10/9/11

Ασκήσεις βρετανικού στρατού στην Κύπρο Ένα μήνα θα διαρκέσει ''Ο Λέων του Ηλίου''

Ασκήσεις βρετανικού στρατού στην Κύπρο

Βρετανικά στρατεύματα από το 7ο αερομεταφερόμενο βασιλικό τάγμα ηλεκτρολόγων και μηχανολόγων μηχανικών βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Κύπρο, λαμβάνοντας μέρος στην άσκηση ''Ο Λέων του Ηλίου''.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Αμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, η διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων αυτή στρατιωτική άσκηση αποβλέπει στο να δώσει στους στρατιώτες του τάγματος αυτού τις βασικές μαχητικές ικανότητες στο προκλητικό περιβάλλον και έδαφος της Κύπρου, με θερμοκρασίες που φθάνουν ή ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Είναι, επίσης, η άσκηση αυτή, σύμφωνα πάντα με το βρετανικό Υπουργείο Αμυνας, ένας τρόπος προαγωγής για τους στρατιωτικούς που υπηρετούν στη μονάδα αυτή και οι οποίοι επιδιώκουν να ανέβουν τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας και από υποδεκανείς να προβιβασθούν σε δεκανείς.

Το 7ο αερομεταφερόμενο βασιλικό τάγμα ηλεκτρολόγων και μηχανολόγων μηχανικών διατηρεί μίαν σταθερή παρουσία στο Αφγανιστάν, με περίπου 25 τεχνικούς της αεροπορίας να βρίσκονται αναπτυγμένοι στη χώρα αυτή.

Αποστολή του τάγματος είναι η συντήρηση των στρατιωτικών ελικοπτέρων και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, με τον 8ο Λόχο του τάγματος στο Κόλχεστερ να φροντίζει τα φορτηγά και τεθωρακισμένα οχήματα της 16ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας.

Τα στρατεύματα αυτά, έχοντας ολοκληρώσει τα θεωρητικά εργαστήρια, εξασκούνται τώρα σε πρακτικές μαχητικές δεξιότητες, όπως περιπολίες, εκκαθαρίσεις σε υποστατικά και στις έρευνες για βελτιωμένες εκρηκτικές συσκευές, με αποκορύφωμα των ασκήσεων μιαν αυγινή επίθεση σε ένα χωριό.

Σχετικά με τις ασκήσεις αυτές, ο Ταγματάρχης Μπομπ Τζόουνς, δεύτερος τη τάξει στη διοίκηση του 7ου αερομεταφερόμενου βασιλικού τάγματος ηλεκτρολόγων και μηχανολόγων μηχανικών, δηλώνει στο σχετικό ανακοινωθέν του Υπουργείου Αμυνας της Βρετανίας ότι ''οι ασκήσεις αυτές έχουν, πραγματικά, βγάλει τους στρατιώτες εκτός της ζώνης των ανέσεων και τους έχουμε βάλει να δουλεύουν σκληρά, σε ένα άγριο περιβάλλον και κλίμα, προκαλώντας τους να μάθουν και να αποκτήσουν ιδιότητες πολύ περισσότερο διαφορετικές από αυτές της καθημερινής των ενασχόλησης''.

Στο τέλος των ασκήσεων, οι στρατιώτες (άνδρες και γυναίκες) του τάγματος απολαμβάνουν, επίσης, μιαν περίοδο περιπετειώδους εκπαίδευσης, με δραστηριότητες όπως αναρρίχηση και θαλάσσια αθλήματα.
http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/24504 

2 σχόλια:

  1. gay parade στην Κύπρο δηλαδή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Askissoules, i allios "testakia antoxis" gia tous Brettanous stratiotes, mia kai tora einai akoma thermes oi thermokrassies..
    Alitheia, se poia perioxi tis Kyprou, den mas eipe.
    Elina

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.