις μας», τόνισε στους δημοσιογράφους ο Νετανιάχου, πριν την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου.

«Δεν έχουμε ανάγκη να ζητήσουμε συγγνώμη επειδή οι στρατιώτες μας απάντησαν στις βίαιες επιθέσεις των ακτιβιστών της ΙΗΗ (τουρκική ΜΚΟ). Δεν θα ζητήσουμε συγγνώμη γιατί προσπαθούμε να σταματήσουμε το λαθρεμπόριο όπλων προς την Χαμάς», υπογράμμισε ο Νετανιάχου.
«Όμως επαναλαμβάνω πως το Ισραήλ εκφράζει τη λύπη του για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών. Ελπίζω να μπορέσουμε να βρούμε τρόπο να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας με την Τουρκία. Το Ισραήλ δεν επιθυμεί την επιδείνωση των σχέσεών του με την Άγκυρα», κατέληξε ο ισραηλινός πρωθυπουργός
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

9 σχόλια:

  1. Την πανε σκουντωντας την Τουρκια και την εχουνε τσαλακωσει.Κοντευουν να της κατεβασουνε και τα μανικια απο το σακκακι και να μεινει με τις φοδρες .Αρχιζω και την...λυπαμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είναι πιθανόν να προλάβει η δική μας πολιτική ηγεσία να ζητήσει αυτή συγνώμη και να αποκαταστήσει το τρωθέν εκατέρωθεν κύρος των κρατών που επλήγησαν από τα λάθη τους "μαθημένα τα βουνά στα χιόνια" - που έλεγε και η γιαγιά μου η σχωρεμένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστω Ακριτα
    Ψαχνοντας βρηκα και αλλες μυστικες βασεις του Ισραηλ.

    http://www.redstate.com/skipmaclure/2010/06/27/israel-on-the-brink-%E2%80%93-reported-secret-base-near-tabuk-saudi-arabia/

    http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=180838

    http://www.upi.com/Top_News/World-News/2010/09/05/Report-reveals-site-of-secret-Israeli-base/UPI-46621283690054/

    Και παει ...λεγοντας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν είχαμε και μείς πολιτικούς που έχουν κρατήσει όπλο μία φορά στη ζωή τους, δεν θα είμαστε σ' αυτή την άθλια κατάσταση.Να προσπαθούμε να βρούμε πολιτικούς να πάρουν το τιμόνι της χώρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. sterg

    Όντως,και μου κάνει ευχάριστη εντύπωση,αλλά ας είμαστε λίγο επιφυλακτικοί,ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρηστο
    Πραγματι ολα φαινονται παρα πολυ ευνοικα για την Ελλαδα και αυτο πολυ βαθεια στο μυαλο μου δεν μου καλοστεκεται.Κατι μου μυριζει οτι μαγειρευεται σε πολυ υψηλα και εξωθεσμικα Κεντρα που υπερβαινουν ΓΑΠ,Ερντογαν,Νταβουτογλου κλπ που τους δειχνουν μονο ενα κομματι του παζλ ,αυτο που θα αρεσει στον καθενα,αλλα οχι ολη την εικονα του παζλ.Μακαρι να ειμαι απλα καχυποπτος και δικαιολογημενα γιατι εχωμε περασει πολλα και συνεχιζομε να περναμε.Μακαρι να μας εχουνε...αγαπησει ολοι τοσο ξαφνικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. sterg

    Ακριβώς,και το άλλο που μου κάνει μεγάλη εντύπωση είναι το χάσμα που χωρίζει την εξωτερική κατάσταση της χώρας με την εσωτερική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατι μου στριφογυριζει και δεν βλεπω να γινεται.Για να υπαρξει στην πραξη συμμαχια της Ελλαδας με Ισραηλ και τοτε να δουν οι Τουρκοι τον Ουρανο...αναποδογυρισμενο θα πρεπει λιγο πριν την εναρξη των γεωτρησεων-λιγο πριν επαναλαμβανω-να ανακυρηξωμε οπως και δικαιουμαστε την Ελληνικη ΑΟΖ ,Μονο τοτε τα συμφεροντα Ελλαδας-Ισραηλ θα ταυτιζονται.Θα το κανει ομως αυτο η Ελληνικη κυβερνηση η θα μας θυμισει την σταση του σημιτη στα Ιμια??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. sterg, ..."...η θα μας θυμισει την σταση του σημιτη στα Ιμια??????"

    με Πάγκαλο στην κυβέρνηση κι εμένα εκεί πάει το μυαλό μου.... θα δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.