28/9/11

Οι πρώτες αερομαχίες με τους Τούρκους εδώ και έναν χρόνο..Με φόντο τις βόλτες του Πίρι Ρέις έξω από την Κύπρο


Τρεις εικονικές αερομαχίες ανάμεσα σε ελληνικά και τουρκικά μαχητικά σημειώθηκαν την Τετάρτη στο Αιγαίο, για πρώτη φορά τους τελευταίους δώδεκα μήνες!Τα επίσημα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: εμπλοκές ανάμεσα σε ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής και τουρκικά μαχητικά που παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο είχαν να καταγραφούν από τον Σεπτέμβριο του 2010.

Σήμερα, τρεις φορές συνολικά οι Τούρκοι χειριστές δεν άλλαξαν πορεία μετά την αναγνώρισή τους από τους Έλληνες πιλότους και προκάλεσαν dogfights. Η μία αερομαχία σημειώθηκε δυτικά της Λέσβου, ενώ οι άλλες δύο εμπλοκές των τουρκικών με τα ελληνικά μαχητικά έγιναν στην περιοχή μεταξύ της Λέσβου και της Χίου.

Δεδομένου ότι πρόκειται για τις πρώτες αερομαχίες εδώ και ένα χρόνο, οι αξιωματικοί που υπηρετούν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρακολουθούν την κατάσταση με προσοχή για να διαπιστώσουν αν πρόκειται για αλλαγή της συμπεριφοράς της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Συνολικά 12 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη μπήκαν την Τετάρτη στο FIR Αθηνών στο Αιγαίο χωρίς να έχουν καταθέσει προηγουμένως σχέδια πτήσης. Οκτώ από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ εκτός από τις τρεις εικονικές αερομαχίες καταγράφηκαν και τρεις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από ισάριθμους σχηματισμούς τουρκικών αεροσκαφών.
http://www.protothema.gr/

4 σχόλια:

  1. Υπόθεση εργασίας (και μόνο):

    Και αν, εντελώς απότομα και σε όλο τον άξονα του συμφώνου άμυνας, τα dogfights γίνουν shoot-to-kill;

    Μήπως αντιστραφούν οι ρόλοι και επέμβουν οι ΗΠΑ για να σώσουν την Τουρκία;

    Θα προλάβουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δείτε και αυτό που σας παραθέτω στον παρακάτω σύνδεσμο (link):

    http://www.anadolukartallarifilm.com

    Πρόκειται για μία άκρως προπαγανδιστική τουρκική ταινία (περιπέτεια) με αφορμή τα 100 χρόνια της Τουρκικής Αεροπορίας. Αν είστε "σινεφίλ", ίσως να θυμάστε μια αντίστοιχη γαλλική ταινία με τίτλο "Les Chevaliers du Ciel" ("Οι Ιππότες των Αιθέρων") η οποία είχε κυκλοφορήσει πριν 2-3 χρόνια. Για την "υπόθεση" της τουρκικής ταινίας δεν ξέρω και πολλά και δεν βλέπω να μαθαίνω αφού δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Απλά, επισημαίνω το γεγονός αφού είναι χαρακτηριστικό της ολοένα αυξανόμενης "στρατοκρατούμενης" νοοτροπίας της τουρκικής κοινής γνώμης. Αναρωτιέμαι και για κάτι άλλο βέβαια... Οι Τούρκοι έφτιαξαν μια πανάκριβη ταινία διεθνών προδιαγραφών και εμείς εδώ δεν κυκλοφορήσαμε ποτέ ούτε ένα-έστω-αναμνηστικό dvd από τον (ξεχασμένο) "Αρχάγγελο".... Πάντως, αν ήμουν στην Δ/νση Επιμόρφωσης του ΓΕΑ, θα φρόντιζα να προμηθευτώ (χωρίς να το "φωνάξω" κιόλας) κόπιες της εν λόγω ταινίας (εκτός και αν λόγω οικονομίας, την "κατέβαζα" απο το Διαδίκτυο...). Σκοπός; ΘΑ ΤΙΣ ΜΟΙΡΑΖΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΜΟΙΡΕΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΟΠΩΣ ΟΛΟ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ! Ο λόγος προφανής..... Αφενός να τους ΨΥΧΑΓΩΓΗΣΩ, ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΘΟΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΕΛΙΟΥ (γιατι αν αυτή είναι η αληθινή εικόνα της τουρκικής αεροπορίας, τότε να παραδοθούμε απο τώρα...), αφετέρου ΝΑ ΤΟΥΣ "ΝΤΟΠΑΡΩ" ΑΡΝΗΤΙΚΑ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ "ΦΟΒΕΡΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ". Ειλικρινά, αυτό και πρέπει να γίνει. Εξάλλου, μιας και η ανάρτηση αναφέρεται σε αερομαχίες που επαναλαμβάνονται μετά απο ένα χρόνο, θα είναι καλό να "ξετρίψουν" και τα δικά μας παιδιά λίγο που κοντεύουν να...ξεχάσουν πώς μοιάζουν τα τουρκικά μαχητικά. Όχι πως φταίνε οι Ίκαροί μας... Το αντίθετο! Οι ανάλγητοι πολιτικοί μας φταίνε που καλλιεργούν εντέχνως φοβικά σύνδρομα, απαγορεύοντας ουσιαστικά την προσέγγιση τουρκικών μαχητικών σε περιπτώσεις παραβιάσεων εναέριου χώρου! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ! ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ!

    Με εκτίμηση,

    Κωνσταντίνος Νικολάου (Πάτρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κωνσταντίνε Νικολάου (Πάτρα),

    Ξεκινώντας από το τέλος, όλες οι πηγές αναφέρουν πως τις τελευταίες μέρες το digfight πάει σύννεφο.

    Ως προς το κύριο σώμα της ανάρτησής σου, εγώ θα κρατούσα τις τελευταία γραμμή που είναι με κεφαλαία για τους βαθεοκρατικούς προσαρμόσιμους που δεν έχουν μερημνήσει για την ύπαρξη σοβαρού μηχανισμού informational warfare στην Ελλάδα. Έχουμε καταντήσει στο εξευτελιστικό σημείο μέχρι και ο Τούρκος Αντιπρόεδρος να κάνει psyops στον ΓΑΠ σχετικά με τις τουρκικές έρευνες για φυσικό αέριο στη Mεσόγειο και την τηλεφωνική συνομιλία που είχε πριν από λίγες μέρες με τον Έρντι. Επέτρεψέ μου λοιπόν να δανειστώ τις φράσεις σου και να τους πω: ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ! ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ!

    ΥΓ. Το V for Vendetta ήταν πιο... μοβόρικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.