10/9/11

Ολοταχώς προς εξόρυξη πετρελαίου ''Σενάρια φαντασίας τα περί γεωτρήσεων της Τουρκίας''

Ολοταχώς προς εξόρυξη πετρελαίου

Αποφασισμένη να προχωρήσει στην εξόρυξη υδρογονανθράκων από την ΑΟΖ της παρά τις τουρκικές απειλές δηλώνει η Κυπριακή Δμοκρατία, μέσω της υπουργού Εξωτερικών, Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλή, η οποία τόνισε ότι γίνονται συνεχείς επαφές για παρέμβαση δυνάμεων, που έχουν επιρροή στην Τουρκία.
«Η Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρήσει με βάση τους σχεδιασμούς της στην εξόρυξη υδρογονανθράκων από την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη και δεν υπάρχει καμία περίπτωση αναβολής ή αναστολής τους λόγω των τουρκικών απειλών» είπε η υπουργός Εξωτερικών στο ΡΙΚ.

ΗΠΑ
Η υπουργός χαρακτήρισε «αρκετά ικανοποιητικές» τις δηλώσεις της εκπροσώπου της Αμερικανίδας ομολόγου της, προσθέτοντας ότι «στέλνουν στην Άγκυρα το μήνυμα πως θα πρέπει να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο».

Τόνισε επίσης ότι η Ουάσινγκτον δίνει στήριξη στην αμερικανική εταιρεία Noble, ενώ ταυτόχρονα προχωρεί με διπλωματικές ενέργειες προς την Τουρκία, τόσο για τις σχέσεις της με το Ισραήλ, όσο και σε ό,τι αφορά την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σημείωσε ότι το θέμα των τουρκικών απειλών θα τεθεί κατά τις επαφές που θα έχουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δ.Χριστόφιας και η ίδια στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Τέλος, η κ.Μαρκουλή χαρακτήρισε «σενάρια φαντασίας» δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, σύμφωνα με τα οποία η Τουρκία σε συνεργασία με το ψευδοκράτος και τον Λίβανο θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις βόρεια της Πάφου.
http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/24520 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.