6/9/11

«Πυρά» της αντιπολίτευσης ΠΓΜΔ κατά Γκρούεφσκι για την ονομασία

Το ηγετικό στέλεχος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) Ράντμιλα Σεκερίνσκα δήλωσε ότι τα μηνύματα που αποστέλλει η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι σε εκπροσώπους της Διεθνούς Κοινότητας για εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας το προσεχές διάστημα, είναι «πλαστά» και απευθύνονται μόλις μερικούς μήνες πριν από τη δημοσιοποίηση της Έκθεσης Προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΠΓΔΜ (σ.σ αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στις 12 Οκτωβρίου).


«Η κυβέρνηση επανέρχεται στην ίδια πρακτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια. Εννέα μήνες το χρόνο λέει συνεχώς ότι οποιοσδήποτε συμβιβασμός στο θέμα της ονομασίας θα αποτελούσε προδοσία και τρεις μήνες το χρόνο αποστέλλει ισχυρά μηνύματα σε εκπροσώπους της Διεθνούς Κοινότητας και αναγγέλλει ότι ο συμβιβασμός για την εξεύρεση λύσης στο θέμα αυτό είναι ζήτημα χρόνου. Οι τρεις αυτοί μήνες συμπίπτουν με το διάστημα πριν από τη δημοσιοποίηση της Έκθεσης Προόδου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μετά, η κυβέρνηση επανέρχεται στη γνωστή πρακτική της και όποιος ψελλίσει τη λέξη 'συμβιβασμός' κηρύσσεται μειοδότης, μισθοφόρος και κατάσκοπος», ανέφερε η κ. Σεκερίνσκα σε συνέντευξη της στην αντιπολιτευόμενη ενημερωτική ιστοσελίδα των Σκοπίων Plusinfo.

Η κ.Σεκερίνσκα πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, το τελευταίο διάστημα επιχειρεί και πάλι να «εξαγοράσει χρόνο» στο ζήτημα της ονομασίας και εξέφρασε την άποψη ότι η σημερινή κυβέρνηση της χώρας θα καθίσει σοβαρά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος, όταν πλέον θα είναι αργά για τη χώρα και θα αναγκαστεί να βάλει την υπογραφή της σε μία λύση, η οποία θα είναι πολύ χειρότερη απ' αυτές που μέχρι σήμερα έχει επικρίνει.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.