10/9/11

Τουρκία: Η οργάνωση IHH δεν σχεδιάζει προς το παρόν νέα αποστολή στη Γάζα

Η τουρκική μη κυβερνητική οργάνωση αρωγής η οποία είχε διοργανώσει την αποστολή του στολίσκου για την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα το 2010 -στην διάρκεια της οποίας επενέβη ο ισραηλινός στρατός με αποτέλεσμα εννέα ακτιβιστές να βρουν το θάνατο- ανακοίνωσε σήμερα ότι προς το παρόν δεν σχεδιάζει νέα αποστολή, μια ημέρα αφότου η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι πολεμικά πλοία θα συνοδεύουν τέτοιες αποστολές στο μέλλον.
Κλιμακώνοντας την διένεξη Τουρκίας-Ισραήλ λόγω της συνεχιζόμενης άρνησης των ισραηλινών αρχών να ζητήσουν συγγνώμη, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες Πέμπτη ότι τουρκικά πολεμικά θα συνοδεύουν τα σκάφη που θα μεταφέρουν βοήθεια στη Γάζα και δεν θα επιτρέψουν να επαναληφθεί η έφοδος των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ στα διεθνή ύδατα.

Η δήλωση Ερντογάν αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ναυτική αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο χώρες, μέχρι πρότινος στενοί σύμμαχοι, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας.

 Ερωτηθείς σχετικά με το εάν έχει σχέδιο να οργανώσει την αποστολή βοήθειας δια θαλάσσης στο άμεσο μέλλον, ο Σερκάν Νεργκίς, εκπρόσωπος της IHH, της τουρκικής ισλαμιστικής φιλανθρωπικής οργάνωσης, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι «αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να λύσουμε τεχνικά προβλήματα στο φέρι Mavi Marmara. Συγκεντρώνουμε ακόμα βοήθεια για τη Γάζα, θα βρούμε έναν τρόπο να τη στείλουμε στη Γάζα, αλλά δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για έναν δεύτερο στολίσκο βοήθειας».

Και οι εννιά ακτιβιστές είχαν σκοτωθεί στο Mavi Marmara, το πλοίο που ηγείτο του στόλου ο οποίος αποπειράθηκε να σπάσει τον Ισραηλινό αποκλεισμό της Γάζας, όπου κυβερνά η Χαμάς.
http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=27788&catid=14

H Todayszaman. μιλά για παρερμηνεία των δηλώσεων Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στο Al Jazeera απο το Reuters

3 σχόλια:

  1. Με απειλή καταβύθισης των τουρκικών φρεγατών απαντά το Ισραήλ!

    Νομίζω ότι είναι οι πρώτες δηλώσεις του Ισραήλ στις αλλεπάλληλες απειλές της Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nativist
    Διάβασα τις δηλώσεις Νετανιάχου, πουθενά δεν λέει ότι θα βυθίσει το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Το Ισραήλ για την ανατολική Μεσόγειο έχει δύο πολύ δυνατά χέρια. Το ένα είναι το Ναυτικό του και το άλλο η Αεροπορία του. Και όταν λέμε για ισραηλινή Αεροπορία, όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει»!

    Δηλαδή, τι θα πουν αυτά; Ότι θα τους τρατάρει νερατζάκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.