28/9/11

Mια δημοκρατική χώρα που την έλεγαν Τουρκία:3.248 πτώματα θαμμένα σε 253 ομαδικούς τάφους

24 σχόλια:

  1. του Ηρακλή Μήλλα
    Η Διαλεκτική της ισχύος
    *Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην τουρκική εφημερίδα Ζαμάν, 27/09/2011
    «Όλοι σχεδόν οι άνθρωποι μπορούν να αντιπαρατεθούν στις αντιξοότητες, εάν όμως θέλετε να ελέγξετε τον χαρακτήρα του, τότε δώστε του ισχύ» (power, εξουσία). Η φράση αυτή που ανήκει στον Αβραάμ Λίνκολν νομίζω ότι ισχύει και για τα κράτη. Τα αδύναμα κράτη είναι υπέρ της ειρήνης, της συμφωνίας, της κατανόησης, του σεβασμού στο διεθνές δίκαιο, δεν θα ξέρουμε όμως ποτέ εάν αυτό συμβαίνει λόγω της φιλοσοφίας που πρεσβεύουν για τη ζωή ή πηγάζει από την αδυναμία τους. Δεν αποκαλύπτεται ο χαρακτήρας τους εάν δεν αποκτήσουν ισχύ. Ο χαρακτήρας μας δεν αποκαλύπτεται από τις πράξεις μας αλλά από το πώς αξιοποιούμε τις δυνατότητές μας. Άλλο είναι να είναι κατά της φιλονικίας ένας λεπτός και αδύναμος άνθρωπος (ούτως ή άλλως δεν έχει άλλη επιλογή) κι άλλο να μην προσφεύγει στη βία κάποιος γεροδεμένοςΑυτό που έψαξα να καταλάβω, όμως δεν το βρήκα, στο βιβλίο ‘Το Στρατηγικό Βάθος’ που προ δεκαετίας έγραψε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ήταν αυτός ακριβώς ο τομέας: Το βιβλίο που περιέγραφε διεξοδικά το πώς η Τουρκία θα γινόταν μια ισχυρή χώρα, δεν ανέφερε καθόλου για ποιους σκοπούς θα έκανε χρήση της ισχύος αυτής. Θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως μια ένδειξη κάποιου χαρακτήρα ότι ένας λαός που επί δεκαετίες και μάλιστα επί αιώνες κατέκρινε τις εκβιαστικές και άδικες συμπεριφορές των ‘μεγάλων δυνάμεων’ (το δίκιο είναι του ισχυρού) σήμερα που απέκτησε δύναμη χαίρεται την περηφάνια της υπερδύναμη.Ενώ ο αδύναμος προσβλέπει σε συμμαχίες, σε διεθνή στήριξη, στη νομιμότητα, και στον συμβιβασμό, οι ισχυροί πολλές φορές ξεκινούν με αυτά τα οποία θα πρέπει να αποτελούν τελευταία προσφυγή. Αναφέρονται σε στρατιωτικές λύσεις, σε απειλές πολέμου ή ακόμη και στην χρήση βίας. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά στην ιστορία"

    (Protagon.gr)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό έλειπε να ασχοληθεί κανείς με τα πτώματα του Γράμου και του Βίτσι! ή το τρίτο ΛΕΟΝΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/09/blog-post_7152.html
    Η διαλεκτική της ισχύος
    Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

    Ξνακοίταξε το ρολόι της ιστορίας σε συμβουλεύω φιλικά εκτός αν προσπαθείς να αποδομήσεις το θέμα της ανάρτησης ή να τοποθετήσεις το άτομο που ανάρτησε το θέμα σε δίνη αντιπαλότητας.Οποιο και αν είναι το κίνητρο σου να ξέρεις-σε ότι αφορά εμένα- δεν είναι αποδεκτό.
    Απο την στιγμή λοιπόν που δείχνεις ασέβεια συστηματικά θα είμαι το ίδιο ασεβής.

    Δεν είμαι διατεθειμένος να συμπράξω σε μια τέτοια γελοιοποίηση

    Αν υπάρχει κάποιο σχόλιο άσχετο με το θέμα της ανάρτησης-ειδικά όταν αυτό προσεγγίζει τέτοια σημαντικά ζητήματα- καλύτερα να μην υποβάλλεται θερμή παράκληση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακριτα ...και οχι "Akritas"
    Επειδη ειλικρινα δεν καταλαβα που απευθυνεσαι και αν απευθυνεσαι σε εμενα στο που αποσκοπει απο καραμπολα η επιθεσουλα,σε εμενα η σε αλλον,και επειδη μονο ανακεφαλαιωση εγινε των σημαντικοτερων του αρθρου του Ηρακλη Μηλλα απο εμενα παρακαλω διευκρινησε δημοσια αν αφορα εμενα η αλλον στον παραπανω οροφο η αν αφορα κατωτερο οροφο αν υπαρχει κατι που να δικαιολογει ανιση απαντηση σε μια " ανακεφαλαιωση αρθρου χωρις σχολια".Πραγματικα δεν σε καταλαβαινω αν αφορα εμενα και περιμενω ...λεπτομερειες.Αν παλι αφορα την ...ανακεφαλαιωση και εισαι σε κακη στιγμη μη απαντησεις πριν περασει 24ωρο.Αυτο εφαρμοζω και εγω τελευταια που η κατασταση με ωριμασε περισσοτερο για να μη αδικησω κανενα.Αν παλι τα αιτια της επιθεσουλας χωρις αντικειμενο ειναι προσωπικα τοτε καλη συνεχεια.Και αν ακουμπανε και αλλον τοτε καλο τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φανταστείτε να υπήρχε η διάθεση απο την πλευρά της Ελλάδας να βοηθήσει τους Κούρδους πόσο υλικό υπάρχει για να στριμώξεις την Τουρκία στη γωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/09/blog-post_7152.html
    Η διαλεκτική της ισχύος
    Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011 Aυτό αφορούσε εσένα Στεργκ

    Τα υπόλοιπα τον Κο.Αθανασιάδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Απο την στιγμή λοιπόν που δείχνεις ασέβεια συστηματικά θα είμαι το ίδιο ασεβής.
    Δεν είμαι διατεθειμένος να συμπράξω σε μια τέτοια γελοιοποίηση.σε συμβουλεύω φιλικά εκτός αν προσπαθείς να αποδομήσεις το θέμα της ανάρτησης ή να τοποθετήσεις το άτομο που ανάρτησε το θέμα σε δίνη αντιπαλότητας.Οποιο και αν είναι το κίνητρο σου να ξέρεις-σε ότι αφορά εμένα- δεν είναι αποδεκτό.


    Αυτα με ενδιαφερουν ποιον αφορουσαν
    ="Ασεβεια","γελοιοποιηση","αποδομηση","δινη αντιπαλοτητας" και τελος "κινητρα".Μη τα μοιραζεις αδιευκρινηστα σε δυο που σκεπτονται και δρουνε εντελως διαφορετικα.Τα θεωρω ΠΑΚΕΤΟ τα παραπανω στην απαντηση σου που περιμενω ...ανυπομονα για να βγαλω και το δικο μου πορισμα οπως και δικαιουμαι αναλογα της απαντησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρηστο
    ισα που προλαβες και εβγαλες αριθμημενο εισητηριο για το ματς.αρα πηρες δικαιωμα συμμετοχης η μαλλον παρακολουθησης του κατς μεχρι τελικης.εισαι εξυπνοτερος απο οσο φανταστηκαν καποιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κοίτα τον σχολιασμό το δικό σου Στέργκ και τον σχολιασμό του Κου Αθανασιάδη -και όχι μόνο σε αυτή την ανάρτηση- και θα δείς ότι- όσο κιαν εσύ τα θεωρείς πακέτο-απέχουν παρασσάγγας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ειλικρινα παλι δεν καταλαβα τι υπονοεις.ειλικρινα.με ποιον τα εχεις?πες το επιτελους ανοικτα διοτι εγω εδω και καιρο σχεδον απεχω απο τετοιες λογικες γιατι εχω αλλες προτεραιοτητες πολυ σοβαροτερες και ισως τα πολυ απλα πλεον να μου διαφευγουν Πραγματικα το λεω=δεν κατανοω μερικα πραγματα του κερατα ,πραγματα που βγαινουν απο το κτηνωδες τομαρι μας.Ας ανεβασωμε την συχνοτητα επικοινωνιας επιτελους,αυτα σκατωσανε την ελλαδα και αυτα συνεχιζουν να την σκατωνουν.μιλατε ρε επιτελους καθαρα,δεν μας παιρνει πλεον.κοιταχτε τι συμβαινει και φυγετε απο ομφαλοσκοπησεις.η ολοι μαζι η ολοι στα σκατα και στον βοθρο χωρις επιστροφη .σορρυ αλλα μου βγηκανε αυθορμητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. sterg

    Έχω ξεκαθαρίσει ότι οι κόντρες δεν αποτελούν επιλογή για εμένα το τελευταίο κρίσιμο διάστημα,το ίδιο θα επιθυμούσα και απο όλους τους υπόλοιπους σχολιαστές και διαχειριστές.

    Δεν ξέρω αν υπάρχουν φίλοι του Ινφογνώμων που με θεωρούν έξυπνο ή το αντίθετο,ο μόνος σκοπός που έχω στο ιστολόγιο είναι να μάθω και όχι να διδάξω και ομολογώ ότι απο τότε που γνώρισα το ιστολόγιο αυτό έχω μάθει πολλά,και είμαι βέβαιος ότι θα μάθω ακόμη περισότερα.

    Αυτό που βλέπω στην εικόνα της ανάρτησης μου μοιάζει με επανάληψη της ιστορίας σε σλόου μόσιον,οι διαφορές είναι ότι τότε ένα απο τα θύματα ήταν ο Ελληνισμός και η άλλη διαφορά είναι ότι τώρα οι σφαγές έχουν μεταφερθεί στην άλλη άκρη της Τουρκίας,το πιο εντυπωσιακό είναι ότι εν έτει 2011 η βαρβαρότητα των Τούρκων παραμένει ίδια.

    Στην ανάρτηση του Σάββα:-Την Κυριακή, στην Κομοτηνή, οι Πόντιοι αποδεικνύουμε ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες είμαστ' ακόμα ζωντανοί-

    Έγραψα ένα σχόλιο ζητώντας να υπάρξει και Κουρδική συμμετοχή κάποια στιγμή σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις,και αν είναι δυνατόν να υπάρξει και υψηλού επιπέδου πολιτική εκπροσώπηση,θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. sterg

    Είναι καιρός τώρα που ζητάω περισότερη σαφήνεια απο όλους,συμφώνησε και ο νάτιβιστ,τώρα ήρθες και εσύ στην παρέα.

    Χαίρομαι γιατί είχα αρχίσει να νιώθω ο χαζός του ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οδηγίες πρός Ναυτιλομένους

    Ο Φαήλος Κρανιδιώτης ως Δεξιός δεν κατέχει απο "λυσσασμένα σκυλιά" και απο "αγριόσκυλα" για αυτό και δεν τα συμπεριέλαβε στην ανάλυση του.

    Τα δύο αυτα είδη κατέχουν πως ότι τους δίνουν είναι αποτέλεσμα πρωτίστως της δικής τους μάχης και κατόπιν της συμπόνοιας των άλλων.

    Φορές δε που οι προσφορές έχουν ως στόχο να καταλαγιάσουν τα ένστικτα τους και να τα κάνουν χειραγωγισιμα

    Κατά την αναπαραγωγική διαδικασία μπορεί να διασταυρωθούν αυτα τα είδη κα ινα προκύψει σκύλος ό οποίος να φέρει και τα δύο χαρακτηριστικά και να προσεγγίσει στο Αγρίμι

    Αν δε το Αγρίμι είναι Πληγωμένο η όποια αντιπαράθεση μαζί του σε ζητήματα ζωτικού χώρου αποτελεί και μάχη μέχρις εσχάτων όπου υπάρχει μόνο Νικητής

    Στέργκ ότι ήταν να πώ το είπα καθαρά

    Απο εκεί και πέρα δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο σε ότι αφορά την παραθεση σου απο Ιστολόγιο το οποίο με έχει εξυβρίσει αυτή διαγράφεται αν θέλεις βάλε το σε άλλη ανάρτηση των συνδιαχειριστών του Ινφογνωμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παιδιά, τί θα γίνει με αυτή τη συνάντηση που λέγαμε;

    Εκτιμώ ότι, αν δεν βρεθούμε από κοντά, να τσακωθούμε, να βριστούμε, να χτυπήσουμε κανένα κοψίδι και λίγο κρασί, δεν πρόκειται να συνεννοηθούμε.

    Οι ισχυρές προσωπικότητες έχουν εξ'ορισμού πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ τους, πόσο μάλλον όταν εκφράζονται δημόσια και επί πολύ σοβαρών θεμάτων εθνικής σημασίας. Ο μόνος τρόπος να αποκτήσουμε κοινό κώδικα επικοινωνίας και να κοιτάμε συντονισμένα τον κοινό στόχο είναι η επικοινωνία με φυσική παρουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Anaconda

    Εγώ θα βρίσκομαι στην Αθήνα σε δέκα περίπου μέρες,αλλά δεν σας βλέπω ζεστούς,όλο λέτε αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "την παραθεση σου απο Ιστολόγιο το οποίο με έχει εξυβρίσει"(Ακριτας)

    Και εσυ θελεις να μυρισω τα δακτυλα μου για να ανακαλυψω πριν γραψω κατι οπουδηποτε αν αυτος η ο αλλος σε εχει εξυβρισει εσενα η καποιον αλλον απο τον ινφογνωμονα.(χωρια που δεν θυμαμαι που=μπαινω,βλεπω,γραφω,φευγω).Κανε ενα πινακα με ποιους εχεις οιαδηποτε διαφορα και εγω απο συμπαθεια θα τους αποφευγω αλλα οχι ετσι αυθαιρετα οταν εχεις εσυ καπου ενα οιοδηποτε προηγουμενο οτι ντε και καλα θα επρεπε και εγω να το γνωριζω.Ε οχι. Την πατησες! Γιατι ουτε γνωριζα αλλα και με την ταχυτητα που μπαινω-γραφω-φευγω και ισως δεν επανερχομαι ουτε καποια πιθανη απαντηση να δω δεν ειχα ιδεα για το θεμα.Λοιπον οχι παραπονα και δημιουργια απο εσενα καταστασεων οταν δεν γνωριζεις,και δεν εισαι υποχρεωμενος να γνωριζεις,πως σκεφτεται και διαχειριζεται τον εαυτον του καποιος και ποιες οι προτεραιοτητες του.Εν πασει περιπτωσει να εισαι ηρεμος και να μη προσωποποιεις σε αλλους ασημαντες καταστασεις εντελως τυχαιες που νομιζεις οτι σε θιγουν ενω ο αλλος δεν ξερει τιποτα,δεν εκανε καμμια "δολοπλοκια" εναντιον σου και σου εγραψε και ομορφα λογακια που πιστευε.Δεν εχω κανακεψει ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ στην ζωη μου και οταν λεω ομορφα λογακια τα πιστευω και μη μου τα ανατρεπεις και αναρωτιεμαι αν εκανα λαθος σε οτι ειπα.Καλη συνεχεια και ψυχραιμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρηστος
    29 Σεπτεμβρίου 2011 1:36 μ.μ.
    "sterg
    Είναι καιρός τώρα που ζητάω περισότερη σαφήνεια απο όλους,συμφώνησε και ο νάτιβιστ,τώρα ήρθες και εσύ στην παρέα."

    Εξαρταται τι εννοεις παρεα στο θεμα "σαφηνεια".Δεν θα μεταβληθει σε τιποτα το οτι "θα λεγονται μονο οσα πρεπει,οσο πρεπει, και οταν πρεπει και αν δεν γινεται δεν θα υπαρξουν παραπομπες ".Αυτο ειναι αδιαπραγματευτα αναγκαστικο και αν δεν το ανεχεστε να σταματησω τα σχολια και απλα να κανωμε παρεα και θα λεμε πολλα και διαφορα.Τι προτιμας Χρηστο? Πες μου συγκεκριμμενα,αυτο η αυτο,ειναι μονο δυο οι προτιμησεις και διαλεγεις μια μονο απο τις δυο και εγω ακολουθω.Εσυ εβαλες εμμεσα το διλημα περι "σαφηνειας" χωρις να αντιληφθεις ποσο σοβαρο θεμα ειναι αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και ποιος σου ειπε οτι θα εισαι και εσυ στην συναντηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τί, δεν έχει αίμα στην αρένα;

    Έτσι απότομα το κόβετε;

    Ο λαός απαιτεί: Ακρίτα-Sterg στο κλουβί!

    http://www.youtube.com/watch?v=M_Wzcd4-VTI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. sterg

    Προφανώς είσαι εκνευρισμένος.
    Και δεν έχω κανένα πρόβλημα να μην είμαι στη συνάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. (Ακριτας)

    Ειναι μεγαλη υποθεση να ξαναδιαβαζεις καποια πραγματα αργοτερα και αφου πρωτα φας και ντερλικωσεις και πιεις και λιγο κρασσακι.Λοιπον αυτο περι "ζωτικου χωρου" και η "μαχη μεχρι εσχατων" για το ζωτικο χωρο οπως και το "αν το αγριμι ειναι πληγωμενο" αν τα συνδιασω νομιζω οτι κατανοω πληρως.Παντως ο δικος μου "ζωτικος χωρος" ο μεν σωματικος τερματιζει στο δερμα μου
    ο δε πνευματικος αστα να πανε αλλα παει σε αλλα συστηματα που δεν συναντωνται και αλληλομαχονται με αλλων εδω μεσα αρα ειναι εκτος συναγωνισμου για αλλους εδω.Τωρα για το "πληγωμενο αγριμι" ,εγω νιωθω πληγωμενος μεχρι ομως το σημειο που να μη προσθετω σαν τετοιο βαρος στο συνολο το τομαρι μου αλλα να αφουκραζομαι το συστημα που μεσα του ζω και για λογαριασμο του να ποναω.Για την "αντιπαραθεση μεχρι εσχατων" δεν κολλαω πουθενα μεχρι και ξιφομαχια με διαιτητη τον Χρηστο,δεν πειραζει να μπει και αυτος καπου να νιωσει "ομαδα",ερχεται και απο τοσα χιλιομετρα.Τον ανακοντα δεν τον εμπιστευομαι ουτε εγω ουτε οι αλλοι γιατι μαλλον καραδοκει για καταληψη ζωτικου χωρου αλλων.Πιστευω να συμφωνεις εδω,ετσι?
    Και στο τελος θα μας μεινουν τα μπλα μπλα και οι ανοησιες και ζωτικος χωρος δεν θα υπαρχει για κανενα γιατι θα εχει διαμοιραστει μεταξυ ανατολης-δυσεως-βορρα και νοτου και εμεις οι γεωπολιτικαντιδες των ζωτικων χωρων δεν θα εχωμε ωρα για κουβεντα γιατι θα περιφερομαστε απο τραπεζι σε τραπεζι με τα φαγητα και τους καφεδες στους δισκους για τα τραπεζια των αφενταδων του χωρου παλαιων και νεων.Καλη σου ημερα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Anaconda
    καταπληκτικο το βιντεο σου με νοκ αουτ και τους δυο ταυτοχρονα.Ειναι απο τα ονειρα που βλεπεις καθε βραδυ?Μου θυμιζεις....Μακιαβελη!!!
    Τον εχεις ακουσει ποτε?(χιχι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ε οχι και εκνευρισμενος,χαμογελαστα στο εγραψα για την συναντηση που επιθυμεις αλλα, που να τα αρπαξεις.δεν θυμωνω ευκολα.κανω οτι θυμωνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΜΠΑΑΑ!!! Άκουσες και 'συ το "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα";

    ΥΓ1. Πέφτω για ύπνο και ροχαλίζω σε dt, αλλά κάτι βρώμικες σκέψεις με ξυπνούν! Λες να είναι αυτό;

    ΥΓ2. Αυτό είναι ένα κλασσικό παράδειγμα ζύμωσης:
    Ο Sterg λέει "χι, χι, χι"
    Εγώ άρχισα τη φράση μου με "ΜΠΑΑΑ!!!"
    Σε λίγο ο Ακρίτας θα πει "βρε καλώς το Anaconda" και ο skal θα αρχίσει αναρτήσεις http://www.youtube.com/watch?v=xEAsj3Q3Tjs με Κουτσούκο στο videowall και zoom στον Κοντογιάννη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.