26/9/11

Χάρτης-σοκ των Τούρκων!"Σβήνουν" Δωδεκάνησα,φθάνουν Κρήτη!

Ο χάρτης που δημοσιεύεται σε τουρκικά ΜΜΕ είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικός για τις προθέσεις και τις επιδιώξεις της Άγκυρας!Στην επεξήγηση του χάρτη οι Τούρκοι χρωματίζουν με κίτρινο χρώμα την “υφαλοκρηπίδα που οι Έλληνες ισχυρίζονται πως κατέχουν”,με πορτοκαλί της Κύπρου και μετά αρχίζουν τα παράλογα.Με το γαλάζιο χρώμα φαίνεται η υφαλοκρηπίδα που έχουν οι Τούρκοι και με το σκούρο μπλε αυτή …που ονειρεύονται!
Όπως είναι διακριτό οι Τούρκοι “σβήνουν” από το χάρτη …τα Δωδεκάννησα και φθάνουν σχεδόν ως τη Κρήτη! Το θράσος δεν έλειψε ποτέ από τη Τουρκία!


Η Άγκυρα είναι αναμενόμενο θα θέσει ζήτημα ζωτικού χώρου ,θα μας υπενθυμίσει ότι έχει τις μεγαλύτερες σε έκταση ακτές σ΄ όλη την Ανατολική Μεσόγειο και άλλα σχετικά. Το χειρότερο είναι ότι όπως συμβαίνει συχνά,θα βρει …κατανόηση ακόμη και από ελληνικά χείλη ,που έχουν προφανώς μπερδέψει τη καλή γειτονία με …το “νταβατζηλίκι” που προσπαθεί να πουλήσει η Άγκυρα όχι μόνο στην Ελλάδα ,αλλά σ΄ όλη τη περιοχή.


Υπάρχει Διεθνές Δίκαιο που προβλέπει τα πάντα. Αυτό οφείλει να σεβαστεί η Τουρκία και όσο το γρηγορότερα το καταλάβει,τόσο πιο κερδισμένη θα βγει. Σε διαφορετική περίπτωση αν συνεχίσει να ακολουθεί τη τακτική της έντασης και των απειλών, θα είναι η μεγάλη χαμένη.

9 σχόλια:

  1. Υπόθεση εργασίας (και μόνο): Τί θα συνέβαινε στην περίπτωση που ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας έκανε σήμερα την ακόλουθη δημόσια δήλωση;

    "Για δεκαετίες υφιστάμεθα ψυχολογική και οικονομική εξαθλίωση λόγω των παράνομων και επιθετικών παρενοχλήσεων των γειτόνων μας.

    Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος για τον οποίο η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία.

    Δυστυχώς δεν έχουμε τους πόρους να συνεχίσουμε την παροχή βοήθειας προς την Τουρκία.

    Η οικονομική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει δεν μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να υποχωρούμε ούτως ώστε να την προστατέψουμε.

    Ως εκ τούτου, αν δεν υπάρξει εντός της ημέρας επίσημη δήλωση της Τουρκικής Κυβέρνησης για πλήρη και οριστική παύση του συνόλου των αμφισβητήσεων της Τουρκίας επί των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Τουρκική Κυβέρνηση δεν θα αφήσει άλλη επιλογή στην Ελλάδα από το να προχωρήσει σε αναγνώριση του Κουρδικού Κράτους.

    Η Ελλάδα συνεχίζει να παραμένει αφοσιωμένη στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και, σε αυτά τα πλαίσια, επιθυμεί την πλήρη συνεργασία με όποιο κράτος σέβεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα με σκοπό την ανάπτυξη υγιών συνεργασιών για την ειρήνη και την ευημερία των λαών τους.

    Η μέχρι σήμερα συνεργασία μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων σε πλήθος επιχειρηματικών και πολιτιστικών δράσεων έχει αποδείξει την αμοιβαία πρόθεση και ικανότητα δημιουργικής συνύπαρξης των δύο λαών.

    Πολιτικά οράματα υποταγής του φίλου και συνεργάτη είναι, εξ ορισμού, μη συμβατά με την ειρήνη και την ευημερία των λαών.

    Μένει στην Τουρκική Κυβέρνηση να αποδείξει ότι επιλέγει την ειρήνη και την ευημερία."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να συμβεί αυτό:

    1)Πρέπει να βρεθεί πολιτικός αρχηγός ο οποίος να μην καταθέτει στεφάνι στο μαυσωλείο του σφαγέα Κεμάλ

    2)Να μην λέει ευχαριστώ στους Αμερικανούς και να μην κάνει κουμπαριές με τον Τουρκο ομόλογο του

    3)Να μην χορεύει ζεμπέκικα υπο τα χειροκροτήματα εκπροσώπων του βαθέος κράτους της Τουρκίας

    4)Να μην παραχωρεί το Αιγαίο στην Τουρκία ως εγινε με την αποχώρηση μας απο το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ

    5)Να μην πηγαίνει στο Νταβός

    6)Να μην αναγνωρίζει τα "ζωτικά συμφέροντα" της Τουρκίας στο Αιγαίο

    7)Να μην παραδίδει τον Εθνικό Ηγέτη των Κούρδων

    8)Να μην παρακαλεί για μια συνάντηση στον Λευκό Οίκο

    9) Να μην ξεχνά ότι τα Σκόπια δεν είανι "Μακεδονία"

    10) Να μην αποσύρει τους s-300 και παράλληλα να τους έχει σε ετοιμότητα

    11)Να λέει όχι καθαρά στα ψευδεπίγραφα σχέδια λύσης τύπου ΑΝΑΝ

    ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ

    38 χρόνια διαγωνισμός υποτέλειας διακομματικός διαχρονικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως αρκεί (κάποιος) 'να του λασκάρει (τη) η βίδα' και απλά να το πει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευγε Ακριτα, Anaconda!

    Βρισκουν και τα κανουν ...

    Αιωνια η ξευτιλα των αθλιων ζητιανων, δειλων ραγιαδων, και αυτοκαταστροφικων εθνομηδενιστων.

    - Γιώργος Κοντογιώργης, Το ελληνικό πρόβλημα: το κράτος κατοχής και η έξοδος από την κρίση
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/09/blog-post_7958.html

    - Βασίλειος Μαρκεζίνης: Οι επτά πυλώνες μιας αποτυχημένης κυβέρνησης (και επτά ιδέες για πιθανή αναγέννηση)
    http://www.antibaro.gr/node/3355


    Και παλι μπραβο στους Ισραηλινους,

    - Remarks by PM Benjamin Netanyahu to the U.N. General Assembly
    http://www.mfa.gov.il/MFA/Government/Speeches+by+Israeli+leaders/2011/Remarks_PM_Netanyahu_UN_General+_Assembly_23-Sep-2011.html

    και αλλους,

    - Ianus, Enemies and friends of barbarity
    http://www.danielpipes.org/comments/189543

    που παραδειγματιζουν και κρατανε "Θερμοπυλες"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοιτάξτε η κίνηση αυτή θα ήταν ακριβώς στα μέτρα των κινήσεων της Τουρκίας, επέμβαση στα εσωτερικά άλλου κράτους, καθαρά απειλητική κίνηση (ή έτσι ή εμείς θα....) κ.α.

    Για να το κάνεις αυτό πρέπει να υπάρχει ένα βασικό στοιχείο στην όλη αντίληψη όχι μόνο της πολιτικής ηγεσίας αλλά και μεγάλου μέρους του ελληνικού πληθυσμού (ο οποίος άλλωστε τους εκλέγει). Το στοιχείο αυτό ονομάζεται είναι η αρχή της Ισότητας.
    Εγώ αν και μικρός δεν θυμάμαι ποτέ Έλληνα πολιτικό οποιασδήποτε βαθμίδας να αντιμετωπίζει Τούρκο ομόλογο του ως ίσο. Μάλλον τους έχει μείνει συνήθειο από την Τουρκοκρατία καθώς αυτοί που δεν πολέμησαν ακόμα να αντιληφθούν το μεγαλείο της ελευθερίας......

    Όταν λοιπόν θα αντιμετωπίζουμε τους απέναντι ως ίσους και όχι ως τα αφεντικά μας τότε και αυτοί θα προσαρμοστούν στις συγκεκριμένες συνθήκες. (Βέβαια αυτό δεν γίνεται σε μια μέρα). Πιθανόν τότε να υπάρχει αμοιβαία κατανόηση και επίλυση κάποιων προβλημάτων ή διαφορετικά πόλεμος.
    Όπως και να έχει θα σταματήσουμε να βρισκόμαστε σε πολυετή αναμονή πολέμου που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα από την ίδια την εμπόλεμη κατάσταση......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΟΙΒΟΣ, χαίρομαι για την υγιή συζήτηση που ανοίγει στην υπόθεση εργασίας (και μόνο) που ανάρτησα. Συμφωνώ σε όσα λες πλην της εκτίμησής σου ότι >>επέμβαση στα εσωτερικά άλλου κράτους, καθαρά απειλητική κίνηση (ή έτσι ή εμείς θα....) κ.α.<<. Ο λόγος είναι ο εξής: σε περιβάλλον unrestricted warfare, οι κινήσεις της Τουρκίας εδώ και καιρό μας μειώνουν διαρκώς τη δυνατότητά μας να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας τη στιγμή του armed conflict. Η Νταβουτόγλια θεωρία μηδενικών προβλημάτων με αυτούς που κάνουν ακριβώς αυτά που θέλουν έχει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό το σκοπό: τη μείωση του εύρους, ακόμα και την αποφυγή πολεμικής σύρραξης ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΤΟΧΟ. Στη χείριστη δε περίπτωση που διαπιστώσει ότι έχει πρόβλημα, απλά θα δημιουργήσει διαπραγματευτικό χώρο σε τρίτους και θα συνεχίσει να αξιοποιεί τα πολεμικά εργαλεία του unrestricted warfare ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΜΕ ΤΡΙΤΟΥΣ ΕΠΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΝΟΙΚΟΥΝ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΧΑΝΟΥΜΕ. Κλείνω λοιπόν με το εξής: ας σκεφτούμε τί πολλαπλαστικές επιδράσεις θα είχε μια τέτοια δήλωση σε τρίτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΠΑΑΑ!!! ".δεν θα αφήσει άλλη επιλογή στην Ελλάδα από το να προχωρήσει σε αναγνώριση του Κουρδικού Κράτους.." ΔΗΛΑΔΗ σε αντιπερισπασμό υπεκφυγής για τα ελαφρά πηδηματάκια από τον ΟΗΕ για το Παλαιστινιακό ΘΑΘΕΛΕΣ να το πει αυτό κατ΄ εντολή ΑΛΛΩΝ ο πρωθυπουργός?

    Κι όπως λέει κι Ο/Η Ακρίτας είπε...
    "..Για να συμβεί αυτό:.."

    Θα αφήσουμε να μας καταπιούν σαν πιόνα μιας Anacondaς στην αναζήτηση αντικατροπτίζματος τις ανύπαρκτης τους αξίας τα συμφέροντα των Ροτσιλδικών του Ισραήλ?

    Κι από πότε έχουν περισσότερα δικαιώματα στη Μεσόγειο από τους Έλληνες τις Σμύρνης, Εφέσου, κ.α. να μη πάμε και παραπίσω στο χρόνο προς στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. >>ΜΠΑΑΑ!!! ".δεν θα αφήσει άλλη επιλογή στην Ελλάδα από το να προχωρήσει σε αναγνώριση του Κουρδικού Κράτους.." ΔΗΛΑΔΗ σε αντιπερισπασμό υπεκφυγής για τα ελαφρά πηδηματάκια από τον ΟΗΕ για το Παλαιστινιακό ΘΑΘΕΛΕΣ να το πει αυτό κατ΄ εντολή ΑΛΛΩΝ ο πρωθυπουργός?<<
    Πρώτον, είναι μια υπόθεση εργασίας προς συζήτηση.
    Δεύτερον, η γνώσσα που χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι της καθομιλουμένης: είναι πιο, ας πούμε, 'διπλωματική'.
    Τρίτον, δεν υπάρχει πουθενά στον πλανήτη one-man-show Πρωθυπουργός.

    >>Κι όπως λέει κι Ο/Η Ακρίτας είπε...
    "..Για να συμβεί αυτό:.."<<
    Και, επειδή δεν έχουν συμβεί αυτά, ούτε ως υπόθεση εργασίας δεν μπορούμε καν να συζητάμε μια αλλαγή στάσης;

    >>Θα αφήσουμε να μας καταπιούν σαν πιόνα μιας Anacondaς στην αναζήτηση αντικατροπτίζματος τις ανύπαρκτης τους αξίας τα συμφέροντα των Ροτσιλδικών του Ισραήλ?<<
    Πρώτον, είναι ΤΟ Anaconda. Αν επιθυμείτε με το ζόρι να χρησιμοποιείτε κάτι στο θυλικό, να σας προτείνω κάτι άλλο.
    Δεύτερον, η συμπεριφορά προς την Τουρκία αποκλείει την επιλογή της στάσης προς το Ισραήλ ή σημαίνει κάτι ντετερμινιστικό; Όχι, αλλά, βρήκαμε παπά, ας θάψουμε όλο το χωριό.

    >>Κι από πότε έχουν περισσότερα δικαιώματα στη Μεσόγειο από τους Έλληνες τις Σμύρνης, Εφέσου, κ.α. να μη πάμε και παραπίσω στο χρόνο προς στιγμή!<<
    Αυτό αποτελεί τμήμα ευρύτερης συζήτησης που δεν περιορίζει τις επιλογές ως προς την συγκεκριμένη υπόθεση εργασίας.

    ΥΓ. Δεν ανταποδίδω τη γκρίνια γιατί μου άρεσε το ΜΠΑΑΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ἂς λέω ἄς... ἑτοιμαζόμεθα γιὰ πόλεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.