29/9/11

Για το καλό της ...καρέκλας

της Ελίνας Γαληνού
Μέρες τώρα, το κλίμα στην κοινωνία είναι εκρηκτικό με την αγανάκτηση να ξεχειλίζει. Γνωρίζοντας όμως πια καλά, ότι η λαική γνώμη αγνοείται επιδεικτικά πλέον, δεν περιμένει κανείς αλλαγή στην τακτική της κυβέρνησης όσον αφορά τα απάνθρωπα και παράλογα μέτρα.
Η στάση ορισμένων βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος όμως κατά τις τελευταίες εβδομάδες, είχε ανεβάσει κάπως τις προσδοκίες μας. Λέγαμε μήπως αυτή τη φορά, δεν θα ξαναδούμε την Οπερα Μπούφα που είδαμε και στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου...
Παρ΄όλα αυτά, το ξανάδαμε το έργο για να το εμπεδώσουμε καλύτερα. Παραμονές της ψηφοφορίας του περιβόητου νομοσχεδίου και υπό την απειλή της οργισμένης τρόικα, πολλά είχαν ακουστεί. "Αυτή τη φορά δεν θα είναι το ίδιο με την άλλη. Τότε είχαμε τον βραχνά της Συμφωνίας των Βρυξελλών για το πακέτο διάσωσης και το Μεσοπρόθεσμο ήταν όρος απαράβατος. Τώρα όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά και πρέπει να είμαστε κοντά στην κοινωνία..." διαμηνούσαν οι βουλευτές. Οι τολμηρές φωνές που ακούστηκαν και η αποφασιστικότητα ορισμένων απ΄αυτούς να ορθώσουν ανάστημα προβάλοντας ανοιχτά τις διαφωνίες τους, μας έκαναν να αναθαρρήσουμε κάπως. "Λέτε να αντιδράσουν αυτή τη φορά; Λέτε να έφτασαν στο αμήν, ζώντας όλο αυτό το διάστημα τους προπηλακισμούς και τις βίαιες αντιδράσεις της κοινωνίας; Μήπως φοβήθηκαν ότι αν δεν αλλάξουν στάση, η πολιτική τους καριέρα τελειώνει οριστικά τώρα;" αναρωτιόνταν ο κάθε άνθρωπος που σκέφτεται φυσιολογικά..."Αφήστε να έρθει η βραδιά της ψηφοφορίας και βλέπουμε..." έλεγαν οι πιό επιφυλακτικοί.
Φυσικά, τώρα ξέρουμε ότι δικαιώθηκαν οι τελευταίοι ενώ οι πιό αισιόδοξοι έμειναν πάλι στα κρύα του λουτρού. Θα μου πείτε βέβαια, τι θα θέλαμε να γίνει τώρα; Να αντιδράσουν στο έπακρο οι βουλευτές και να ρίξουν την κυβέρνηση; Ηταν ώρα και στιγμή να έχουμε εκλογές με τέτοια φωτιά που έχουμε στο κεφάλι μας; Ναί, αλλά με το σκεπτικό αυτό και υπό τον τρόμο της χρεωκοπίας, το μαρτύριο της σταγόνας μπορεί να τραβήξει χρόνια φέρνοντας το χειρότερο αποτέλεσμα, δηλαδή την οριστική μας χρεωκοπία. Αν συνειδητοποιούν κάποιοι, ότι αυτή είναι η πραγματικότητα στην οποία έχουμε εγκλωβιστεί, θα το έβλεπαν διαφορετικά. Διότι αν τώρα, κάποιοι βουλευτές είχαν τηρήσει συνεπή στάση όσον αφορά τις αντιρρήσεις και επικρίσεις τους για την ανάδρομη πολιτική της κυβέρνησης, το ν/σ της εξαθλίωσής μας δεν θα είχε ψηφιστεί. Και τότε, θα έπρεπε να παρθούν αποφάσεις με δυνητικά πλέον κριτήρια τα οποία θα παρουσιάζονταν και στην τρόικα ως αμετάκλητα δεδομένα.
Δεν μπορούμε βέβαια να προεξοφλήσουμε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα άνοιγε το κουτί της Πανδώρας, καθώς ούτε τα μέτρα λιτότητας γλιτώνουμε, ούτε από το Μνημόνιο απαλασσόμαστε προς το παρόν. Η χώρα έχει βαριές δεσμεύσεις και η ηγεσία της οφείλει να τηρήσει τα υποσχεθέντα. Εφ΄όσον όμως, ούτε η τρόικα είναι ευχαριστημένη από την απόδοση της ασκουμένης πολιτικής, ούτε βρίσκει καλή επαφή με τους συνομιλητές της, αυτό σημαίνει ότι ακολουθείται λάθος πορεία. Και αυτό, μας βυθίζει όλο και περισσότερο στο αδιέξοδο, πλήττοντας συνεχώς σκληρά την κοινωνία.
Αυτός ο προβληματισμός ελπίζαμε να κυριαρχήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα της κυβέρνησης, στην χτεσινή ψηφοφορία. Ηταν καθήκον τους πατριωτικό και υποχρέωσή τους απέναντι στον ελληνικό λαό, να αναχαιτίσουν την εκτροπή της κυβέρνησης που ωθεί τη χώρα σε καταδικαστέο δρόμο. Αυτό θα ήταν για το καλό της πατρίδας και της κοινωνίας, που περιμένει από τους εκλεγμένους της αντιπροσώπους να υπερασπιστούν το Σύνταγμα, στο οποίο ορκίστηκαν. Δεν το έκαναν όμως, γιατί τελικά υπερίσχυσε η σωτηρία της ...βουλευτικής καρέκλας.

16 σχόλια:

  1. Ελίνα, έχει σκεφτεί κανείς το μετά; Εντάξει, ρίχνεις την κυβέρνηση. Και την επόμενη μέρα, τί;

    Το ίδιο ακριβώς ερώτημα υπήρχε εδώ και μήνες. Οι εκβιασμοί μετά από κάθε δόση έχουν ακριβώς αυτό το στόχο: να ασκήσουν ψυχολογική βία στους βουλευτές με το ερώτημα "Αν ρίξεις την κυβέρνηση, θα έχουμε εκλογές με αβέβαιο αποτέλεσμα ως προς την αυτοδυναμία ή αυτοδυναμία με μια αντιπολίτευση που δεν ήταν τόσο επιθετική όσο εμείς τότε που θέλαμε πραγματικά να κυβερνήσουμε - σα να μη θέλει επί της ουσίας να κυβερνήσει ακόμα, σα να μην είναι έτοιμη. Τί πας λοιπόν να κάνεις; Να βάλεις τη χώρα σε τεράστιες περιπέτειες απλά για να έρθει κάποιος άλλος σε αυτή την καρέκλα που κάθεσαι; Δηλαδή αυτός που ήταν το '09 σε αυτή την καρέκλα που κάθεσαι είναι καλύτερος από σένα; Είδες πώς τα έκανε! Θες να τον ξαναφέρεις; Επιλογή λοιπόν δεν έχεις!"

    Πρέπει να σκεφτούμε λοιπόν τις εναλλακτικές, χωρίς παρωπίδες, αποκλεισμούς ή ευφημισμούς. Για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να σκεφτούμε πιό είναι ακριβώς το πρόβλημα. Είναι το έλλειμμα; Είναι το χρέος; Είναι η ύφεση; Είναι το κράτος; Είναι η τρόικα; Είναι η κυβέρνηση;

    Αν είχαμε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, δεν θα είχαμε το ίδιο πρόβλημα; Το χρέος θα παρέμενε, άρα θα το είχαμε.
    Αν δεν είχαμε υπέρογκο χρέος, δεν θα είχαμε το ίδιο πρόβλημα; Τα ελλείμματα θα το αύξαναν, άρα θα το είχαμε.
    Αν δεν είχαμε ύφεση, δεν θα είχαμε το ίδιο πρόβλημα; Λόγω αυξανόμενου χρέους και ελλειμμάτων χωρίς παραγωγική βάση η μεγέθυνση δεν θα ήταν βιώσιμη, άρα θα το είχαμε.
    Αν είχαμε πολύ μικρότερο κράτος, δεν θα είχαμε το ίδιο πρόβλημα; Χωρίς παραγωγικ
    ή βάση η επίσημη ανεργία θα ήταν 40%, άρα θα το είχαμε.
    Αν δεν
    είχαμε την τρόικα, δεν θα είχαμε το ίδιο πρόβλημα; Ένα λάθος πρόγραμμα (τρόικα) θα άφηνε τη θέση του σε ένα μη πρόγραμμα (κυβέρνηση), άρα θα το είχαμε.

    Αν δεν είχαμε αυτή την κυβέρνηση, δεν θα είχαμε το ίδιο πρόβλημα;
    Αν είχαμε κυβέρνηση με ΝΔ, αυτοδύναμη ή μη, και έπαιρνε έστω και ένα από τα μέτρα που πήρε η παρούσα κυβέρνηση, θα είχαν ξηλωθεί τα κράσπεδα μέχρι και στο Μαντείο των Δελφών, άρα θα το είχαμε.
    Αν είχαμε οικουμενική κυβέρνηση, έτσι όπως έχουν φτάσει τα πράγματα, δεν θα άλλαζε κάτι: θα ήταν περίπου σαν και την μη βιώσιμη κατάσταση που έχουμε τώρα, άρα θα το είχαμε.
    Αν είχαμε κυβέρνηση τεχνοκρατών-μαριονετών, απλά θα εφάρμοζαν αυτά που δεν θα είχαν το πολιτικό θάρρος να εφαρμόσει η οικουμενική, με το πρόσθετο πρόβλημα των πολιτικών φίλων να διαφωνούν σε όλα, άρα θα το είχαμε.
    Αν είχαμε κυβέρνηση Νέας Εθνοσωτηρίου Επαναστάσεως, θα στρώναμε το χαλί σε αυτούς που θέλουν να εφαρμόσουν το επόμενο στάδιο του δόγματος του σοκ - εντός και εκτός, άρα θα το είχαμε.

    Μήπως λοιπόν ο μόνος που μπορεί να δώσει λύση είναι ο κατά το Σύνταγμα ρυθμιστής του πολιτεύματος;

    (μη ρωτήσεις ποιά είναι η λύση: ο ίδιος την ξέρει - τού την είπε ένα πουλάκι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τριπλασιάζουν τα εκχιονιστικά στο 'υπερθερμασμένο' Χίθροου!.


    Getting ready for more global warming: Heathrow airport triples snow clearance fleet!.


    Αν είναι ένα μεγάλο, μεγάλων συμφερόντων μυστικό η αυξανόμενη παγοποίηση και όχι υπερθέρμανση του πλανήτη αυξάνουν οι ευθύνες ειδικών και υπευθύνων στο να υπηρετούν με αρετές τα καθήκοντά τους..

    Δεν είναι άκαιρη όμως στις Ελληνικές συνθήκες της οικονομικής κρίσης μια ακόμη σχετική επίκαιρη επισκόπηση:

    Οι Γερμανοί πρωτοστατούν παρά το 1.5 τρις που μας χρωστούν για τις κατοχικές οφειλές μαζί με όλη την ζώνη του βορά στο να προχωρούν εμφανώς τάχιστες διαδικασίες και λόγω της μάλλον ΠΑΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, έχοντας συνενόχους τους, τους εδώ 173 βουλευτές μας επιπροσθέτως διότι προ ημερών κάτι που είναι άθλια αποσιωπημένο απο τα περισσότερα ΜΜΕ!!! παραπέμφθηκαν στη Βουλή από τον Άρειο πάγο για εσχάτη προδοσία στο παρανόμως συμφωνηθέν μαζί τους Μνημόνιο αρ.πρωτ.3088/20-09-2011 http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2011/09/blog-post_2584.html.

    Αλλά λόγω του ότι δεν μπορεί η μειοψηφία να καταδικάσει την πλειοψηφία αντί όλα αυτά τα τεχνάσματα των ΜΜΕ πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές και μάλιστα χωρίς υποψήφιους τους κατηγορούμενους για την εσχάτη των ποινών.

    Επιχειρούν πάραυτα και με σπουδή συνένοχων ΜΜΕ να κατασχεθούν γρήγορα - γρήγορα ( οχι μόνο από τις τράπεζες αλλά τώρα και απο το κράτος οι περιουσίες μας με την πάντα αιφνίδια αναποτελεσματική και απαράδεκτη μεγάλη φορολόγηση των ακινήτων). Ακινήτων που ο Πάγκαλος μάλιστα ψευδέστατος χθες υποκρίθηκε ότι και ο ίδιος θα πουλήσει μέρος της περιουσίας του για να τα βγάλει φορολογικά πέρα. Στην αγορά είναι γνωστότατο με την ανέχεια εκεί που έφθασε η αποτυχία των μνημονίων παρά τις αδιάκοπες ψευδείς υποσχέσεις δεν υπάρχει χρήμα, παρά μόνο από ξένους και γενικά άρπαγες συνενόχους του συστήματος τοκογλύφους .

    Όλο αυτό το κόλπο το προγραμμάτισαν νομίζοντας ότι κατακτούν με σύγχρονα δεδομένα τον τόπο μας, διώχνοτάς μας σε ξενιτιές έως κάνοντάς μας υπηρέτες τους με μισθούς πείνας.


    ΟΜΩΣ:

    ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΗ ΝΙΚΗ.


    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανακόντα, αυτά τα έχω σκεφτεί όπως τα λές και εσύ.
    Τα προβλήματα που έχουμε, είναι όλα αυτά αλλά το βασικότερο, είναι το πολιτικό.
    Κατάλαβα τι εννοείς στο κλείσιμο. Αλλά και πάλι, μετά απ΄αυτό, δεν ανακύπτουν τα ίδια άλυτα προβλήματα ενώπιόν μας;
    Είναι όλα τόσο μπερδεμένα, ή δείχνουν επίτηδες μπερδεμένα για να μην μπορούμε να δούμε τίποτα στον ορίζοντα;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να σκεφτούμε πιό είναι ακριβώς το πρόβλημα. Είναι το έλλειμμα; Είναι το χρέος; Είναι η ύφεση; Είναι το κράτος; Είναι η τρόικα; Είναι η κυβέρνηση;

    ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ
    ΟΣΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ….ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ

    ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΤΑΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΕ ΠΑ ΝΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΑΦΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟΥ ….. ΚΡΤ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ

    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
    ΧΡΕΟΣ ΕΛΛΕΙΜΑ ΚΡΑΤΟΣ ΥΦΕΣΗ  ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΜΕ 30 ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ

    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ
    Η ΒΟΥΛΗ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ,ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.



    Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΠΟΥ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΝΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΓΛΑΣΤΡΑΣ ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΦΥΚΟ

    ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΠΑΤΟΣ ΜΑ ΤΕΛΕΙΟΣ ΠΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
    ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ
    ΘΑ ΛΙΩΣΟΥΜΕ
    ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ
    ΑΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ
    ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΙΝΕΣ ΤΟΥ ΓΑΠ ΦΑΠ ΜΑΠ ΒΕΝΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ
    ΟΤΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΑΠΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΤΟ ΤΡΟΠΟ

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ Ε ΓΜΤ ΠΙΑ ΑΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΜΑΤΙΚΟΣ .ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΕ ΕΠΑΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ.

    ΑΝΤΕ ΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΠΟΝΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΛΙΓΟ Η ΜΙΑ ΚΙ ΕΞΩ

    ΤΕΛΟΣ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (ΛΕΩ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ) :

    Αυτοί που καθιστούν μια ειρηνική επανάσταση αδύνατη, κάνουν μια βίαιη επανάσταση αναπόφευκτη.
    Τζων Κέννεντυ, 1917-1963, Αμερικανός πρόεδρος [1960-1963]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πού τον θυμήθηκες τον φύκο βρε Χριστίνα! Καλό αυτό μ΄άρεσε.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Anaconda,
    Ξέρω ότι μου επιτρέπεις να σου πω ότι πιστεύω πως αυτός δεν είναι καιρός για αναζήτηση παλαιών βεβαιοτήτων. Λες και μετά τι ; Ποιος ξέρει ; Το σίγουρο είναι πως ότι ακολουθήσει, σύμφωνα με την τρέχουσα ροή των πραγμάτων, είναι η συνέχεια της σκληρής καταδίκης μιας Ιστορικής κοινωνίας για εγκλήματα που διέπραξαν άλλοι.

    Ποιες είναι οι εναλλακτικές ; Λες «Αν δεν είχαμε αυτή την κυβέρνηση, δεν θα είχαμε το ίδιο πρόβλημα;»
    Νομίζω πως όχι, σου υπενθυμίζω, Τ3, Τ10, CDS, ΕΛΣΤΑΤ, κουβέντες περί διεφθαρμένων Ελλήνων, Τιτανικών, όπλα πάνω σε τραπέζια, κρυφές προεκλογικές συνομιλίες με το ΔΝΤ, κρυφές μετεκλογικές – σε ξενοδοχεία – με τον σόρος, και πολλά άλλα που δεν γνωρίζουμε και ίσως να μην μάθουμε ποτέ.
    Από την άλλη, αυτή η κοινωνία, απαράδεκτη και εγκληματικά αδιάφορη, επιρρεπής σε έναν αυτοπροδοτικό εθνομηδενισμό και έναν απείθαρχο και αψυχολόγητο τρόπο ζωής, έτσι κι αλλιώς έπρεπε να αλλάξει, και, δυστυχώς, πολύ δυστυχώς, μόνο ένα μεγάλο ΣΟΚ μπορεί να «συνεφέρει» ανθρώπους που έχουν διαμορφώσει τον εαυτό τους με τρόπο απόλυτα αντίθετο με την πραγματική τους ταυτότητα, ανθρώπους που πρόδωσαν, ερήμην τους ή συνειδητά, την Ιστορία τους.
    Δεν θεωρώ τη νδ ούτε άξια ούτε αξιόπιστη εναλλακτική, εννοείται ούτε τα λοιπά παρακλάδια.
    Τι μένει λοιπόν ;
    Κατά την απλή, και ίσως αυτήν την στιγμή λανθασμένη, άποψή μου :

    1.- Μία κυβέρνηση Νέας Εθνοσωτηρίου Επαναστάσεως, όπως την αποκαλείς, ακούγεται μια απόλυτα ελκυστική εναλλακτική. Ποιο χαλί θεωρείς ότι θα στρώναμε σε αυτούς που θέλουν να εφαρμόσουν το επόμενο στάδιο του δόγματος του ΣΟΚ ; Έτσι κι αλλιώς το εφαρμόζουν ήδη.
    Εγώ το βλέπω ως εξής το θέμα μιας υπερβατικής ανατρεπτικής κυβέρνησης, που ελπίζω να προέλθει μέσω εκλογών, να εμφανιστεί και να αναδειχθεί ένας άξιος πολιτικός σχηματισμός, που στέκεται άγνωστος αυτήν την στιγμή για τους πολλούς, και για εμένα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και ανύπαρκτος : Σαν να στεκόμαστε έτσι κι αλλιώς στην άκρη του γκρεμού, και να μας έχουν το πιστόλι στον κρόταφο, έτοιμοι να μας πυροβολήσουν. Μπροστά μας είναι ομίχλη, και γκρεμός. Τι κάνουμε, Anaconda ; Περιμένουμε να ακούσουμε το μπαμ, ή πηδάμε στον γκρεμό, έστω για μερικά δευτερόλεπτα πτωτικής ελευθερίας ; Είσαι σίγουρος ότι μας περιμένουν κοφτερά βράχια στην κάθοδο ; Ίσως να μας περιμένει η θάλασσα, δεν το ξέρουμε, και δεν θα το μάθουμε, αν δεν κάνουμε το άλμα στο κενό, το «άλμα μεγαλύτερο από την φθορά».
    Το άγνωστο είναι άγνωστο μέχρι να το γνωρίσουμε, να το εξημερώσουμε, μετά μας φαίνεται άγνωστο το πρώην γνωστό.

    2.- Να μου πεις που στην ευχή είναι αυτό το μουλωχτό πουλάκι που σφυράει τις λύσεις σε όλα τα λάθος πρόσωπα και αφήνει το Ινφογνωμονιακό κοινό στην αναμονή. Να το πείσω να μας πει τα μυστικά του, δεν λέω έχει σασπένς το θέμα, μόνο που συμφωνείς ότι βιαζόμαστε λιγάκι δεδομένου ότι η ουρά μας έχει πιάσει φωτιά και δεν είμαστε και πολύ χαρούμενοι με αυτό.

    Καλό ξημέρωμα,
    Ρίκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελίνα,
    >>Είναι όλα τόσο μπερδεμένα, ή δείχνουν επίτηδες μπερδεμένα για να μην μπορούμε να δούμε τίποτα στον ορίζοντα;<<
    Τα δείχνουν επίτηδες μπερδεμένα γιατί κάποιους συμφέρει η ασάφεια, κάποιοι ξεβολεύονται από την συγκεκριμενοποίηση λύσης, κάποιοι αρέσκονται στην ύπαρξη του προβλήματος για να πουλάνε συνεχώς δήθεν λύσεις που απλά το διαιωνίζουν για να έχουν δουλειά, κτλ.

    >>Κατάλαβα τι εννοείς στο κλείσιμο. Αλλά και πάλι, μετά απ΄αυτό, δεν ανακύπτουν τα ίδια άλυτα προβλήματα ενώπιόν μας;<<
    Εμ έλα που με αυτό το ερώτημα φαίνεται ότι δεν κατάλαβες τί εννοώ στο κλείσιμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χριστίνα,
    >>ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ<<
    Έχεις κανένα μαγικό ραβδάκι για να αλλάξει; Ξέρεις πόσες δεκαετίες πήρε για να αποκτήσουμε σαν κοινωνία αυτή τη μη Ελληνική συμπεριφορά;

    >>ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΠΑΤΟΣ ΜΑ ΤΕΛΕΙΟΣ ΠΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ<<
    Σε αυτή την περίπτωση, όλοι όσοι θησαύρισαν από το αίμα του απλού Έλληνα, όχι μόνο θα αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί όλη την ιδιωτική -και μη- περιουσία αλλά και θα είναι οι κυρίαρχοι της επόμενης μέρας γιατί θα εξαρτούν ακόμα και την καθημερινή επιβίωση του λαού, του τμήματος που θα επιβιώσει τέλος πάντων, από την περιουσία τους: θα είναι οι μόνοι που δεν θα ματώσουν.

    >>Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΠΟΥ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΝΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΓΛΑΣΤΡΑΣ ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΦΥΚΟ<<
    Δεν ξέρω αν και τί κάνει, πάντως εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι ρισκάρει αδιανόητα πολύ και φοβάμαι ότι αντικαθιστά το πουλάκι με...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρίκα,
    >>μόνο ένα μεγάλο ΣΟΚ μπορεί να «συνεφέρει» ανθρώπους που έχουν διαμορφώσει τον εαυτό τους με τρόπο απόλυτα αντίθετο με την πραγματική τους ταυτότητα, ανθρώπους που πρόδωσαν, ερήμην τους ή συνειδητά, την Ιστορία τους.<<
    Εσύ το λες ΣΟΚ, εγώ το έχω πει πκε, άρα κοντά είμαστε.

    >>Μία κυβέρνηση Νέας Εθνοσωτηρίου Επαναστάσεως, όπως την αποκαλείς, ακούγεται μια απόλυτα ελκυστική εναλλακτική.<<
    Στην Ελλάδα της κυριαρχίας της γενιάς του Πολυτεχνείου, οτιδήποτε αυτής της μορφής ισοδυναμεί νοερά με νέα επικράτηση του στρατού, συνεπώς δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι λύση.

    >>το θέμα μιας υπερβατικής ανατρεπτικής κυβέρνησης<<
    χμμμ... τώρα μου βάζεις ιδέες...

    >>που ελπίζω να προέλθει μέσω εκλογών<<
    μέσω εκλογών θα έρθει μόνο του χάος

    >>να εμφανιστεί και να αναδειχθεί<<
    εδώ άρχισες να με στεναχωρείς με τις φράσεις "να βρέξει", "να χιονίσει", κτλ
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ: Ε Μ Ε Ι Σ πρέπει να κάνουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ
    Όταν λέω εμείς, εννοώ ΕΣΥ, ΕΓΩ, Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ, Η ΕΛΙΝΑ, κτλ
    ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ
    ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΟΥ
    ΜΑΓΙΚΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ
    Ο 'ΑΛΛΟΣ' ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ (καλό για την Ελλάδα εννοώ)
    Βλέπω αναλύσεις μεγάλων προσωπικοτήτων που ξεκοκκαλίζουν τα πολιτικά προβλήματα με πολύ όμορφο και υγιή τρόπο και μετά αρχίζουν τα τροπάρια ιστορικής προσέγγισης, λες και θα ξυπνήσει σε μια νύχτα αυτός που έχει μάθει να τον σέρνει το νινί για 40 χρόνια! Η νοοτροπία δεν αλλάζει έτσι, μαγικά. Όντως χρειάζεται σοκ, αλλά σοκ Δικαιοσύνης - αλλιώς, και να πετύχει η εγχείριση, ο ασθενής θα πεθάνει.
    (δεν πιστεύω να θεωρήσεις ότι σου φωνάζω, απλά οφείλω να προσθέσω την απαραίτητη έμφαση)

    >>ένας άξιος πολιτικός σχηματισμός<<
    πολύ Harry Potter βλέπεις

    >>που στέκεται άγνωστος αυτήν την στιγμή για τους πολλούς<<
    μην το ξαναπείς γιατί θα προσβληθεί ο 'κολλητός' μου: τόσο κόσμο ενημερώνει...

    >>και για εμένα<<
    με θίγεις

    >>αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και ανύπαρκτος<<
    όχι, έχω και ταυτότητα

    >>Τι κάνουμε, Anaconda ;<<
    να με ακούτε προσεκτικά

    >>Να μου πεις που στην ευχή είναι αυτό το μουλωχτό πουλάκι<<
    Θέλεις ακριβή διεύθυνση; Απλά σου λέω ότι είναι σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο του σημαντικότερου επιχειρησιακού θεσμικού μηχανισμού της χώρας.

    >> που σφυράει τις λύσεις σε όλα τα λάθος πρόσωπα<<
    Το ποιό είναι σωστό πρόσωπο ορίζεται από τους θεσμούς. Αν το όποιο πρόσωπο δεν αποδειχθεί άξιο της θεσμικής θέσης του είναι κάτι που μόνο εκ του αποτελέσματος μπορείς να διαπιστώσεις: αν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις, τότε...

    >> και αφήνει το Ινφογνωμονιακό κοινό στην αναμονή.<<
    Ανυπόμονη!
    Ο καιρός της Αποκαλύψεως είναι πολύ πιο κοντά από όσο νομίζεις.

    >>Να το πείσω να μας πει τα μυστικά του, δεν λέω έχει σασπένς το θέμα<<
    χι, χι, χι...

    >>μόνο που συμφωνείς ότι βιαζόμαστε λιγάκι<<
    και ξανά: ανυπόμονη! δεν κρατιέσαι!

    >>δεδομένου ότι η ουρά μας έχει πιάσει φωτιά και δεν είμαστε και πολύ χαρούμενοι με αυτό.<<
    Βρε παλιόπαιδα, αντί να κάτσετε να σκεφτείτε μια λύση, σας τρώει ο πισινός σας που κάποιο πουλάκι δεν λέει αυτή που έχει σκεφτεί;
    Άσε που δεν άκουσα κάποιον να πεταχτεί και να κάνει κάποια χρήσιμη δημόσια δήλωση, όπως:
    ΠΟΥΛΑΚΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ
    ΠΟΥΛΑΚΙ ΠΡΟΧΩΡΑ, ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ
    Πέσε πίττα να σε φάω είσαστε όλοι: αχόρταγοι, άπληστοι και ανυπόμονοι!
    Αυτό είναι απτό δείγμα της έλλειψης διάθεσης αλλαγής νοοτροπίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Ανακόντα

    "εμ έλα που δεν κατάλαβες τι εννοώ στο κλείσιμο..μ΄αυτό που ρωτάς.."
    Εντάξει, αυτό περίμενα να μου πείς, για να καταλάβω ότι ..κατάλαβα!
    (ασφαλώς θα θυμάσαι την εις άτοπον απαγωγή μέθοδο στα μαθηματικά που να σου πώ, μ΄άρεσε).
    Οσο για τα περί ανυπομονησίας, κάτι λέγαμε προχτές για την εξόρμηση στα αγριογούρουνα -αρχές Νοέμβρη. Είπες τότε "πολύ μακριά το πάς..."
    Πιστεύω να εννοούσες μακριά από χρονική άποψη. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελίνα, όντως, από χρονική άποψη το είπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα Anaconda,

    Η γενιά του Πολυτεχνείου ξεγυμνώθηκε και εξακολουθεί να ξεγυμνώνεται διαρκώς, και δεν μας αρέσει καθόλου το θέαμα. «Εδώ Πολυτεχνείο...» εκεί Πολυτεχνείο, που είναι το Πολυτεχνείο ; Τι είναι τελικά το Πολυτεχνείο ; Άντρο παρακρατικών ανιάτων είναι, φωλιά παρανομίας, στο όνομα, ποιας άλλης, της Δημοκρατίας φυσικά ! Ίδια η κατάντια του και με τους μετόχους της ακριβά εξαργυρωμένης «αντίστασής» τους, ξέρουμε καλά πως οι πραγματικοί αντιστασιακοί κάθε εποχής δεν εξαργύρωσαν ποτέ την θυσία τους. Πιστεύω σε λίγο καιρό θα είναι τέτοια η αηδία του κόσμου στο άκουσμα της «γενιάς του Πολυτεχνείου» που η Εθνοσωτήρια Κυβέρνηση θα είναι εκ των ων ουκ άνευ.

    Εξακολουθείς πάντως να με μπερδεύεις, πως «σε θίγω» που δεν σε καταλαβαίνω αφού μου μιλάς κινέζικα ; Πες το πια το μυστικό να καταλάβουμε, να μην χρειαστεί ούτε να βρέξει, ούτε να χιονίσει (τι να κάνω κι εγώ, λέω «να εμφανιστεί ... και να αναδειχθεί... », προσπαθώ να σκέφτομαι με όρους νομιμότητας σε ένα κράτος που μόνο παρανομία ασκεί πάνω μου/μας, προσπαθώ να μαζέψω το μυαλό μου που χοροπηδά διαρκώς σε βουνοκορφές πράξεων ανατρεπτικών, ντροπή μου όμως, αφού έχουμε «Δημοκρατία», όπως είπαμε).
    Κι εσύ δεν μου λες την πρόταση που θεωρείς ως λύση. Σκέφτηκα κι εγώ, αν δεν μου πει ο Anaconda, θα ρωτήσω την Ελίνα να μου πει, που λέει ότι τον κατάλαβε, αλλά κι εκείνη την μπερδεύεις πάλι, ή ίσως κι όχι, εμένα πάντως σίγουρα.

    Να φωνάζεις όσο θες, δεν είμαι μυγιάγγιχτη να μου κακοφανεί, ούτε θεώρησα ότι μου φωνάζεις, εξάλλου τα καλά παιδιά επιτρέπεται – και επιβάλλεται ενίοτε – να φωνάζουν, τα κακά παιδιά οφείλουν να το βουλώνουν. Ναι, είμαι ΑΝΥΠΟΜΟΝΗ και θα συνεχίζω να είμαι, δεν μπορώ να παρακολουθώ άπραγη αυτά τα άθλια ανθρωπάκια να παίζουν το παιχνίδι των αγορών και της τσέπης τους και να μας καταστρέφουν, και να μην μπορούμε να τα πετάξουμε εμείς στο γκρεμό, γιατί, φυσικά έχουμε, εννοείται .... Δημοκρατία !

    Ναι, είναι και ΑΤΟΜΙΚΗ Η ΕΥΘΥΝΗ, ξέρεις την σχετική άποψή μου, αυτό που αναζητούμε όμως εδώ είναι μια μορφή ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.
    Αν λοιπόν θες να πούμε :
    ΠΟΥΛΑΚΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ
    ΠΟΥΛΑΚΙ ΠΡΟΧΩΡΑ, ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ

    Να πεις στο πουλάκι να βγει από την κρυψώνα του, να μας συστηθεί, και να του πεις ότι ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !
    Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να περιμένω ένα ωραίο χελιδόνι (με υποσχέσεις Άνοιξης κλπ) και να εμφανιστεί ένας λιγούρης και λιχούδης γύπας. Από τέτοια πουλάκια έχουμε πολλά, τόσα πολλά, που δεν έχουμε πια χώρο.

    Λες να σε ακούμε/ακούω προσεκτικά, να ξέρεις πάντα με προσοχή σε ακούω και θα εξακολουθώ να το κάνω, κι ας στρίβεις ενίοτε δια του αρραβώνος, μια με το 50+1, μια με το πουλάκι, να ξέρεις δεν φταίω εγώ που πέταξα το νυφικό, πάντως επιμένω να ρωτώ, κι ας μην παίρνω σαφείς απαντήσεις. Ίσως δεν θες, ή δεν μπορείς εδώ να μου πεις. Όπως όμως είπες κι εσύ, ο καιρός της Αποκαλύψεως γαρ εγγύς ! Εγώ λέω «Ξέρει η πάπια που ‘ναι η λίμνη», θα την βρούμε την άκρη, αρκεί να έχουμε το κεφάλι ψηλά και το μυαλό σε εγρήγορση.

    Καλό Βράδυ και Καλό Μήνα σε όλους μας,
    Ρίκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. >>η Εθνοσωτήρια Κυβέρνηση θα είναι εκ των ων ουκ άνευ<<
    Μη με κολάζεις βρε Ρίκα, αφού βλέπεις ότι προσπαθώ να αποφύγω τη ροπή...

    >>Να πεις στο πουλάκι να βγει από την κρυψώνα του<<
    Τί σε κάνει να πιστεύεις ότι κρύβεται;

    >>να μας συστηθεί<<
    Είπαμε, συνάντηση δεν θέλετε, άρα χάσατε τις χειραψίες
    Με την επιμονή που έχεις, σκέφτομαι να ανεβάσω βιντεάκι-κουίζ: να είναι ανάμεσα σε πολύ κόσμο και να σας πω "βρείτε το το πουλάκι!"

    >>ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !<<
    Δε νομίζω να ζήτησε ποτέ λευκή επιταγή...

    >>ένα ωραίο χελιδόνι (με υποσχέσεις Άνοιξης κλπ)<<
    Ε όχι και χελιδόνι!
    Δεν είναι θιασώτης της γενιάς του Πολυτεχνείου!
    Και σίγουρα για πολλούς δεν θα φέρει την Άνοιξη!

    >>κι ας στρίβεις ενίοτε δια του αρραβώνος<<
    Δεν φταίω εγώ: τα πεθερικά τσινίσανε γιατί δεν ήμουν κοράκι.

    >>να ξέρεις δεν φταίω εγώ που πέταξα το νυφικό<<
    Πού είσαι βρε Ρίκα κορίτσι μου και σε 'ψαχνα!

    >>Ίσως δεν θες, ή δεν μπορείς εδώ να μου πεις.<<
    Δεν είναι πρέπον τώρα εδώ: σε λίγες μέρες θα είναι προβλεπόμενο - αν, βέβαια, μου επιτραπεί να την αναρτήσω και δεν πέσει λογοκρισία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι να μας πω τώρα, Anaconda, οι πολιτικές λύσεις και οι γάμοι μας μάραναν, εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε μια συνάντηση .. Μετά θέλουμε να κάνουμε και επανάσταση.
    Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια : α) αν έχεις μια ροπή, να την καλλιεργήσεις, να την ζήσεις, να μην την αποφεύγεις, β) το χελιδόνι εμένα δεν μου θυμίζει πολυτεχνείο, απλά την Άνοιξη, σκασίλα μου σε ποιους δεν θα αρέσει, γ) άσε τα πεθερικά, δικαιολογίες, δ) no νυφικό = no γάμος, με το μαγιό θα έρθω ; δεν μπορώ, ντρέπομαι, και άρχισε να κάνει και κρύο. Προηγείται έτσι κι αλλιώς, η Επανάσταση, έχουμε δουλειά να κάνουμε. ε) άσε τις λίγες μέρες και το σασπένς και στ) αν θέλετε, όποιοι το επιθυμούν τέλος πάντων, για να μην μας λές και ακατάδεχτους, κανονίστε την συνάντηση. Κανόνισε την εσύ, τι περιμένεις ; Αυτές είναι αντρικές δουλειές. Έχω ξαναπεί, τα στοιχεία μου (τηλέφωνα και email) είναι στην διάθεση του επικεφαλής - ενόχου αυτής της περίεργης παρέας μας, του αγαπητού Skal, όπου κρίνει σωστό να τα δώσει, τον εμπιστεύομαι να τα δώσει.
    Κατά τα άλλα, το πουλάκι είναι άφαντο, το 50+1 αναπάντητο, και η πολιτική κατάσταση δραματική. Αινίγματα πολλά. Και γρίφοι. Για να δούμε πότε θα βρει η πάπια την λίμνη.
    Χαιρετώ για τώρα, Ρίκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο κόσμος Anakonda δεν πήγε πουθενά με μαγικό ραβδάκι ..Γνωρίζω ότι η γενιά μετά το ’60 άρχισε να κάνει τα πρώτα λάθη και να αλλάζει σιγά σιγά ο Έλληνας νοοτροπία, όμως δυστυχώς το μαγικό ραβδί θα είναι το μαστίγιο που θα φάμε. Αν και αυτό δεν μας αλλάξει τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Όμως για σκέψου παίρνοντας παράδειγμα αυτή την ιστοσελίδα μια και μιλάμε για νοοτροπία. Πότε ξεκίνησε, πόσο κόσμο είχε σαν κοινό, πόσος κόσμος τι διάβαζε, πόσος την διαβάζει, και πόσο επηρεάζει …γενικώς
    Αυτοί που θησαύρισαν …όπως λες δεν ξέρω μπορεί και να έχεις δίκιο πάντως οι πεινασμένοι όσες φορές όρμησαν σε αυτούς που θησαύρισαν από την φτώχια τους έφτιαξαν γκιλοτίνες , κρεμάλες και διάφορα άλλα χαριτωμένα παιχνίδια .

    Οσο για τον Παπούλια πιστεύεις ότι δεν γνωρίζει τι κάνει και τι κόστος έχει αυτό που κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=149818

    Αυτά κάνουν στην Αγγλία ..όχι ότι είναι το απόλυτα σωστό απο μόνο του και θα σώσει την κατάσταση αλλά σίγουρα θα κάνει μια διαφορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.