7/9/11

Για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» κατηγορεί τη Συρία η Γαλλία

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ κατηγόρησε την κυβέρνηση της Συρίας ότι διαπράττει «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».
«Ο τρόπος με τον οποίο η Συρία έχει καταστείλει τις λαϊκές διαδηλώσεις είναι απαράδεκτος», είπε ο Ζιπέ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με το Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα.
Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι συριακές δυνάμεις συνέχισαν σήμερα τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων, οδηγώντας στο θάνατο επτά ανθρώπους στη Χομς.

Κάτοικοι της πόλης επισημαίνουν ότι το κέντρο της Χομς έχει αποκλειστεί και οι τηλεφωνικές γραμμές έχουν κοπεί.
Ο Ζιπέ εξέφρασε την ευχή να δεχθεί η Ρωσία να υποστηρίξει την καταδίκη του συριακού καθεστώτος στο Συμβούλιο Ασφαλείας, την οποία η Μόσχα μπλοκάρει εδώ και μήνες.
«Η καταστολή εκ μέρους του καθεστώτος είναι εντελώς δυσανάλογη και καταλήγει σε εντελώς απαράδεκτες αιματοχυσίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να απευθύνει ένα ισχυρό μήνυμα» στη Δαμασκό, είπε ο Γάλλος υπουργός.
«Η προτεραιότητα είναι σήμερα να αρχίσει ένας διάλογος, διαπραγματεύσεις», δήλωσε από την πλευρά του ο Λαβρόφ. «Εκτιμούμε ότι η υποκίνηση ορισμένων δυνάμεων της αντιπολίτευσης να μποϊκοτάρουν αυτό το διάλογο είναι ένας επικίνδυνος δρόμος προς την επανάληψη του λιβυκού σεναρίου, κάτι που δεν θέλουν ούτε η Ρωσία ούτε η Γαλλία», πρόσθεσε.
Ο Ζιπέ βρισκόταν στη Μόσχα μαζί με το Γάλλο υπουργό Αμυνας Ζεράρ Λονγκέ για την ετήσια σύνοδο του γαλλορωσικού Συμβουλίου Συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας.
Πηγή

6 σχόλια:

  1. Επαναπροσδιορισμό συνόρων στη Μέση Ανατολή ρευστή κατάσταση (Βλ 1900-1929) αναπόφευκτη η δημιουργία του Κουρδιστάν ήδη έχει δημιουργηθεί η δυναμική του .
    Πως μπορεί να επηρεάσει αρνητικά η θετικά τα σύνορα της Ελλάδας ένας Νέος πολίτικος χάρτης που ενδεχόμενος μπορεί να προκύψει μέσα από την Νέα αραβική άνοιξη (Λόρεν της Αραβίας ) κτλ ΜΙ 6 .
    Πως δραστηριοποιείτε η ομογένεια σε όλα αυτά πχ συνέδρια, πανεπιστημιακές έρευνες κτλ. άνθρωποι που έζησαν κατάστασης να μας επισημάνουν την ρευστή κατάσταση …

    Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Leon, για την ομογένεια δεν ξέρω, αλλά μη ξεχνάς ότι Ινφογνώμων=manual. Τέλος.

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/03/blog-post_9114.html

    "Δεν υπήρξε ποτέ ήπια παγκοσμιοποίηση: όπου ο ρυθμός υιοθέτησης δυτικά οριζόμενων κανόνων λειτουργίας, ως υποσύνολο των κοινωνικοοικονομικών μηχανισμών που ορίζονται απτά σε επίπεδο διακυβέρνησης, δεν ήταν ανεκτός από κάποιο μεγάλο παίκτη, απλά έκανε μια μελέτη κόστους-οφέλους και, όταν οι ομάδες που λάμβαναν το μεγαλύτερο μέρισμα από το όφελος είχαν τη δύναμη να "επικοινωνήσουν" την αναγκαιότητα πολιτικής και στρατιωτικής αξιοποίησής της, ο παίκτης δρούσε είτε μεμονωμένα είτε μετακυλύωντας μέρους του κόστους σε κάποιας μορφής διεθνή οργανισμό.

    Η μόνη διαφορά είναι η έκφανσή της: τώρα αντί για "πόλεμο στην τρομοκρατία" έχουμε "παρέμβαση για την προστασία των λαών από την αιματοχυσία του καθεστώτος"."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tο δίκαιον του ισχυροτέρου. Η Γαλλία, η οποία έκανε όργια βασανιστηρίων στην Αλγερία την δεκαετία του '50, σήμερα κατηγορεί την Συρία. Αυτήν δεν βρέθηκε κανείς ούτε να τη κατηγορήσει, ούτε πολλώ μάλλον να την δικάσει. Όπως ποτέ δεν δίκασε κανείς την Βρετανία που κρέμαγε ανήλικα παιδιά στην Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν αμφιβάλω για την παγκοσμιοποίηση , υπήρχε και επί Μ. Αλέξανδρου .
    και ο Μ . Αλέξανδρος έκαψε την περσουπόλη.

    Νέο αποθεματικό ζητά η Κίνα ...

    ...το θέμα είναι ότι , μέσα από την Λιβύη την Συρία , την Αίγυπτο την Υεμένη , το κουρδικό και το Ιρανικό στο Ιράν και στην Λιβύη οι ίδιοι έριξαν τον Καντάφι από μέσα , οπός έπεσε ο μουμπαρακ είναι διαφορετικό με την τραγικότητα του Ιράκ...η πολιτική του ομπαμα βγάζει ένα ποιο ορθοτομήμενο και κατανεμημένο ρόλο σε ΕΕ, Ρωσία , ΟΗΕ …

    αν υπάρξει πυροδότηση του κουρδικού , μαζί με την Συρία είναι ένα μίγμα από μόνο του επαναχαράξεις συνόρων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "ποιο ορθοτομήμενο και κατανεμημένο ρόλο σε ΕΕ, Ρωσία , ΟΗΕ"

    Στο χωριό μου το λέμε απλά και στυγνά "πιο περιθωριακό"...


    "αν υπάρξει πυροδότηση του κουρδικού , μαζί με την Συρία είναι ένα μίγμα από μόνο του επαναχαράξεις συνόρων..."

    Συμφωνούμε πλήρως, απλά ο ετεροχρονισμός ενδεχομένως να φέρει μη επιθυμητά αποτελέσματα για μερικούς.


    ΥΓ. Η Κίνα ζητά κυρίως χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.