4/9/11

ΔΗΛΩΣΕΙΣ DAVUTOĞLU ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ

Το αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα και είναι ένα νατοϊκό σχέδιο και όχι μεμονωμένο σχέδιο κάποιας χώρας είπε ο ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών, Ahmet Davutoğlu, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό κανάλι της τουρκικής κρατικής ραδιοτηλεόρασης TRT Haber έδωσε διευκρινίσεις για την ανάπτυξη του νατοϊκού ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης κατά των απειλών βαλλιστικών πυραύλων.


«Το αντιπυραυλικό σύστημα είναι μόνο ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης» είπε ο Davutoğlu και τόνισε ότι δεν είναι σωστή η άποψη ότι θα γίνει ένας πυραυλικός πόλεμος πάνω από την Τουρκία.

Χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας δήλωσε τα εξής:
«Το αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα και είναι ένα νατοϊκό σχέδιο. Δηλαδή δεν πρόκειται για μεμονωμένο σχέδιο κάποιας χώρας, είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα του ΝΑΤΟ. Εμείς κατά την ανάπτυξη του σχεδίου αυτού παρουσιάσαμε μια προς μια τις ανησυχίες μας και λήφθηκε μια απόφαση στη Λισαβόνα, η οποία λαμβάνει υπόψη αυτές τις ανησυχίες. Δηλαδή προσδιορίσαμε κάποιες θεμελιώδεις αρχές όπως το να μην τεθεί στο στόχαστρο οποιαδήποτε χώρα, να έχει ενεργό ρόλο στον μηχανισμό λήψης αποφάσεων η Τουρκία και να είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφάλειας, δηλαδή εντός αυτής της δομής να προστατεύονται τα εδάφη και τα σύνορα της Τουρκίας. Έχει διαμορφωθεί μια τέτοια άποψη ότι θα εγκατασταθούν πύραυλοι στην Τουρκία, ότι θα δεχθεί επίθεση η Τουρκία. Όχι θα αναπτυχθεί μόνο μια συστοιχία ραντάρ αυτού του ολοκληρωμένου συστήματος, συστοιχία ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης. Δηλαδή δεν θα υπάρχουν πύραυλοι στην Τουρκία.»
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.