8/9/11

Schaeuble: Μπορούμε να βοηθήσουμε αλλά όχι να σώσουμε την Ελλάδα

¨Δεν είναι τα πιο δυνατά είδη που επιβιώνουν ή τα πιο έξυπνα, αλλά αυτά που ανταποκρίνονται καλύτερα στις αλλαγές" 
 Κάρολος Δαρβίνος



Της Mary M. Lane

Βερολίνο (Dow Jones) – Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfang Schaeuble, δήλωσε ότι η απόφαση του γερμανικού συνταγματικού δικαστηρίου για τη βοήθεια προς την Ελλάδα, στηρίζει την πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης.

Η απόφαση «απέδειξε ότι η ευρωπαϊκή πολιτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι παράλληλη με κάθε τρόπο, με το σύνταγμα», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Deutschland Radio.


Πρόσθεσε ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel θα έχει την πλήρη υποστήριξη του κόμματός της στην ψηφοφορία για τις αλλαγές στο EFSF αργότερα το Σεπτέμβριο.

«Ένα ενιαίο νόμισμα είναι προς όφελός μας», δήλωσε ο Schaeuble, προσθέτοντας πως είναι σημαντικό για το γερμανικό κοινοβούλιο να έλθει σε συμφωνία, όταν υπάρχουν και άλλα προβλήματα στην αγορά, μεταξύ των οποίων και οι ανησυχίες για το έλλειμμα των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα αλλά δεν μπορούμε να τη σώσουμε, και σε τελική ανάλυση, εξαρτάται από την ίδια την Ελλάδα εάν μπορεί να ανταποκριθεί» στις απαιτήσεις της  Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να μετατρέψει τον προϋπολογισμό της και να λάβει περαιτέρω βοήθεια.





Το γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο αποφάσισε χθες στην Καρλσρούη ότι η γερμανική Βουλή θα πρέπει να έχει μεγαλύτερο λόγο σε μεγάλες μελλοντικές διασώσεις στην ευρωζώνη, αλλά αυτές θα χρειάζονται μόνο έγκριση από την επιτροπή Προϋπολογισμού του κοινοβουλίου.

© Dow Jones Newswires

2 σχόλια:

  1. αλλοίμονο αν περίμενε η Ελλάδα να σωθεί από τη Γερμανία και τον Σοιμπλε Η Ελλάδα θα σωθεί αν ξεφύγει από τον σφικτό εναγκαλισμό της με τους Ευρωπαίους και πιστέψει στις δυνάμεις του έθνους και της πατρίδας .

    Ο Κατσιμήτρος έσωσε τη μονάδα του από την αποχώρηση της Μ Ασίας όταν τίναξε τα μπρίκια των Ευρωπαίων των ντεμεκ συμμάχων μας ....που ξάφνου τα βρήκαν με τον Κεμάλ πριν τον συνωστισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και τώρα. Τότε κατάλαβαν ότι δεν έχουμε στόφα δύναμης και έκαναν τη δουλειά τους οι σύμμαχοι. Και τώρα που καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούμε να κρατηθούμε με ένα νόμισμα όπως το ευρώ πάλι τη δουλειά τους κάνουν. Εμείς την κάνουμε; Όσο για το ντεμέκ, ντεμέκ είναι για όλους και όχι ΜΟΝΟ για εμάς. Κι εμείς ντεμέκ είμαστε όπου μας παίρνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.