27/9/11

Ο Λίμπερμαν ευχαρίστησε τον Ερντογάν ως καλύτερο εκπρόσωπο τύπου του Ισραήλ

Λίμπερμαν: αγοράστε χρόνο στα ΜΜΕ και αφήστε τον Ερντογάν να μιλήσει μέρα νύκτα…
του Jonathan-Simon Sellem - JSSNews
Μετά την αποχώρηση του από την αίθουσα του ΟΗΕ για την ομιλία του Μαχμούντ Αμπάς , ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντόρ Λίμπερμαν ήταν πλέον σε πολύ καλύτερη διάθεση, ενώ το κόμμα του γιορτάζει το πρώτο χρόνο ύπαρξης του... Ευκαιρία για να κάνει μια σύντομη ομιλία με θέμα τη διπλωματική κατάσταση στο Ισραήλ.

« Όποιος είδε χθες το CNN, άκουσε τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ερντογάν να επιτεθεί πάλι προφορικά το κράτος του Ισραήλ»,  δήλωσε ο Λίμπερμαν. «Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με την Τουρκία, η οποία για χρόνια ήταν μια φιλική χώρα, ήμασταν συνέταιροι και συνεργαζόμασταν σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της άμυνας και της οικονομίας. Σεβόμαστε το τουρκικό έθνος και τη Τουρκία ως κράτος, το πρόβλημα μας είναι πρώτα από όλα, η σημερινή τουρκική ηγεσία –η ριζοσπαστική ηγεσία και οι ισλαμιστές εξτρεμιστές που υποστηρίζουν και τροφοδοτούν την τρομοκρατία». 

Ο Υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε:  «Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Ερντογάν στηρίζει τη Χαμάς -πρόκειται για τρομοκρατική ομάδα, όπως και το ΙΗΗ, επίσης, που βρίσκεται στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων. Πρόκειται για ανησυχητικό φαινόμενο, το καθεστώς το οποίο επικαλείται την ελευθερία της έκφρασης να έχει την ακόρεστη ανάγκη να βάλει τουλάχιστον 57 δημοσιογράφους στη φυλακή ... Ενώ είναι «μόνο» 34 στο Ιράν. Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να έχει τόσους πολλούς δημοσιογράφους στη φυλακή ... Επιπλέον, βρίσκονται σε εξέλιξη όχι λιγότερες από 1.000 έρευνες κατά των δημοσιογράφων στην Τουρκία. Γλυκιά ελευθερία της έκφρασης ...».

Ο Λίμπερμαν είπε ότι η εμφάνιση του Ερντογάν στο CNN την Κυριακή ήταν «εξαιρετική » για το Ισραήλ.  
«Αν με ρωτήσετε πώς να κάνουμε δημόσιες σχέσεις με έξυπνο τρόπο, θα έλεγα:
«αγοράσετε χρόνο στα ΜΜΕ και αφήστε τον Ερντογάν να μιλήσει μέρα νύκτα….». «Κάθε φορά που μιλάει, φέρνει μεγαλύτερη υποστήριξη για το Ισραήλ. Ο Ερντογάν, ο Αχμαντινετζάντ και άλλοι του ίδιου στυλ  εκτελούν σπουδαία δουλειά για το Ισραήλ. Δεν υπάρχει τίποτα να προσθέσουμε!».

Jonathan-Simon Sellem - JSSNews

6 σχόλια:

  1. πεστα χαραλαμπε,γιατι οι δικοιμας ειναι κοτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με την Τουρκία, η οποία για χρόνια ήταν μια φιλική χώρα, ήμασταν συνέταιροι...»

    Το ξέρουμε, το ξέρουμε. Απλά αγαπητέ Άβι μη μάς τα πολυθυμίζεις, ιδιαίτερα τώρα που έχεις την ανάγκη μας. Έ;

    «Σεβόμαστε το τουρκικό έθνος και τη Τουρκία ως κράτος...»

    Κι αυτό το ξέρουμε. Από την άλλη όμως, εμείς καθόλου δεν τούς σεβόμαστε, ούτε σαν έθνος ούτε σαν κράτος, πολύ περισσότερο που το κράτος τους είναι θεμελειωμένο πάνω σε εκατομμύρια κρανία και οστά λαών που τούς "γενοκτονήσανε" αυτοί τούς οποίους εσύ σέβεσαι. Και εσύ μεν γουστάρεις (ορθώς) να αναγνωρίζουν όλοι οι άλλοι τη γενοκτονία που έκανε ο Χίτλερ στους δικούς σου. Για αυτά όμως που έκαναν οι Τούρκοι (τούς οποίους όπως είπες σέβεσαι) στους άλλους δεν βλέπω να βγάζεις άχνα...

    «το πρόβλημα μας είναι πρώτα από όλα, η σημερινή τουρκική ηγεσία»

    Έ, αυτό εννοείται. Έτσι όμως που το θέτεις, εξ ίσου εννοείται ότι αν αλλάξει αυτή η ηγεσία δεν έχεις κανένα πρόβλημα να τα ξαναβρείτε!

    Και για να παραφράσω τον Ιωάννη Περιπατητή: "keep talking", πολύ μάς ενδιαφέρουν αυτά που λες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τόσες μέρες που βλέπω τις φωτο του Ταγίπ με το απελπισμένο ύφος, να χτυπιέται, να υποφέρει, να αγκομαχάει και να μην τον καταλαβαίνει κανένας, να μην δείχνει κανένας κατανόηση στο δράμα του και στις κραυγές του, σαν να τον έχουν βάλει όλοι στο αθόρυβο, πλην εννοείται, της «δικής μας» «ηγεσίας», σκεφτόμουν : γιατί δεν τρώει σπόρια, να του φύγει η στεναχώρια ;
    Τώρα εμφανίζεται ο Λίμπερμαν και μιλάει για «δημόσιες σχέσεις με έξυπνο τρόπο» : αφήστε τον αφηνιασμένο αντίπαλο να εκφραστεί, να εκφράσει τον πόνο του. Να πει αυτά που έχει στην ψυχή του, να ξορκίσει τον πόνο του. Και λέω έχει δίκιο η γάτα, πολύ δίκιο. Άσε τον αντίπαλο να μιλάει, να εκτίθεται, όσο πιο θυμωμένος, τόσο περισσότερα θα πει, όλο και περισσότερες αλήθειες θα ξεστομίσει, όλο και λιγότερα θα μπορεί να μαζέψει μετά. Αλήθεια είναι ότι πήξαμε στις μπούρδες του, άκου κει το Αιγαίο λίμνη ! Η λίμνη, Ταγίπ, δεν έχει αλάτι μέσα, έχει γλυκό νερό, όπως και το ποτάμι, η θάλασσα έχει αλμυρό νερό, γι’αυτό και την λέμε θάλασσα, Δημοτικό σχολειό δεν πήγες ; Απ’ το αυτί και στον δάσκαλο, Ταγίπ, ντροπή σου.
    Προβληματίζομαι όμως, το έτερο αξιοθρήνητο ζουζούνι, ο Αχμέτ, τι απέγινε, είναι καλά ; Καιρό έχουμε να δούμε την μαδημένη μουρίτσα του, την ωραία κόμμωση και το θεληματικό του πηγούνι, γιατί δεν μας απειλεί πια, τι συμβαίνει ; Είναι καλά ; Ανησυχώ, πολύ ανησυχώ. Δεν είναι καλά τα παιδιά, κάτι έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτες οι ευχαριστιες πανε να επιβεβαιωσουν αυτο που ηδη εχω γραψει εδω η εστω μισογραψει κωδικοποιημενο για το ποια πραγματικη "δουλεια" κανει ο ερντογκαν και η παρεα του.και μαλλον ξεκαθαριζει το εσωτερικο της χωρας του.Κανει μεγαλο παιχνιδι που σιγουρα το γνωριζουν οχι ο λαος αλλα οι ιθυνοντες του Ισραηλ.Καλη συνεχεια ερντογκαν
    ΥΓ
    Εστω και αν σας φανουνε παραξενα τα γραφεντα παρα πανω απο εμενα σημειωστε τα καπου και δεν ξερετε στο μελλον μπορει να γινετε... προφητες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΜΑΓΚΑΣ Ο ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ.Να μας εδινε και εμας για δωρο ο Αι Βασιλης καμμια κοπια του για εδω.Πολλα θα αλλαζαν αστραπιαια.
    Τα εθνη δεν τα διασωζει η ανθρωπομαζα αλλα παντα ΕΝΑΣ ΙΚΑΝΟΣ και χαρισματικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι αλλά δεν χαμογελάει σαν τον δικο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.