8/9/11

Χωρίς τα Heron UAV έμεινε ο τουρκικός στρατός;


Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε το Ισραήλ για παραβίαση των όρων των αμυντικών συμβάσεων  που έχουν υπογραφεί με την Τουρκία, καθώς τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) που στάλθηκαν στο Ισραήλ για συντήρηση δεν έχουν  επιστραφεί ακόμα .
Αυτό το γεγονός κατά τον Τούρκο Πρωθυπουργό είναι μη σύμφωνο με τους κανόνες - ηθικούς και νομικούς- που διέπουν τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες .

Είναι άγνωστος ο αριθμός των  Heron UAV (η Τουρκία είχε αγοράσει 10 συνολικά) που έχουν επιστραφεί στο Ισραήλ απο την Τουρκία για συντήρηση καθώς και η φυση των προβλημάτων που αντιμετώπισαν αυτά (φήμες μιλούν για κακό χειρισμό απο πλευράς Τούρκων τεχνικών κάτι που μπορεί να οφείλεται και στην ελλιπή εκπαίδευση τους).

To Ισραήλ απο την πλευρά του αρνείται τις κατηγορίες επισημαίνοντας ότι η Τουρκία έγκαιρα έχει προμηθευτεί εφεδρικές μηχανές (και τα απαιτούμενα ανταλλακτικά ) κάτι που παρέχει την δυνατότητα στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη να επιχειρούν και ότι η διαδικασία συντήρησης και επισκευής των κινητήρων των Heron UAV που έχουν σταλεί στο Ισραήλ συνεχίζεται κανονικά

5 σχόλια:

  1. http://www.internethaber.com/a--370339h.htm

    Καταρρέει η Τουρκική Προπαγάνδα αναφορικά με τους τουρκικούς αεροπορρικούς βομβαρισμούς στο Kandil απο τουρκικό μέσο μαζικής ενημέρωσης

    Εχει δίκιο ο Σάββας έχουν σαλταρει για τα καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνεχίζεται η "συντήρηση" αλλά δεν βλέπω να τα παραλαμβάνουν σύντομα οι "φίλοι" απέναντι. Εκτός και αν τελικά τους τα στείλουν σύντομα πίσω αλλά λίγο... αλλήθωρα!


    Κωνσταντίνος Ν. (Πάτρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ V
    αλλήθωρα θα τα στείλουν ή φλύαρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ V
    αλλήθωρα θα τα στείλουν ή φλύαρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχουν ακόμα φίλοι που πιστεύουν ότι η Τουρκο-Ισραηλινή αντιπαράθεση είναι μούφα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.