29/9/11

Ελληνικό χρέος: μια σημαντική ψηφοφορία στη Γερμανία

του Arnaud Rodier  Le Figaro
Η Ομοσπονδιακή Βουλή θα ψηφίσει την Πέμπτη την επέκταση των αρμοδιοτήτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να εγκρίνουν το κείμενο, αλλά οι μικρότερες χώρες καθυστερούν.
Το πράσινο φως από τη Γερμανία που αναμένεται σήμερα, θα είναι συμβολικό και αποφασιστικό. Η επέκταση των
αρμοδιοτήτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), με 440 δισ. ευρώ, όπως αποφασίστηκε στις 21 Ιουλίου, είναι ένα από τα κλειδιά της κρίσης του χρέους στην Ευρώπη. Αλλά αυτό απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη των δεκαεπτά μελών της ευρωζώνης.

Μετά τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, την Πορτογαλία και τη Σλοβενία, το Κοινοβούλιο της Φινλανδίας ενέκρινε χθες την ενίσχυση του. Όμως, η Φινλανδία δεν έχει ακόμη διευκρινίσει ποιες θα είναι οι πρόσθετες ασφαλίσεις που θα απαιτήσει από την Ελλάδα σε αντίτιμα των μελλοντικά δάνειων που θα μπορούσαν να είναι εγγυημένα στη χώρα.

Στην πραγματικότητα, ενώ ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, δήλωνε πριν από δύο εβδομάδες ότι όλα τα κράτη της ζώνης του ευρώ θα είχαν επικυρώσει το σχέδιο στο τέλος του μήνα, στο έδαφος κυριαρχεί η κακοφωνία.

Η Σλοβακία έχει αναβάλει την ψηφοφορία της για τις 25 Οκτωβρίου. Ο Πρωθυπουργός της στηρίζει την επέκταση των αρμοδιοτήτων του Ταμείου, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ισχυρές διαφωνίες στους κόλπους του κυβερνώντος συνασπισμού. Μέλος της ζώνης του ευρώ από το 2009, ήταν η μόνη χώρα που είχε αρνηθεί να συμμετάσχει στο πρώτο δάνειο προς την Ελλάδα το περασμένο έτος. Και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου είναι έτοιμος να "τορπιλίσει" το όλο σχέδιο. «Στόχος μου είναι να διασφαλιστεί ότι «η Σλοβακία δεν θα χάσει δισεκατομμύρια ευρώ (...) Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν χρειάζεται τα χρήματά μας», είπε.

Το φάσμα της πτώχευσης 
Διότι η Ελλάδα εξακολουθεί να προκαλεί φόβο. 
Ο Πρόεδρος της Τσεχίας Vaclav Klaus, σε συνέντευξη στην αμερικανική τηλεόραση στα περιθώρια της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, δήλωσε  χωρίς δισταγμό ότι φανταζόταν πολύ καλά ότι "μια χώρα μπορεί να βγει από τη ζώνη του ευρώ".  Και πρόσθεσε: «Φοβάμαι ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πάλι ξοδεύουν για την Ελλάδα χωρίς να μετρήσουν».

Μια γνώμη που συμμερίζεται ευρέως η Αυστρία, η οποία πρέπει να συγκεντρώσει το Κοινοβούλιο της στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της υπογράμμιζε πρόσφατα ότι θα μπορούσαν να «εξετάσουν την πτώχευση της Ελλάδας». 
Όπως και όλες οι μικρές χώρες που δεν έχουν ψηφίσει -Κύπρος, Εσθονία, Μάλτα- επιβεβαιώνει ότι θέλει να βασιστεί στα αποτελέσματα των συζητήσεων μεταξύ της Αθήνας και της Τρόικας (ΕΚΤ, Επιτροπή, ΔΝΤ). 
Αλλά ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι αυτή η ύστατη λύση είναι «καλύτερη από μια πολύ ακριβή διάσωση».

Πηγή: Le Figaro

1 σχόλιο:

  1. Τριπλασιάζουν τα εκχιονιστικά στο 'υπερθερμασμένο' Χίθροου!.


    Getting ready for more global warming: Heathrow airport triples snow clearance fleet!.


    Αν είναι ένα μεγάλο, μεγάλων συμφερόντων μυστικό η αυξανόμενη παγοποίηση και όχι υπερθέρμανση του πλανήτη αυξάνουν οι ευθύνες ειδικών και υπευθύνων στο να υπηρετούν με αρετές τα καθήκοντά τους..

    Δεν είναι άκαιρη όμως στις Ελληνικές συνθήκες της οικονομικής κρίσης μια ακόμη σχετική επίκαιρη επισκόπηση:

    Οι Γερμανοί πρωτοστατούν παρά το 1.5 τρις που μας χρωστούν για τις κατοχικές οφειλές μαζί με όλη την ζώνη του βορά στο να προχωρούν εμφανώς τάχιστες διαδικασίες και λόγω της μάλλον ΠΑΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, έχοντας συνενόχους τους, τους εδώ 173 βουλευτές μας επιπροσθέτως διότι προ ημερών κάτι που είναι άθλια αποσιωπημένο απο τα περισσότερα ΜΜΕ!!! παραπέμφθηκαν στη Βουλή από τον Άρειο πάγο για εσχάτη προδοσία στο παρανόμως συμφωνηθέν μαζί τους Μνημόνιο αρ.πρωτ.3088/20-09-2011 http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2011/09/blog-post_2584.html.

    Αλλά λόγω του ότι δεν μπορεί η μειοψηφία να καταδικάσει την πλειοψηφία αντί όλα αυτά τα τεχνάσματα των ΜΜΕ πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές και μάλιστα χωρίς υποψήφιους τους κατηγορούμενους για την εσχάτη των ποινών.

    Επιχειρούν πάραυτα και με σπουδή συνένοχων ΜΜΕ να κατασχεθούν γρήγορα - γρήγορα ( οχι μόνο από τις τράπεζες αλλά τώρα και απο το κράτος οι περιουσίες μας με την πάντα αιφνίδια αναποτελεσματική και απαράδεκτη μεγάλη φορολόγηση των ακινήτων). Ακινήτων που ο Πάγκαλος μάλιστα ψευδέστατος χθες υποκρίθηκε ότι και ο ίδιος θα πουλήσει μέρος της περιουσίας του για να τα βγάλει φορολογικά πέρα. Στην αγορά είναι γνωστότατο με την ανέχεια εκεί που έφθασε η αποτυχία των μνημονίων παρά τις αδιάκοπες ψευδείς υποσχέσεις δεν υπάρχει χρήμα, παρά μόνο από ξένους και γενικά άρπαγες συνενόχους του συστήματος τοκογλύφους .

    Όλο αυτό το κόλπο το προγραμμάτισαν νομίζοντας ότι κατακτούν με σύγχρονα δεδομένα τον τόπο μας, διώχνοτάς μας σε ξενιτιές έως κάνοντάς μας υπηρέτες τους με μισθούς πείνας.


    ΟΜΩΣ:

    ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΗ ΑΚΟΜΗ ΝΙΚΗ.


    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.