30/9/11

Δύο Τούρκοι στρατιώτες νεκροί και τρεις τραυματίες σε ενέδρα Κούρδων ανταρτών στο Σίρνακ

Κούρδοι αντάρτες, στις 22:00 χθες έστησαν ενέδρα σε στρατιωτικό τμήμα που εκτελούσε περιπολία στις υπώρειες του όρους Κάτω, στην περιοχή Μπεϊτούσεμπαπ (Beytüşşebap), του νομού Σίρνακ. Οι αντάρτες επιτέθηκαν με ρουκέτες και μακρύκανα όπλα στο στρατιωτικό τμήμα, με αποτέλεσμα από τα πρώτα πυρά να χάσουν τη ζωή τους δυο στρατιώτες και να τραυματιστούν τρεις, από τους οποίους ο ένας βαριά.

Οι αντάρτες που έστησαν την ενέδρα ανατίναξαν τηλεχειριζόμενη νάρκη την ώρα που το όχημα της περιπόλου περνούσε από το δρόμο και στη συνέχεια έβαλαν εναντίον του στόχου με ρουκέτες και πυροβόλα όπλα, προκαλώντας τις απώλειες στο στρατιωτικό τμήμα που ήταν πάνω στο όχημα.
Μετά την επίθεση μεταφέρθηκαν στην περιοχή με ελικόπτερα Σικόρσκι ομάδες των ειδικών δυνάμεων, που ανέλαβαν το έργο της καταδίωξης των ανταρτών, συνεπικουρούμενοι από επιθετικά ελικόπτερα τύπου κόμπρα.
Να σημειωθεί ότι το στρατιωτικό τμήμα που έπεσε στην ενέδρα των ανταρτών ανήκει στην Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων του Μπολού, οι άνδρες της οποίας θεωρούνται εκπαιδευμένοι και αξιόμαχοι.
Επίσης, να σημειωθεί ότι οι αντάρτες αποχώρησαν από τον τόπο της ενέδρας χωρίς καμία απώλεια.

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.