8/9/11

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία από Μαρτένς

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία από Μαρτένς

Έντονη ήταν η αντίδραση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφριντ Μαρτένς για τις «άνευ προηγουμένου», όπως τις χαρακτηρίζει, απειλές Τούρκων αξιωματούχων σχετικά με την εκμετάλλευση από την Κυπριακή Δημοκρατία κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο νοτιότερο τμήμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της από την αμερικανική εταιρία Noble Energy.

«Είμαι κατάπληκτος από τις πρόσφατες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων κατά ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρει στη γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΕΛΚ.

Η Τουρκία, τονίζει, «υποψήφια προς ένταξη χώρα, πρέπει να απέχει από την εκτόξευση απειλών κατά ενός κράτους μέλος της ΕΕ, οι οποίες επίσης υπονομεύουν την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ».

«Δεν χρειάζεται να πω ότι η Κύπρος αποτελεί έναν ευρωπαϊκό πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και ως τέτοιος θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της ΕΕ», επισημαίνει στη δήλωσή του ο κ. Μάρτενς.
http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/24366

2 σχόλια:

  1. Θυμήθηκαν επιτέλους ότι η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ; Τι λες ρε, παιδί μου! Άντε σιγά σιγά να καταλάβουν επίσης ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει και στρατός κατοχής σε χώρα της ΕΕ και ότι δεν μπορούν να αμφισβητούνται τα σύνορα και η επικράτεια χώρας της ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.