30/10/11

Παλαιστινιακά Εδάφη: 10 νεκροί σε νέες εχθροπραξίες

Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ βομβάρδισε χθες μια βάση της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας πέντε ανώτερα στελέχη της και στη συνέχεια άλλους δύο στόχους με αποτέλεσμα ο αιματηρός απολογισμός να ανέρχεται σε εννέα νεκρούς. Οι Παλαιστίνιοι απάντησαν με ρίψη ρουκετών, από τις οποίες σκοτώθηκε ένας Ισραηλινός πολίτης.

Η νέα έξαρση της βίας δίνει τέλος στη σχετική ηρεμία μετά την ανταλλαγή του στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ με παλαιστίνιους κρατούμενους την περασμένη εβδομάδα ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους με αιγυπτιακή διαμεσολάβηση.
Ο Ισλαμικός Τζιχάντ ανέφερε ότι ένα από τα ηγετικά της στελέχη, ο ’χμεντ αλ Σέιχ Χαλίλ, σκοτώθηκε στην επίθεση. Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Αμπού Αχμεντ είπε ότι «δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να μιλήσουμε περί εκεχειρίας τώρα, ύστερα από ένα τέτοιο μεγάλο έγκλημα εναντίον ηγετών της οργάνωσής μας».
Ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε ότι τα αεροσκάφη του «έπληξαν μια ομάδα τρομοκρατών... που ετοιμαζόταν να εκτοξεύσει ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς».
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με αιγιπτιακές πηγές, μετά από μεσολάβηση του Καΐρου, εξασφαλίστηκε από σήμερα το πρωί στις 6.00 εκεχειρία.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.