30/9/11

Το Πακιστάν και το δίκτυο Χακάνι: η τελευταία ενορχηστρωμένη απειλή από την Αμερική και το Τέλος της Ιστορίας

του Δρ. Paul Craig Roberts
Έχετε ξανακούσει ποτέ για τους Χακάνι; Όχι, δεν το πιστεύω. Ακριβώς όπως η Αλ Κάιντα για την οποία κανείς δεν είχε ακούσει πριν από την 11η Σεπτεμβρίου, το «Δίκτυο Χακάνι» βγαίνει στη δημοσιότητα πάνω στην ώρα για να δικαιολογήσει τον επόμενο πόλεμο των Ηνωμένων Πολιτειών: το Πακιστάν.

Η δήλωση του Ομπάμα ότι είχε διατάξει την εξόντωση του ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν έχει μειώσει σε
μεγάλο βαθμό την απειλή από αυτόν τον αχυράνθρωπο ο οποίος υπηρέτησε τόσο καλά για τόσο πολύ καιρό. Μια τρομοκρατική οργάνωση που αφήνει αφοπλισμένο και ανήμπορο τον επικεφαλής της, σαν μια πάπια στη μέση της λίμνης, έτοιμη να δολοφονηθεί με όλους τους κανόνες της τέχνης, δεν είναι πια τόσο φοβερή οργάνωση. Ήρθε η ώρα να βγει από το μαγικό καπέλο κάτι πιο απειλητικό, κάτι που θα συνεχίσει με ασφάλεια τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».

Τώρα, ο χειρότερος εχθρός της Αμερικής είναι οι Χακάνι. Επιπλέον, σε σχέση με την Αλ Κάιντα η οποία ποτέ δεν είχε σχέση με μια χώρα και μόνο, το δίκτυο Χακάνι, σύμφωνα με τον ναύαρχο Μάικ Μάλεν, επικεφαλής του επιτελείου του αμερικανικού στρατού, είναι ένας πραγματικός «βραχίονας» της πακιστανικής κυβέρνησης και των μυστικών υπηρεσιών του, της ISI. Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει η ISI έχει διατάξει στο δίκτυο του Χακάνι να επιτεθεί στην αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ στο Αφγανιστάν στις 13 Σεπτεμβρίου όπως και στην αμερικανική στρατιωτική βάση στην επαρχία του Wadak.

Ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, μέλος της επιτροπής των ενόπλων δυνάμεων και ένας από τους πιο θερμούς πολεμοχαρείς  των Ρεπουμπλικάνων, δήλωσε ότι "όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι" και διαβεβαίωσε το Πεντάγωνο ότι υπάρχει ισχυρή διακομματική υποστήριξη στο Κογκρέσο για μια αμερικανική στρατιωτική επίθεση κατά του Πακιστάν.
Ενώ η Ουάσιγκτον έχει προκαλέσει το θάνατο πολλών αμάχων Πακιστανών με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της και ανάγκασε τον πακιστανικό στρατό να κυνηγήσει την Αλ Κάιντα σε όλο σχεδόν το Πακιστάν, γεγονός το οποίο ανάγκασε δεκάδες χιλιάδες Πακιστανούς να εγκαταλείψουν τις επίμαχες περιοχές, ο γερουσιαστής Γκράχαμ δήλωσε να είχε κάτι το πιο ουσιαστικό στο μυαλό του.

Αυτό  πιστεύει επίσης η πακιστανική κυβέρνηση. 
Ο Πακιστανός πρωθυπουργός Yousuf Raza Gilani ανακάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών του ενώ επισκέπτονταν την Ουάσιγκτον για μια έκτακτη συνεδρίαση της κυβέρνησης της οποίας το θέμα ήταν η αξιολόγηση μιας ενδεχόμενης εισβολής των ΗΠΑ στο Πακιστάν.

Από την πλευρά της, η Ουάσιγκτον συγκεντρώνει περισσότερα πειστήρια για τη νέα απειλή από τους Χακάνι για να δικαιολογήσει τον πόλεμο στο Πακιστάν: Το Πακιστάν διαθέτει πυρηνικά όπλα και είναι πολιτικά ασταθές και έτσι, τα πυρηνικά όπλα θα μπορούσαν να πέσουν σε κακιά χέρια, επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να κερδίσουν στο Αφγανιστάν, έως ότου εξαλειφθούν οι τρομοκρατικές ιερότητες στο Πακιστάν, μπλα, μπλα, μπλα, ...

Η Ουάσιγκτον προσπάθησε να αναγκάσει το Πακιστάν να διεξάγει επιχείρηση έναντι του ίδιου του λαού του, στην βόρεια επαρχία του Ουαζιριστάν. Το Πακιστάν έχει πολύ καλούς λόγους για να αντισταθεί σε αυτή την απαίτηση. Η Χρήση από τη Ουάσιγκτον της "νέας απειλής Χακάνι» ως πρόσχημα για την εισβολή θα μπορούσε να είναι ο τρόπος της Ουάσιγκτον για να αποδεκατίσει την αντίσταση του Πακιστάν να επιτεθεί στην ίδια του την επαρχία του Ουαζιριστάν, ή θα μπορούσε να είναι, όπως λένε μερικοί Πακιστανοί ηγέτες, και αυτό που φοβάται η κυβέρνηση, μια « δραματική παράσταση » που δημιουργήθηκε από την Ουάσιγκτον για να δικαιολογήσει μια επίθεση σε μια άλλη μουσουλμανική χώρα.

Μέσα από όλα αυτά τα χρόνια της δουλείας ως μαριονέτα των ΗΠΑ, η πακιστανική κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να φέρει ή ίδια τον εαυτό της σε αυτή τη κατάσταση. Οι Πακιστανοί άφησαν τους Αμερικανούς να αγοράζουν την πακιστανική κυβέρνηση, να εκπαιδεύουν και να εξοπλίζουν το στρατό τους και άφησαν να θεσπιστεί μια βιτρίνα της CIA με την υπηρεσία πληροφοριών τους. Μια τόσο εξαρτημένη κυβέρνηση από την Ουάσιγκτον, δεν μπορεί να πει πολλά πράγματα όταν η Ουάσιγκτον αρχίζει να παραβιάσει την κυριαρχία της χώρας, να στείλει τα UAV της και τις ειδικές δυνάμεις της για να σκοτώσει τη λεγόμενη Αλ Κάιντα, αλλά σε γενικές γραμμές, γυναίκες, παιδιά και αγρότες. Ανίκανη να ελέγξει μετά από μια δεκαετία μια μικρή ομάδα μαχητών Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, η Ουάσιγκτον μετέθεσε την ευθύνη για τη στρατιωτική ήττα της στο Πακιστάν, όπως κατηγορεί το Ιράν για δήθεν υποστήριξη της ιρακινής αντίστασης κατά της αμερικανικής κατοχής.

Ορισμένοι πολύ αποτελεσματικοί αναλυτές, που ποτέ δεν θα ακούσετε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, λένε ότι το αμερικανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα και η ασφάλεια και οι νεοσυντηρητικές πόρνες τους ενορχηστρώνουν τώρα το τρίτο παγκόσμιο πόλεμο πριν να είναι πλήρως προετοιμασμένες η Ρωσία και η Κίνα.
Ως αποτέλεσμα της κομμουνιστικής καταπίεσης, βρίσκεται στην αμερικανική τροχιά ένα μη αμελητέο ποσοστό του ρωσικού πληθυσμού. Οι Ρώσοι έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην Ουάσιγκτον παρά στον Πούτιν. Οι Κινέζοι είναι πολύ απασχολημένοι με  την διαχείριση της δικής της ταχείας οικονομικής ανάπτυξης, ώστε  να προετοιμαστούν για τον πόλεμο και είναι πολύ πίσω από την απειλή.

Ο πόλεμος ούτως ή άλλως, είναι η ίδια η ουσία των κερδών του στρατιωτικού-βιομηχανικού συμπλέγματος και ασφάλειας και ο πόλεμος είναι η μέθοδος που επέλεξαν οι νεοσυντηρητικοί για να επιτύχουν το στόχο τους της παγκόσμιας ηγεμονίας των ΗΠΑ.

Το Πακιστάν έχει σύνορα με την Κίνα και με χώρες της πρώην Σοβιετικής αυτοκρατορίας, στις οποίες οι ΗΠΑ διαθέτουν τώρα στρατιωτικές βάσεις στα ρώσικα σύνορα. Ένας πόλεμος των ΗΠΑ έναντι του Πακιστάν και η κατοχή του είναι πολύ πιθανό να ξυπνήσει τους Ρώσους και Κινέζους. Δεδομένου ότι και οι δύο διαθέτουν διηπειρωτικούς πυρηνικούς πυραύλους (ICBM), το αποτέλεσμα της απληστίας του στρατιωτικού-βιομηχανικού συμπλέγματος για το κέρδος θα μπορούσε να είναι η εξαφάνιση κάθε μορφής ζωής στον πλανήτη.

Οι σούπερ-πατριώτες και οι πατριώτες που πάντα πέφτουν στις παγίδες του στρατιωτικού-βιομηχανικού συμπλέγματος και των νεοσυντηρητικών, είναι πλέον σε θέση να στοιχηματίσουν για την πιθανότητα  «του τέλους των χρόνων», κάτι που  είναι τόσο πολύ επιθυμητό από την απόλαυση του ευαγγελιστή, επιτρέποντάς τους να αποπλεύσουν προς το παράδεισο, ενώ εμείς οι υπόλοιποι θα πεθάνουμε στη Γη.

Αυτό δεν είναι αυτό που ο Πρόεδρος Ρέιγκαν είχε ελπίσει, εργαζόμενος για το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Αρχικό άρθρο στα αγγλικά: "Pakistan and The Haqqani Network" : The Latest Orchestrated Threat to America and The End of History"

Πηγή: http://www.mondialisation.ca/index.php?context=va&aid=26810

1 σχόλιο:

  1. http://alithinapsemata.files.wordpress.com/2010/09/screenshot009.jpg

    Η ομώνυμη εικόνα από το περίφημο επιτραπέζιο...όλα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.