21/9/11

Ο παράγοντας γεωγραφία οδηγεί σε πόλεμο Ελλάδα και Τουρκία;

«Η Τουρκία θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα δεχθεί τον εγκλωβισμό της στον Κόλπο της Αττάλειας, ή θα επιδιώξει να ελέγξει την υφαλοκρηπίδα έκτασης 145.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων».
Αυτό είναι σε τρεις γραμμές η ουσία της έρευνας που διενήργησε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο για το θέμα της ύπαρξης πλούσιων αποθεμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, για την ακρίβεια στην περιοχή που εκτείνεται ανατολικά της Ρόδου και συμπεριλαμβάνει την τόσο σημαντική νήσο του Καστελορίζου.
Του Μιχαήλ Βασιλείου
(Συνεργάτης του περιοδικού ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ)

Η Τουρκία δεν κρύβει ότι ασφυκτιά εντός των χωρικών υδάτων και της ΑΟΖ που της επιφυλάσσουν οι κανόνες του διεθνούς δικαίου, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι έχει ατελείωτη ακτογραμμή και μικρές νήσοι με τη στοιχειώδη οικονομική δραστηριότητα, όπως το Καστελόριζο, στερούν από ένα κράτος τεράστιο την πρόσβαση σε πλουτοπαραγωγικούς πόρους κρίσιμους για την ανάπτυξή του. Σε αυτό το σημείο η Τουρκία σταματά για να επιχειρήσει να θεμελιώσει την άποψη ότι το διεθνές δίκαιο στη σημερινή του μορφή… δεν είναι δίκαιο. Εκεί ακριβώς υπεισέρχεται και η θεωρία που παρουσιάζεται με γενικό τίτλο «ειδικές περιστάσεις», (οι οποίες δεν αντιμετωπίζονται ακόμα από το διεθνές νομικό καθεστώς) στην οποία έχουν εντάξει και το Αιγαίο.
Στη μελέτη που έχει συντάξει το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, όπως αυτή παρουσιάζεται σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Sabah, αναφέρεται ότι «έτσι όπως έχει υπολογιστεί από την Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή πλευρά, η ΑΟΖ που αντιστοιχεί στην Τουρκία έχει έκταση μόνο 41.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ οι εκτάσεις 71.000 και 33.000 τετραγωνικών που υπολείπονται από τη συνολική έκταση των 145.000 τετραγωνικών μοιράστηκαν μεταξύ της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης. Εάν η Τουρκία δεν ελέγχει την υφαλοκρηπίδα αυτή έκτασης 145.000 τετραγωνικών, αυτό σημαίνει ότι δεν ελέγχει το ένα τρίτο των θαλασσών της και του πλούτου που υπάρχει σε αυτές».
Στο σημείο αυτό προκύπτει και το τουρκικό δίλημμα που ισοδυναμεί με την απόλυτη αποσταθεροποίηση: Δεδομένης της έναρξης των σεισμικών ερευνών από την ελληνική – ελλαδική και κυπριακή – πλευρά, πρακτικά σημαίνει ότι τα περιθώρια στην Τουρκία για να κινηθεί έχουν στενέψει αφόρητα και ότι καλείται να λάβει μέτρα για να αποφύγει κάποιο τετελεσμένο. Οι Τούρκοι στρατηγοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι ένας πόλεμος με την Ελλάδα από μόνος του δεν έχει δεδομένο αποτέλεσμα, ανεξαρτήτως των λεονταρισμών στους οποίους μας έχει συνηθίσει, πολύ περισσότερο τώρα που στην εξίσωση εισέρχονται και άλλοι παράγοντες οι οποίοι δεν ευνοούν την Τουρκία (ΗΠΑ, Ισραήλ, σε συνδυασμό με την «προβληματική διεθνή συμπεριφορά» της κυβέρνησης Ερντογάν).
Για το λόγο αυτό, όπως αποκαλύπτεται από τη Sabah το Γενικό Επιτελείο κάλεσε ειδικούς σε θέματα διεθνών σχέσεων και στρατηγικής και έθεσε το ερώτημα εάν και κατά πόσο με δεδομένο τον υποθαλάσσιο πλούτο της περιοχής θα δικαιολογούσε την ανάληψη του κόστους και του ρίσκου μιας στρατιωτικής σύγκρουσης. Οι στρατηγοί άσκησαν κριτική – και στον εαυτό τους – για το γεγονός ότι η Τουρκία δεν είχε κάνει τις απαραίτητες έρευνες για να γνωρίζει εγκαίρως το ακριβές – κατά προσέγγιση πάντα – μέγεθος των αποθεμάτων της περιοχής. Αυτό που έχει όμως ενδιαφέρον είναι ότι η απάντηση και των προσκεκλημένων ήταν θετική. Δηλαδή ότι αξίζει το ρίσκο…
Ηθικόν δίδαγμα: Δεν θέλει ιδιαίτερες αναλυτικές ικανότητες για να αντιληφθεί κανείς ότι η χώρα μας εισέρχεται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο κατά την οποία θα κριθούν πολλά, ενώ το ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης δεν μπορεί να αποκλειστεί. Τα ερωτήματα για την ελληνική πλευρά είναι απλά:
Κατά πόσον η Αθήνα αντιμετωπίζει με «συμπάθεια» το τουρκικό επιχείρημα περί άδικου αποκλεισμού της από την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πόρων μιας θαλάσσιας περιοχής από ένα μικρό νησάκι, μια «αδικία» που προκύπτει μέσα από την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου;
Το ερώτημα οφείλει να τεθεί για δύο λόγους: Εάν η απάντηση είναι θετική (με βάση την προτέρα εμπειρία…) τότε στην επιφάνεια θα έλθουν σενάρια που θα προβλέπουν λύσεις «συνεκμετάλλευσης», κάτι το οποίο βέβαια θα δημιουργούσε κατά κάποιον τρόπο και νομικό προηγούμενο (συμφωνία δυο χωρών περί του «αδίκου χαρακτήρα» υφιστάμενου νομικού κανόνα, οπότε είναι θέμα χρόνου να τεθεί ζήτημα).
Εάν η απάντηση είναι αρνητική τότε απλούστατα οδεύουμε για σύρραξη στην περιοχή, αφού το να παραιτηθεί η Τουρκία από τη νομή μιας τόσο «χορταστικής πίτας» είναι τουλάχιστον με βάση την προτέρα συμπεριφορά της Άγκυρας αδιανόητο. Αυτό έχει συγκεκριμένες επιπτώσεις για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, τις δαπάνες για την εξασφάλίση ετοιμότητας, αλλά και γενικότερα για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.
Τα σύννεφα στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζουν και μαζεύονται. Η φημολογία δίνει και παίρνει. Από το ότι τη στιγμή που μιλάμε η περιοχή κοντά σε Ρόδο και Καστελόριζο έχει γεμίσει με τουρκικά πλοία (διαψεύδεται από το ΓΕΕΘΑ), μέχρι ότι ακυρώθηκε ο απόπλους του πλοίου το οποίο θα εντασσόταν στη δύναμη που περιπολεί στον Ινδικό για την καταπολέμηση της πειρατείας. Το ΓΕΕΘΑ επίσης διαψεύδει, θυμίζοντας την απόφαση του περασμένου Ιουνίου για ακύρωση των αποστολών λόγω των οικονομικών προβλημάτων, ενώ άλλες φήμες κάνουν λόγο για ένα πλήρωμα απολύτως έτοιμο για να αναχωρήσει με περίπου 170 άτομα να έχουν εμβολιαστεί.

Το μπάχαλο στην ενημέρωση που επικρατεί είναι απαράδεκτο. Και ο λόγος που αναφέρουμε τη φημολογία που κυκλοφορεί είναι μπας και φιλοτιμηθεί κανείς και εκδώσει επίσημη ανακοίνωση, τονίζουμε το επίσημη ώστε να δεσμεύεται η αξιοπιστία όλων, για να μπούνε τα πράγματα σε τάξη.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι εάν η κατάσταση είναι πιο δύσκολη από όσο φαίνεται, καλό θα ήταν να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό μια ώρα νωρίτερα. Η παρελθούσα εμπειρία δείχνει ότι το κόστος απόκρυψης πληροφοριών τέτοιας σημασίας καταβάλλεται διπλό και τριπλό αν οι ευσεβείς μας πόθοι δεν επαληθευτούν…

23 σχόλια:

  1. Αιωνια οι ξευτιλα των ζητιανων, δειλων ραγιαδων, και προοδευτικων εθνομηδενιστων.


    - Ν. Λυγερός, Μεγάλα λόγια και μικρές πράξεις
    http://www.lygeros.org/lygeros/7857-gr.html

    - Ν. Λυγερός, Φοβίες και πραγματικότητα
    http://www.lygeros.org/lygeros/7858-gr.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συντομα θα δουμε την συνεχεια που θα περιλαμβανει πολλους θυσιασμενους μαχητες του PKK.Η περιοχη του Ιρακινου Κουρδισταν θα ξεκινησει να μπει σε πληρη εκκαθαριση με την "συνδρομη" ισχυρων παραγοντων,Λοιπον.
    Ο Nathaniel (Nat)ROTHSCHILD ιδιοκτητης της επενδυτικης Vallar
    μαζι με τον διωγμενο απο BP μετα την πετρελαιοκηλιδα του Μεξικανικου Κολπου πρωην Διευθυνοντα συμβουλο των κεντρικων της BP Tony Hayword και μαζι με δυο αλλα τσακαλια τον επενδυτικο manager Tom Daniel και τον πρωην τραπεζιτη της Goldman Sachs,τον Julian Metherell μπηκανε για τα καλα στο παιχνιδι.Συστησανε με 100 εκ. $ την εταιρεια εκμεταλευσης..."νεων κοιτασματων"!!!,την ονομασαν Vallares,μπηκανε προχθες στο χρηματηστηριο του Λονδινου και μαζεψαν 1,35 δις. Λιρες Αγγλιας με σλογκαν την "επενδυση σε νεες αγορες πετρελαιου".Νομιζω σημερα υπογραφουν χαρτια με τον ΤΟΥΡΚΙΚΟ πετρελαικο κολοσο την GENEL ENERJI σε συμωνια κοινη 4 δις.$ ΓΙΑ ΕΞΩΡΗΞΗ 40 ΔΙΣ ΒΑΡΕΛΙΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚΙΝΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ.Μετα απο αυτα ο καθενας και τα συμπερασματα του για ολη την περιοχη μας.Κινησεις Μακιαβελικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως φαίνεται λοιπόν, η αναγκαστική είσοδος της Ελλάδας στην οικονομική κρίση, ήταν το αναγκαίο προστάδιο, γιά την κλοπή και λεηλασία του ενεργειακού της πλούτου.
    Και προφανώς, οι αλητήριοι που ασκούν την εξουσία, όταν χρεωκοπούσαν την Ελλάδα, εκτελούσαν ένα συμβόλαιο θανάτου της, με στόχο τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο.
    Πώς θα επέλθη η κάθαρση αυτής της κακουργίας κατά του Ελληνισμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ το ξαναλέω,απο τον δήθεν άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ η Ελλάδα είναι ο πιο αδύναμος κρίκος ενώ ταυτόχρονα είναι και ο μόνος που δεν προστατεύεται απο ΚΑΝΕΝΑΝ.

    Στο τέλος όλοι θα κάνουν τη δουλειά τους στην Αν.Μεσόγειο και θα μείνουμε εμείς μόνοι μας να αντιμετωπίσουμε τους Τούρκους στο Αιγαίο.

    Ξυπνήστε πρίν να είναι αργά,οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι απο τα κοιτάσματα της Αν.Μεσογείου δεν έχουν να περιμένουν τίποτα απολύτως,οι μεγάλοι την χρειάζοντε και στο τέλος θα πληρώσουμε εμείς το ''αντάλαγμα''.

    Η ένταση που προκάλεσε η Τουρκία στην Αν.Μεσόγειο ήταν μόνο και μόνο για να πέσει απο τις άλλες χώρες όλο το στρατιωτικό βάρος εκεί και να εγκαταλειφθεί η μεταστάθμευση Ισραηλινών αεροπορικών δυνάμεων στον Ελλαδικό χώρο.

    Αυτός είναι και ο λόγος που λένε ότι το Σισμίκ δεν θα πάει Αιγαίο.

    Τις δυνάμεις που στέλνουν στη Νοτιοανατολική Τουρκία δεν τις στέλνουν για να νικήσουν το ΡΚΚ αλλά για να το συγκρατήσουν σε περίπτωση που ανοίξει μέτωπο.

    Ο στόχος της Τουρκίας είναι η Ελλάδα,και μάλιστα τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι κοιτάνε να μας ξεφορτωθούν,ενώ ταυτόχρονα η Ελλάδα οδεύει με μαθηματική ακρίβεια πρός μεγάλη πολιτική κρίση.

    Ξυπνήστε πρίν να είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. >>η Ελλάδα είναι ο πιο αδύναμος κρίκος ενώ ταυτόχρονα είναι και ο μόνος που δεν προστατεύεται απο ΚΑΝΕΝΑΝ.<<

    Χρήστο, και εγώ τί ρόλο νομίζεις ότι βαράω εδώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεδομένου ότι είμαι εντελώς ασύμβατος με το politically correct "αναζητούμε τις κομψές βρισιές σου γιατί δεν μας γδέρνουν το δέρμα, μας κάνουν την τέλεια απολέπιση"*, μάλλον κάνεις λάθος.

    Και είναι αρκετοί αυτοί που συμφωνούν μαζί μου.

    *http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/08/blog-post_3859.html?showComment=1312783946733#c6240914658546304245

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η εσωτερική σταθερότητα είναι βασικός παράγοντας αποτροπής. Δυστυχώς, τα γεγονότα μας οδηγούν σε εσωτερική αστάθεια ίσως όχι απαραίτητα εντός του 2011 αλλά πιθανότατα εντός του πρώτο εξαμήνου του επόμενου έτους. Οι Τούρκοι ανέκαθεν το εκμεταλλεύονται αυτό.
    Πάντως η περίπτωση Ελλάδος-Τουρκίας δεν είναι μια απλή εμπλοκή. Θα γίνει η περιοχή μας άνω κάτω(να μην το πούμε αλλιώς) αν κάποιοι δεν λογικευτούν και δεν αφήσουν τα Νεοθωμανικά τους όνειρα. Είμαστε αμφότεροι γωνιακό οικόπεδο με υψηλή αξία. Ο ενιαίος γεωγραφικός χώρος των δυο χωρών είναι πολύ σημαντικός για μερικές Μεγάλες Δυνάμεις και για την περιφερειακή ηρεμία, τάξη, ασφάλεια. Καμιά απ' αυτές δεν θα ήθελε μια Τουρκία να ναι "παραπάνω από αυτό που πρέπει".
    Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι "Σιγά μην γίνει πόλεμος". Όπως και να χει αυτό που με προβληματίζει έντονα απ' όλες τις αναρτήσεις είναι η εσωτερική σταθερότητα. Το ζητούμενο δεν είναι ο πόλεμος αλλά η ΑΠΟΤΡΟΠΗ του σε κάθε επίπεδο και όχι μόνο μέσω της αποτροπής της ισχύος των όπλων. Αυτό είναι μόνο ένας από τους παράγοντες συνολικής Εθνικής ισχύος. Ο πόλεμος είναι ότι το χειρότερο.
    Ακόμα όμως κι αν έρθει(όχι επειδή τον θέλουμε εμείς πάντως) δεν πρέπει να ανησυχούμε για τις Ένοπλες δυνάμεις μας. Υπάρχουν ελλείψεις όπως πάντα(ποτέ δεν έχεις όλα όσα θες) αλλά νομίζω ότι ειδικά η πολεμική αεροπορία από άποψη πτητικών μηχανών και όπλων ποτέ δεν είχε καλύτερα ότι κι αν λέμε γκρινιάζοντας κατά καιρούς είτε οι ένστολοι είτε εμείς οι υπόλοιποι πολίτες. Είναι χαρακτηριστικό του Έλληνα η γκρίνια(μαζί με πολλά άλλα αρνητικά και θετικά).
    Το θέμα από στρατιωτικής πλευράς είναι η διαθεσιμότητα μέσων και το ηθικό. Όσον αφορά το ηθικό δεν επιτρέπεται σε στρατιωτικό να μην είναι ακμαίο. Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία. Στα δύσκολα φαίνεται πόσο ευνοούσες τον όρκο και πόσο ήθελες να γίνεις αυτό που έγινες.
    Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα μέσων το θέμα είναι πολιτικοστρατιωτικό. Πολιτικό όσον αφορά τη χρηματοδότηση της συντήρησης.
    Οι στρατιωτικοί όμως από τη μεριά τους οφείλουν να επιστρατεύσουν όλες τις γνώσεις τους ώστε να είναι λειτουργικά όλα. Γι' αυτό ξόδεψε η Ελληνική κοινωνία χιλιάρικα πάνω στην πολυετή εκπαίδευση τους. Να κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό(και παραπάνω...) από την πλευρά τους. Δεν πρέπει να αφήνουν να επηρεάζονται εσωτερικά από το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί σε όλη τη χώρα, τις περικοπές μισθών και τις κατά καιρούς εριστικές "ρουκέτες" διαφόρων "παραγωγικών"(στο WC). Είναι πολεμικές μηχανές. Στα δύσκολα φαίνεται ο παράγοντας: άνθρωπος. Η καλύτερη αποτροπή μιας χώρας.
    Πρέπει να μαστε αισιόδοξοι όλοι.Χρειάζεται πείσμα. Εκτός του ότι είμαστε σε οικονομικό πόλεμο, είμαστε και σε ψυχολογικό πόλεμο. Δεχόμαστε καθημερινά εξαίρετες ψυχολογικές επιχειρήσεις.
    Ας έχουμε όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι η Ελλάδα είναι "οικόπεδο" υψηλής γεωστρατηγικής αξίας. Είμαστε ένας από τους βασικούς πυλώνες σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Anaconda=Χρήστο, και εγώ τί ρόλο νομίζεις ότι βαράω εδώ;

    Χρηστος=Του μυοχαλαρωτικού

    Η πρωτη σου ατακα Χρηστο μεχρι τωρα που με εκανες και χαμογελασα ειλικρινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Χρουσαίο

    Oι αλητήριοι ασκούν την εξουσία στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια με την ψήφο του ελληνικού λαού, ο οποίος δεν δικαιούται να δηλώνει άγνοια, διότι ήδη από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '80, είχε αρκούντως ενημερωθεί για τον υπερδανεισμό της χώρας και προειδοποιηθεί για τα πιθανά ολέθρια αποτελέσματά του. Δυστυχώς, όμως, κώφευε υπερκαταναλώνων (με δανεικά) και βολεμένος με τις επιδοτήσεις και την θεσούλα στο Δημόσιο.

    @ Χ. Χατζησαββίδη

    Γιατί "δήθεν" (άξονα);
    Κατά τα λοιπά, δεν νομίζω ότι λες κάτι καινούριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Nativist

    Δηλαδή συμφωνείς με αυτά που έγραψα,όσο για το δήθεν άξονα θα μου επιτρέψεις να σου αντιστρέψω το ερώτημα ζητώντας να μου εξηγήσεις εσύ το ρόλο της Ελλάδας και το κέρδος της απο τον άξονα αυτό,σύμφωνα πάντα με αυτά που ρισκάρει.

    Είσαι σε θέση να μου πείς ποιός θα βοηθήσει την Ελλάδα αν όντως η Τουρκία στραφεί εναντίον μας; Δεν λέω να φοβηθούμε αλλά εδώ όλοι έχουν καλύψει τον κώλο τους και η μόνη που έχει μείνει ξεκρέμαστη είναι η Ελλάδα,ενώ ταυτόχρονα χαροπαλεύει σε άλλα δύο μέτωπα με αποτέλεσμα τεράστιες απώλειες σε όλα τα επίπεδα.

    Και ρωτώ όλους εδώ μέσα,γνωρίζουμε σε τι περιπέτειες έχει μπεί η Πατρίδα μας; Ο σκοπός μας είναι να την προστατεύουμε και όχι να την εκθέτουμε σε τέτοιου είδους κινδύνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανακόντα

    Δεν κατάλαβα απο αυτά που έγραψες τι κατάλαβες,πάντως εγώ το έγραψα χιουμοριστικά.

    Αν θέλεις όμως,διευκρίνισε τι εννοείς με την απάντηση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στέργιο

    Χαίρομαι,αλλά ο ανακόντα νιώθει ότι του έκανα απολέπιση και θίχτηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Χ. Χατζησαββίδη

    Ο άξονας είναι υπαρκτός, όπως και το αμυντικό σύμφωνο, το οποίο υπεγράφη μόλις προ 17 ημερών (4 Σ/μβρίου, αν θυμάμαι καλά) κι ετέθη σε εφαρμογή, δηλαδή επιβεβαιώθηκε η ισχύς του μετά από τηλεφωνική συνομιλία Παπανδρέου-Νετανιάχου. Δεν είναι κι αυτό ένα κέρδος;

    Tο κύριο κέρδος της Ελλάδας είναι ότι ξεκολλά επιτέλους από τον βάλτο της αδιέξοδης "φιλοαραβικής" πολιτικής και προσπαθεί κάτι καινούριο με έναν εταίρο της προκοπής. Όπως και άλλοτε σου έχω πει, αρχίσαμε πολύ αργά και δεν ξέρω αν θα προλάβουμε να δούμε να γίνεται κάτι, πριν την πτώχευση, την οποία θεωρώ απολύτως βεβαία και μάλλον ζήτημα μηνών.

    Μου είναι γνωστή η αντιπάθειά σου για τους Ισραηλινούς και η φοβία σου έναντι του εβραϊκού στοιχείου, αλλά μ' αυτά δεν γίνεται εξωτερική πολιτική. Κουραστικό να επαναλαμάνομε τα ίδια και τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρήστο δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να με θίξει γιατί δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να με αγγίξει - με την αρνητική έννοια του όρου: ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει κάποιος ή κάτι που να έχει ουσιαστική εξουσία πάνω μου.

    Αν θεωρώ ότι κάποιος λέει κάτι που δεν ισχύει, απλά προσπαθώ με την απάντησή μου να καταθέσω την πραγματικότητα.

    Με την προηγούμενη απάντησή μου εννοώ ότι είμαι το αντίθετο του μυοχαλαρωτικού, εκτός και αν το βλέπεις από την πλευρά του ναρκωτικού που δημιουργεί εξάρτηση, συνεπώς θα συμφωνήσω μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Nativist

    Άσε αυτά τα περί αντιπάθειας πρός το εβραικό στοιχείο,όχι σε εμένα αυτά,σου το έχω ξαναπεί.

    Είμαι πολύ συγκεκριμένος,μου ανέφερες την ύπαρξη του αμυντικού συμφώνου το οποίο γνωρίζω,αλλά θέτω το κρίσιμο ερώτημα:

    Με ποιό ΑΚΡΙΒΩΣ τρόπο μπορεί το Ισραήλ να βοηθήσει στρατιωτικά την Ελλάδα ΑΜΜΕΣΑ,σε περίπτωση που κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο,ενώ ταυτόχρονα το Ισραήλ έχει δώσει όλο το βάρος στην προστασία του εδάφους του,των θαλασών της Κύπρου και των δικών του;

    Με κανένα απολύτως τρόπο.

    Για άλλη μια φορά όλοι οι άλλοι θα κάνουν τη δουλειά τους και εμείς θα μείνουμε να μετράμε τις πληγές μας με το παράπονο ότι οι μεγάλοι και οι φίλοι μας κρέμασαν.

    Αλλά είναι απολύτως λογικό,βρήκαν και τα κάνουν.

    Και κάθε χρόνο τέτοια εποχή ο Ακρίτας θα αναρτεί θέματα με τα εγκλήματα κατά της Ελλάδας που συμβαίνουν τώρα.

    Όλοι μιλάτε για συμμαχίες με ισχυρούς και άλλα τέτοια ωραία,και εγώ σας ξαναρωτώ,ποιό κράτος εγγυάται για την υπό πτώχευση Ελλάδα; Κανένα.

    ΥΓ
    Τους Άραβες τους έχω χεσμένους,με μοναδική εξαίρεση λαούς που αγωνίζοντε για την ελευθερία τους και τα γυναικόπαιδα,δεν έχω καμία απολύτως υποχρέωση να διαλέξω πλευρά,δεν είναι δικός μου πόλεμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανακόντα

    Μια κουβέντα είπα να γελάσουμε λίγο και εσύ έκανες ολόκληρη διατριβή.

    Μέχρι και ο Στέργιος χαμογέλασε για πρώτη φορά με κάτι που έγραψα εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ἂς διαβάζουμε καὶ λίγο Θουκυδίδη ἢ κάνα ἄλλο καλὸ βιβλίο διεθνῶν σχέσεων π.χ. βλέπετε στὴν ἱστοσελίδα http://www.ifestos.edu.gr/82GoodBooks.htm , δὲν βλάπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Χρήστο Χατζησαββίδη

    >Με κανένα απολύτως τρόπο<

    Υπάρχει τρόπος, αλλά δεν μπορώ να σου τον πω. Δεν τα λέμε όλα δημοσίως...

    >Για άλλη μια φορά όλοι οι άλλοι θα κάνουν τη δουλειά τους και εμείς θα μείνουμε να μετράμε τις πληγές μας με το παράπονο ότι οι μεγάλοι και οι φίλοι μας κρέμασαν<

    Τι προτείνεις, λοιπόν; Να διακόψουμε την συνεργασία που προσπαθούμε να φτιάξουμε, καίτοι πολύ καθυστερημένα; Έχεις κάποια καλύτερη ιδέα κατά νου;

    Θα προσπαθήσω να μην ξαναπώ ότι νιώθεις "εχθροπάθεια", όπως λέει και ο Καστανίδης, για τους Οβριούς. Αν μου ξαναξεφύγει, με συμπαθάς! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είμαι σε δημιουργικό οργασμό και δεν το έπιασα Χρήστο, με συγχωρείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εγώ το μόνο που λέω είναι ότι η Ελλάδα κολυμπάει σε επικίνδυνα νερά με το ένα πόδι σπασμένο και τα δύο χέρια με χειροπέδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το ότι για τα αμυντικά θέματα ακούγεται μονο ο Μπεγλίτης και ο πορδηπουργός είναι mung in the strung, μήπως λέει κάτι ευχάριστο; Μήπως τελικά το κίνημα του έκοψε την Ερντογαν-ο-φόρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.