27/9/11

Άγκυρα: “Η Κύπρος να επιδείξει αυτοσυγκράτηση”

Aξιοσημείωτες δηλώσεις από τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης στο δίκτυο “Euronews”.
H Άγκυρα ελπίζει ότι η Κύπρος και το Ισραήλ δεν θα προχωρήσουν σε στρατιωτική αναμέτρηση με την Τουρκία. Αυτό υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς σε συνέντευξη του στο ευρωπαϊκό ειδησεογραφικό δίκτυο “Euronews”.



Μιλώντας στο “Euronews”, σχετικά με τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Αρίντς δήλωσε τα εξής: “Οι έρευνες για πετρέλαιο στην Μεσόγειο δεν αφορούν αποκλειστικά την Κύπρο και του Ισραήλ. Οι υπόλοιπες χώρες έχουν δικαιώματα τα οποία είναι κατοχυρωμένα από το διεθνές δίκαιο. Μια από αυτές τις χώρες είναι η Τουρκία. Πιστεύω ότι η συνεργασία δυο χωρών, με τις οποίες η Τουρκία αντιμετωπίζει προβλήματα, είναι μια πολιτική επιλογή”.

Σχετικά με την έναρξη των τουρκικών ερευνών στην Μεσόγειο, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης υπογράμμισε τα εξής: “Η έναρξη των ερευνών του Πιρί Ρείς δεν είναι μια απλή εναντίωση της Τουρκίας στις κινήσεις της Κύπρου. Η Τουρκία ασκεί τα δικαιώματα που της παρέχει το διεθνές δίκαιο. Εμείς δεν στέλνουμε τα πολεμικά πλοία για να πολεμήσουν. Τα πολεμικά μας πλοία θα παρέχουν προστασία στις έρευνες και θα απαντήσουν σε μια ενδεχόμενη επίθεση. Εμείς δεν σκοπεύουμε να πολεμήσουμε. Ελπίζω ότι η Κύπρος θα επιδείξει αυτοσυγκράτηση και δεν θα υποχρεώσει την Τουρκία να λάβει στρατιωτικά μέτρα”.

Στα πλαίσια των τοποθετήσεων του, ο κ. Αρίντς “επιτέθηκε” στην Ε.Ε. για την στάση της στο Κυπριακό και επανέλαβε την γνωστή θέση της χώρας του περί διακοπής των συνομιλιών Άγκυρας – Βρυξελλών με την έναρξη της ευρωπαϊκής προεδρίας της Κύπρου.

www.kathimerini.com.cy

6 σχόλια:

  1. αυτός ο Αρίντς δεν είναι αντιπρόεδρος .
    Αυτός είναι κινούμενος στόχος !
    Ο Μπόζο ζωντανός !
    Είναι χαμάλης που κάνει τη βρωμοδουλειά να λέει και να χρεώνεται την κάθε π@π@ριά λες και είναι επαγγελματίας ανόητος ή έχει απώλεια συνείδησης .
    Αν αυτός δεν κολλάει βαρέα ανθυγιεινά ποιος θα κολλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. sterg είπε...
    You mean something like our Pangalos
    27 Σεπτεμβρίου 2011 2:27 μ.μ.

    Παρακαλω οχι πλακιτσες εδω μεσα διοτι δεν μας παιρνει τετοιες μερες.
    Σε εσενα απευθυνομαι σχολιαστη που στο μεταφερομενο παραπανω χρησιμοποιησες απο λαθος το δικο μου ονομα.Αν επιμενεις δεν εχω προβλημα αλλα να μη με ρεζιλεψεις με σαχλαμαρες που θα αποδοθουνε σε εμενα.Ευχαριστω για την κατανοηση σου Sterg.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι σαν το "ονομα" που διεκδικουν και για μερικους ειναι βαρυ φορτιο οπως για τα σκοπια και μπορει να κλαταρουν στο δρομο. Ολοι το θελουν αλλα ο φοβος ειναι να μη το αξιζουν και να παει στραφι.Παντως ευχαριστω για την προτιμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Τουρκία μιλάει για "αυτοσυγκράτηση";
    Ε τότε...τα έχω δεί όλα!!! Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.