19/10/11

Είκοσι τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες νεκροί και 18 τραυματίες σε επιθέσεις του ΡΚΚ

To ηλεκτρονικό πρωτοσέλιδο της Μιλλιέτ για την πολύνεκρη επίθεση του ΡΚΚ
Σοβαρότατες απώλειες μετρούν μονάδες του τουρκικού στρατού, που δέχτηκαν ταυτόχρονη επίθεση στην Τσουκούρτζα και τη Γιουκσέκοβα του νομού Χακιάρι, που βρίσκεται στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν.
Σύμφωνα με τον νομάρχη του Χακιάρι, Muammer Türker, οι αντάρτες του ΡΚΚ επιτέθηκαν ταυτόχρονα σε κτίρια του στρατού και της αστυνομίας στις κωμοπόλεις Τσουκούρτζα και Γιουκσέκοβα και προκάλεσαν τεράστιες απώλειες στο στρατό και την αστυνομία.
Οι επιθέσεις εκδηλώθηκαν στις 01:00 και οι μάχες κράτησαν μέχρι το πρωί.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, από την πλευρά των Τούρκων υπάρχουν 24 νεκροί και 18 τραυματίες, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των απωλειών θα αυξηθεί, αφού οι μάχες σε ορισμένα σημεία συνεχίζονται.
Η σημερινή επίθεση του ΡΚΚ θεωρείται η πιο μεγάλης κλίμακας και η πιο πολυαίμακτη επιχείρηση που έγινε τα τελευταία 12 χρόνια, που έχει αρχίσει ένα καινούργιος κύκλος δράσης της κουρδικής οργάνωσης, μετά τη σύλληψη του ηγέτη της, Αμπντουλλάχ Οτζαλάν.
Θεωρείται βέβαιο ότι η σημερινή επίθεση θα δρομολογήσει σοβαρότατες εξελίξεις σε σχέση με την πορεία επίλυσης του Κουρδικού Προβλήματος.
Πηγή: Ιντερνέτ Χαμπέρ

5 σχόλια:

  1. Τα μεθεόρτια της "Τουρκικής επιτυχίας" στο Καιβακλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως και να έχει η κατάσταση,μετά από αυτή την είδηση η μέρα μου σίγουρα είναι καλύτερη!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Κουρδικό πρακτορείο Ειδήσεων firat ανεβάζει τους νεκρούς σε 50.
    Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέβασαν τον αριθμό των νεκρών σε 26 και τον αριθμό των τραυματιών σε 22

    Στις πρώτες δηλώσεις του ο Πρόεδρος Γκιούλ αναφέρει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει απτόητη τον αγώνα της κατά του PKK και απείλησε ότι θα υπάρξει εκδίκηση σκληρή για αυτό που συνέβη.

    Υπάρχουν δημοσιεύσεις για διασυνοριακή επιχείρηση του τουρκικού στρατού-έχει εισέλθει 4 με 5 χιλιόμετρα στο Ιρακινό Κουρδιστάν καταδιώκοντας τους Κούρδους μαχητές του PKK.

    Πτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών αναφέρονται προς το Ιρακινό Κουρδιστάν και βομβαρδισμοί στην περιοχή Zap.

    Ο Πρωθυπουργός Ερντογάν ματαίωσε το ταξίδι του στο Καζακστάν και συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τον Eπικεφαλής της ΜΙΤ και τους Υπουργούς Αμυνας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών.

    Ακύρωση και των προγραμματισμένων επισκέψεων του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου
    αλλά και άλλων Υπουργών καθώς και του Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης

    Πρόκειται για την μια απο τις τρείς πιο αιματηρές επιθέσεις του PKK.Για πρώτη φορά η επίθεση του PKK γίνεται σε πολλαπλούς στόχους υπολογίζονται πάνω απο 8 τα σημεία της συντονισμένης επίθεσης, υπολογίζεται ότι η δύναμη των Κούρδων που επετέθηκαν σε 200.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καρντάσι Ερντογάν, δεν τα βάζει κανείς έυκολα με τους Οβριούς... Κοίτα τι έκανες κ θαύμαζε τα φέρετρα μαζί μ'αυτή τη νυφίτσα των "Μηδενικών Προβλημάτων" δίπλα σου τώρα. Και που'σαι: Μάζεψε την ΤΗΚ από τα νησιά μας, γιατί έτοιμα είναι τα παλικάρια. Με το ζόρι δε σας κατέβασαν χθες μαθαίνω από πρώτο χέρι. ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την επόμενη φορά που θα τολμήσουν να πετάξουν πάνω από τα νησιά μας, ας ευχηθούμε όλοι να πατήσουμε τη σκανδάλη και να τους κατεβάσουμε βιαίως... Μετά να δούμε αν θα τολμήσουν ξανά να μας κουνηθούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.