30/9/11

ΗΠΑ: Μείζον πλήγμα για Αλ Κάιντα η απώλεια του ιμάμη αλ Αουλάκι, λέει ο πρόεδρος Ομπάμα

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με σημερινές δηλώσεις του στην Ουάσινγκτον ανέφερε ότι η αεροπορική επιδρομή στην Υεμένη, που σκότωσε τον ριζοσπάστη ιμάμη Ανουάρ αλ Αουλάκι, "αποτελεί ένα μείζον πλήγμα για το πλέον στενά συνεργαζόμενο με την Αλ Κάιντα δραστήριο παρακλάδι της".

Το υπουργείο 'Αμυνας της Υεμένης ανακοίνωσε επίσημα νωρίτερα σήμερα ότι ο "ιμάμης αλ Αουλάκι (είχε και την υεμενίτικη υπηκοότητα) μαζί με αρκετούς συνεργάτες του σκοτώθηκαν".

Από την Ουάσινγκτον έγινε γνωστό ότι ο αλ Αουλάκι είχε επαφές με μια σειρά τζαμιών στο αμερικανικό έδαφος κι είχε μάλιστα προσωπική επαφή, στο τζαμί του Σαν Ντιέγκο, με άτομο που συμμετείχε στις τρομοκρατικές ενέργειες της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Επίσης, αναφέρεται στην αμερικανική πρωτεύουσα ότι ο Αλ Αουλάκι, "που ήταν ο ιμάμης σε τζαμί στα περίχωρα της Ουάσινγκτον το έτος 2001, από το επόμενο έτος και μεταγενέστερα ανέπτυξε ριζοσπαστικές θέσεις για τις σχέσεις μεταξύ των θρησκειών".

Αναφέρεται, περαιτέρω, ότι ο ίδιος "ενεθάρρυνε τους μουσουλμάνους Αμερικανούς να επιτίθενται στη χώρα τους", ενώ πραγματοποιούσε μέσω διαδικτύου ένα "κήρυγμα μίσους" προς την αμερικανική νεολαία, παρακινώντας την "σε πράξεις βίας κατά Αμερικανών".

"Ο αλ Αουλάκι είχε μια ιδεολογία γεμάτη μίσος", ανέφερε ο πρόεδρος Ομπάμα, που δεν αποκάλυψε καμία λεπτομέρεια για τον τρόπο εξόντωσής του, περιοριζόμενος να επισημάνει "τη στενή συνεργασία των αμερικανικών με τις υεμενίτικες αρχές".

"Ας μη συγχέουμε : έχουμε, σήμερα, μια επιπλέον απόδειξη ότι η Αλ Κάιντα κι οι συνεργάτες της πουθενά στον κόσμο δεν θα είναι ασφαλείς", υπογράμμισε τέλος στις ίδιες δηλώσεις του ο αμερικανός πρόεδρος.
Μ.Ι. © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

1 σχόλιο:

  1. Εἶμαι πολὺ σίγουρος ὅτι οἱ ΗΠΑ μέχρι νὰ ἐξοντώσουν τὴν Ἄλ Κάιντα, θὰ ἔχουν αὐτὲς δημιουργήση τὸν ἑπόμενό τους ἐχθρό.
    Ἔτσι κάνουν συνήθως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.