23/9/11

Προσοχή: Η Τουρκία συντονίζει το τουρκικό μηντιακό παρακράτος στην Ευρώπη για να δικαιολογήσει τα "Νέα Ίμια" που στήνει στην Κύπρο

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, πραγματοποιεί περιοδεία στις χώρες της Ε.Ε. Ένας από τους στόχους της περιοδείας του είναι η παρουσίαση των θέσεων της Τουρκίας για να δεχτεί πιο ήπια η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη το σχέδιο της Άγκυρας για το πάγωμα των γεωτρήσεων στην ΑΟΖ της Κύπρου. Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, ο Αρίντς, συνοδευόμενος από σημαντικά στελέχη του τουρκικού κράτους και του κόμματος ΑΚΡ, σήμερα στις Βρυξέλλες, σε συνεργασία με τις διπλωματικές υπηρεσίες της Τουρκίας, που υπηρετούν και πολλά στελέχη της ΜΙΤ, θα δώσει οδηγίες και θα συντονίσει τους εκατοντάδες δημοσιογράφους και "δημοσιογράφους" που δρουν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, για τον επικοινωνιακό χειρισμό της υπόθεσης των "Νέων Ιμίων" που στήνουν οι Τούρκοι στη Μεσόγειο.
Να σημειωθεί ότι η Τουρκία, που είχε στο παρελθόν ως κέντρο δράσης όλων των διπλωματικών και των υπηρεσιών πληροφοριών τη Γερμανία, επωφελούμενη από το κενό εξουσίας που υπάρχει στο Βέλγιο, μετέφερε το κέντρο δράσης της στις Βρυξέλλες. Με έδρα τις Βρυξέλλες δεκάδες διπλωμάτες και στελέχη της ΜΙΤ και του ΓΕΕΘΑ, συντονίζουν τη δράση εκατοντάδων δημοσιογράφων και δικτύων ατόμων που με τον έναν ή άλλον τρόπο ασκούν επιρροή στα ΜΜΕ και τις κοινωνίες των ευρωπαϊκών χωρών.
Παρά τη δύσκολη κατάσταση που διέρχεται η χώρα, ελπίζουμε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί με επιτυχία ο επικοινωνιακός πόλεμος που στήνεται και προετοιμάζεται από το τουρκικό κράτος και παρακράτος, που συνεχίζει ακάθεκτο τη δράση του, επωφελούμενο από τη δημοκρατία και την ανοχή που επιδεικνύει το κράτος δικαίου στην παρακρατική δράση της Τουρκίας στην Ευρώπη.

6 σχόλια:

  1. Ο φίλος μας ο Αρίτς με το "Γίγαντα με τα πήλινα πόδια" του, για άλλη μια φορά...
    Σχετικό με την αξιοπιστία τους:
    http://strategyreports.wordpress.com/2011/09/23/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μα τί είναι αυτά που λες skal;

    υπάρχει πράμα που λέγεται επικοινωνιακός πόλεμος;

    κάποιο λάθος θα κάνεις: αν υπήρχε, τότε θα υπήρχε και αντίστοιχος μηχανισμός στο ΥΕΘΑ με τις σχετικές από το νόμο αρμοδιότητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωχ! τί έγινε ρε παιδιά!

    βρήκα αυτό το link
    http://en.wikipedia.org/wiki/Information_warfare

    το οποίο, στο τέλος του, λέει:
    United States Department of Defense IO Doctrine

    Δηλαδή έχω δίκιο;!!!
    Δηλαδή, για να το πούμε σε αντιστοιχίες Ελλάδος, υπεύθυνο θα ήταν κυρίως το ΥΕΘΑ και δευτερευόντως η ΓΓΕΕ και άλλοι;
    Πα, πα, πα, κοίτα να δεις τί γίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η μία και μοναδική περίπτωση για να είναι ''Ίμια'' είναι να γνωρίζουν οι Τούρκοι εκ των προτέρων ότι το θέμα δεν θα πάρει μεγαλύτερη διάσταση περαν του ''θερμού επισόδιου''.

    Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι αν επιχειρήσουν να προκαλέσουν ένταση,το θέμα θα πάρει μεγάλες διαστάσεις και η ένταση θα κλιμακωθεί,τότε θα το σκεφτούνε πολύ πιο σοβαρά.

    Εμείς στο κάτω κάτω δεν έχουμε να χάσουμε και πολλά,αυτοί όμως...

    Ένα βασικό κριτήριο που αποτρέπει μια πολιτική ηγεσία απο το να προχωρήσει σε πολεμικές αποσταθεροποιητικές κινήσεις είναι αυτό των επιπτώσεων στην οικονομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σήμερα στο MEGA (Καμπουράκης, Μανιατέας) είχαν μια συγγραφέα κάποια κ. Βάσια, δεν θυμάμαι επώνυμο και παρουσίασαν το βιβλίο της με θέμα τα παιδιά μας που μεταναστεύουν λόγω της κρίσης, όμως όχι κλασσικά στη Δύση, Λονδίνο Καναδά Αμερική κλπ, "γιατί αυτή (η Δύση) μας πρόδωσε" και πηγαίνουν στην Ανατολή, Κωνσταντινούπολη και άλλα συναφή "όπου εκεί είναι το μέλλον και εκεί είναι και η ψυχή μας το DNA μας". Ακριβώς έτσι. Την μυρίστηκαν τη δουλειά με τα σήριαλς ότι πουλάει η Τουρκία αφού προμοτάρουν τα μεγάλα κανάλια και βγαίνουν τώρα και τα βιβλία. Σιγά σιγά ένας ένας, όλοι θα πάρετε... Πάντως δουλεύει καλά η ΜΙΤ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ασε βρε Χρήστο, αφού δεν νογάνε τίποτα σ΄αυτή τη φάση, εμείς θα τους βάλουμε μυαλό;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.