5/9/11

Τουρκία Vs Ισραήλ: Ταλαιπωρούν τους επιβάτες στα αεροδρόμια

Ισραηλινοί επιβάτες παραπονέθηκαν ότι ταλαιπωρήθηκαν από τις τουρκικές αρχές στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Την ίδια ώρα Τούρκοι επιβάτες έκαναν παρόμοια παράπονα για την συμπεριφορά των Ισραηλινών αρχών στο Τελ Αβίβ.

Αυτά τα περιστατικά λαμβάνουν χώρο σε μια εποχή όπου οι σχέσεις των δύο χωρών είναι σε τεντωμένο σκοινί. Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη βδομάδα η Τουρκία απέσυρε τον πρέσβη της από το Τελ Αβίβ ως μια ένδειξη της δυσαρέσκειας της προς την άρνηση απολογίας του Ισραήλ για την επιδρομή στο τουρκικό πλοίο που κατευθυνόταν στην Λωρίδα της Γάζας για να μεταφέρει βοήθεια.

Η όλη υπόθεση σύμφωνα με διάφορους αναλυτές, δημιουργεί αίσθημα αστάθειας στην περιοχή μεταξύ δύο χωρών που παλαιότερα ήσαν και σύμμαχοι.

Τόσο το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών όσο και οι Τουρκικές Αερογραμμές, δηλώνουν άγνοια για τα περιστατικά ενώ οι Ισραηλινοί δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα στις ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα.

Γυναίκες ανέφεραν πως υπέστησαν πλήρη σωματικό έλεγχο και τους ζητήθηκε να βγάλουν όλα τους τα ρούχα στο αεροδρόμιο Κεμάλ Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη. Παρόλο που οι ελέγχοι που γίνονται στα αεροδρόμια της Τουρκίας θεωρούνται αυστηροί, τέτοια περιστατικά είναι πρωτοφανή.
http://www.sigmalive.com/news/international/416083

1 σχόλιο:

  1. Αν είναι αλήθεια αυτά που διαβάζω, το παιχνίδι χοντραίνει:

    "Μέχρι και τα εσώρουχα σε τούρκους τουρίστες έβγαλαν οι Εβραίοι από τους τούρκους για να πραγματοποιήσουν έλεγχο στο αεροδ΄ρομιο του Ισραήλ. Οι τούρκοι τουρίστες βρέθηκαν στο Ισραήλ για τις διακοπές του "Μπαϊραμιού" κι έπεσαν στην περίπτωση... Το μετάνιωσαν τόσο πικρά που το έκαναν και θέμα στα τηλεοπτικά τους Μέσα. Οι τούρκοι ισχυρίζονται ότι το σόκ που έπαθαν από την συμπεριφορά των Ισραηλινών ήταν τόσο μεγάλο που κατά το ταξίδι της επιστροφής στην τουρκία ένας από τους τουρίστες έπαθε καρδιακό επεισόδιο και το αεροπλάνο τους αναγκάστηκε να προσγειωθεί αναγκαστικά στην Αττάλεια πριν φτάσει στον τελικό του προορισμό που ήταν η Κωνσταντινούπολη."

    stoxos.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.