30/10/11

Σεισμός στην Τουρκία: 596 νεκροί, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία

(AFP) - Πριν από 1 ώρα  
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - Ο σεισμός που έπληξε την περασμένη Κυριακή την τουρκική επαρχία Βαν προκάλεσε τον θάνατο 596 ανθρώπων, ήτοι 14 περισσότερους από το προηγούμενο απολογισμό, δήλωσε την Κυριακή το τμήμα επειγόντων περιστατικών του πρωθυπουργού.

Τουλάχιστον 4.150 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο σεισμό, μεγέθους 7,2, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της μονάδας εκτάκτου ανάγκης.
Ο σεισμός κατέστρεψε πολλά σπίτια στις πόλεις και τα χωριά της επαρχίας κοντά στο Ιράν.
Μόνο στην πόλη Βαν, περιφερειακή πρωτεύουσα, περισσότερα από 5.000 κτίρια έχουν καταρρεύσει, αναβιώνοντας τη διαμάχη για τη μη τήρηση των σεισμικών προτύπων και για την εντιμότητα των κατασκευαστών.
Συνολικά, 231 άνθρωποι διασώθηκαν από τα συντρίμμια μετά τον σεισμό, ανακοίνωσε το Σάββατο ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Μπεσίρ Αταλάι.

Την Παρασκευή διασώθηκε ένα 12 χρονών παιδί από τα συντρίμμια, 108 ώρες μετά το σεισμό.
Οι επιχειρήσεις έρευνας και διαθέσεων  είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης, οι πιθανότητες να βρουν επιζώντες είναι πλέον πολύ μικρές, δήλωσε το Σάββατο ο κ. Αταλάι.
«Οι διασώστες εξακολουθούν να εργάζονται σε τέσσερα ερειπωμένα κτήρια στην Erciş», την περισσότερο πληγμένη πόλη, είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Βαν, προσθέτοντας: «Απόψε θα τελειώσει»

Η διακοπή των ερευνών δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα, αργά το πρωί της Κυριακής.
Αντιμέτωπή με την καταστροφή, μία από τις χειρότερες στην Τουρκία από το 1999, όταν δύο ισχυροί σεισμοί στα βόρειο-δυτικά της χώρας με υψηλή πυκνότητα πληθυσμού προκάλεσαν περίπου 20.000 θανάτους, η Τουρκία δέχθηκε τις ανθρωπιστικές βοήθειες από μια δωδεκάδα χώρες, ειδικά από το Ισραήλ και την Αρμενία, δύο χώρες με τις οποίες η Άγκυρα έχει δύσκολες σχέσεις.
Οι ΗΠΑ, επίσης, έστειλαν ανθρωπιστική βοήθεια προς την Τουρκία, τον σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ.


2 σχόλια:

  1. Διαβάστε δύο ενδιαφέροντα άρθρα http://taairetika.blogspot.com/2011/10/blog-post_25.html

    http://taairetika.blogspot.com/2011/10/k.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τι σχέση έχουν τα άρθρα αυτά με το άρθρο του ιστολογίου; Έχω την αίσθηση, ότι κάποιοι μπαίνουν εδώ μέσα για να διαφημίσουν τα ιστολόγιά τους. Δηλαδή, ... "είδα φως και μπήκα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.