30/9/11

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Να αναβληθούν οι έρευνες μέχρι τη λύση

Να αναβληθούν οι έρευνες μέχρι την εξεύρεση λύση στο Κυπριακό, είναι ο όρος που θέτει τώρα η Αγκυρα δια στόματος του Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σε διάγγελμά του προς τον τουρκικό λαό, ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα των ερευνών και ισχυρίστηκε ότι “η ελληνοκυπριακή πλευρά, από το 2003 συμπεριφέρεται σαν να είναι η μοναδική διοίκηση στο νησί και υπογράφει στην ανατολική Μεσόγειο συμφωνίες οριοθέτησης θαλάσσιων περιοχών ευθύνης».


Δεν αρκείται, υποστήριξε περαιτέρω, «σε αυτό και ορίζει περιοχές για αδειοδότηση ερευνών πετρελαίου ή φυσικού αερίου. Η Τουρκία ως εγγυήτρια χώρα εκφράζει σε όλα τα διεθνή επίπεδα την άποψη ότι οι πρωτοβουλίες αυτές παραβιάζουν τα ίσα δικαιώματα και συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων και έρχονται σε αντίθεση με το γράμμα και το πνεύμα των συνομιλιών για το Κυπριακό».

Ξεκινώντας από το ότι αμφότερες οι πλευρές στο νησί πρέπει να επωφεληθούν από κοινό και επί ίσοις όροις από τις φυσικές πηγές της Κύπρου, ο όρος που θέτουμε είναι, τα θέματα αυτά να παγώσουν μέχρι την επίλυση του Κυπριακού, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός. «Το αίτημά μας προς τις ενδιαφερόμενες χώρες και τη διεθνή κοινότητα είναι να μεταπείσουν τους Ελληνοκύπριους”, είπε και συμπλήρωσε ότι γνωστοποίησε ο ίδιος το αίτημα αυτό τόσο στον Πρόεδρο των ΗΠΑ όσο και στο ΓΓ του ΟΗΕ.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη “συμφωνία” που υπέγραψε με τα κατεχόμενα και δήλωσε “δεν θέλουμε ένταση και προβλήματα. Θέλουμε να υπάρξει λύση το συντομότερο δυνατόν”.

Αναφέρθηκε και στην πρόταση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Ερογλου προς τον ΓΓ του ΟΗΕ σχετικά με τις έρευνες και περί από κοινού αξιοποίησης των φυσικών πηγών. “Αλλά υπάρχει μία σημαντική λεπτομέρεια”, είπε ο κ. Ερντογάν και συνέχισε: “Τα έσοδα που θα προκύψουν από τις έρευνες αυτές δεν θα χρησιμοποιηθούν για αμυντικές δαπάνες. Είναι μία άκρως δημιουργική και δίκαιη πρόταση που συνιστά καλή ευκαιρία για τα ξεπέρασμα της κρίσης».

Τέλος, είπε ότι «εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση ακόμη και σε αυτήν την καλοπροαίρετη πρόταση, τότε όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε να απολέσουν Τουρκία και» ψευδοκράτος «δικαιώματα, με τετελεσμένα»

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ
http://www.politis-news.com

2 σχόλια:

  1. μου είπε ένα ύποπτο άτομο: "αν θες να πας μπροστά στη ζωή σου, να σκέφτεσαι τί θα έκανα εγώ και να κάνεις ακριβώς το αντίθετο"

    ας ψηφίσει λοιπόν η Κυπριακή Βουλή ότι ΟΛΑ τα αρχικά έσοδα θα πάνε για ψώνια στην αγορά ήδη έτοιμων προϊόντων: Type-45, Horizon, Arleigh Burke, 212 - από 4 το καθένα για να βοηθήσει και άλλους να βγουν από την ύφεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγαλύτερο ντορμέ από τον Ερντυ δεν έχω ξαναδεί πάντα σε συνδυασμό με τον Ντα-βουτα-ογλου. Τελικά είναι μεγάλη μαφία ο τύπος …
    Μια φίλος με το Ισραήλ μια εχθρός , μια προσπαθεί να βρει λύση για το κουρδικό μια και τους πετάει μερικές βομβες (βέβαια οι Κούρδοι φταίνε πάντα )
    Μια οι Αμερικάνοι φίλοι μια εχθροί αλλά το ραντάρ, ραντάρ …
    Τους δικούς του με δημοκρατικές διαδικασίες τους στέλνει ‘’μόνιμες διακοπές’’ εις τόπο χλοερό εις τόπο ‘’καταψύξεως’’ και μάλιστα βαθειάς.
    Μήπως τελικά ο άξονας είναι τουρκο γαλλο γερμανικός κατά βάθος και όχι τουρκο αμερικανο ισραηλινός λέω εγώ μια βλακεία τώρα …
    Μήπως τελικά ο κοντός η χοντρή και ο ασχημομούρης πάντα σε συνδυασμό με μικρότες φατρίες κάνουν την ανατροπή…
    Μήπως θέλω να γίνω χαλίφης στην θέση του χαλίφη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.