28/9/11

Επίσκεψη Τ. Ερντογάν στα Σκόπια

Επίσκεψη Τ. Ερντογάν στα Σκόπια

Στα Σκόπια φθάνει αύριο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν για διήμερη επίσκεψη, θέλοντας να τιμήσει την 20ή επέτειο της ίδρυσης της ΠΓΔΜ, σε μια κίνηση η οποία μάλλον θα επιβαρύνει περισσότερο το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο κ. Ερντογάν κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πΓΔΜ θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της χώρας, θα παραστεί στην τελετή αποφοίτησης στο Διεθνές Βαλκανικό Πανεπιστήμιο και θα επισκεφθεί διάφορες περιοχές με κεντρικό σταθμό το Μοναστήρι το οποίο συνδέεται με τον Κεμάλ Ατατούρκ αλλα και οθωμανικά πολιτιστικά μνημεία.

Η Τουρκία ήταν η πρώτη που αναγνώρισε τη χώρα ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας" και προσφέρει ισχυρή πολιτική στήριξη στη διεθνή παρουσία και ατλαντική προοπτική της χώρας με το συνταγματικό όνομα, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει σημαντική οικονομική διείσδυση των τουρκικών εταιρειών στα Σκόπια.
http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/25583 

2 σχόλια:

  1. "Η Τουρκία προσπαθεί με έναν πολύ καλά σχεδιασμένο συνδυασμό 'παρουσίας παντού πλην του αυστηρώς προσδιορισμένου χώρου των ερευνών' + 'επιχειρήσεων informational warfare' να δημιουργήσει το μεγαλύτερο δυνατό διαπραγματευτικό χώρο σε τρίτους."
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/09/blog-post_9462.html?showComment=1317227658140#c8843099294665846412

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο Τούρκος έχει κόψει αλυσίδα και φέρεται σαν δαρμένος σκύλος!..κάποιος να τον μαζέψει!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.