23/10/11

7,2 Ρίχτερ συγκλόνισαν την ανατολική Τουρκία - Φόβοι για 1.000 νεκρούς

Σφοδρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε την ανατολική Τουρκία προκαλώντας καταρρεύσεις κτιρίων και ανθρώπινες απώλειες, ο αριθμός των οποίων δεν έχει ακόμη διακριβωθεί. Το τουρκικό σεισμολογικό Ινστιτούτο Καντιλί εκτιμά ότι περίπου 500 με 1.000 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο σεισμός σημειώθηκε στα βορειανατολικά της Βαν, πόλης με πληθυσμό περίπου 400.000 ανθρώπων.

Την ύπαρξη νεκρών επιβεβαίωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χωρίς να δώσει συγκεκριμένο αριθμητικό στοιχείο, ενώ οι πρώτες αναφορές από το πρακτορείο Ανατόλια, μιλούν για τουλάχιστον 50 τραυματισμούς.

Οι εκόνες της τουρκικής τηλεόρασης έδειξαν σημαντικές ζημιές σε κτίρια και οχήματα και πανικόβλητους κατοίκους να τρέχουν στους δρόμους.

Το τουρκικό πρακτορεία Ανατόλιο μετέδωσε ότι σωστικά συνεργεία αναζητούν εγκλωβισμένους στα συντρίμμια επταώροφου κτιρίου.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της πόλης

"Δύο κτίρια κατέρρευσαν στο Βαν, όμως το τηλεφωνικό δίκτυο έχει διαλυθεί και δεν μπορούμε να έχουμε αποτίμηση όλης της ζημιάς που έχει προκληθεί", δήλωσε ο δήμαρχος της Βαν Μπεκίρ Κάγια σε τοπικό κανάλι.

Ο Ζουλφικάρ Αράπογλου, δήμαρχος της Ερκίς, πόλης ευρισκόμενης στην πληγείσα περιοχή, δήλωσε: Υπάρχουν πάρα πολοί νεκροί. Εχουν καταρρεύσει πολλά κτίρια και υπάρχει μεγάλη καταστροφή".
7,2 Ρίχτερ συγκλόνισαν την ανατολική Τουρκία - Φόβοι για 1.000 νεκρούς
"Χρειαζόμαστε επειγόντως βοήθεια και γιατρούς", είπε στο Associated Press.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Ερυθρό Σταυρό, στο Ερκίς έχουν καταρρεύσει τουλάχιστον 25 κτίρια.
Δημοσιογράφος του Reuters, στην πόλη Χακάρι, περίπου 100 χιλιόμετρα νότια του Βαν, είπε ότι ένιωσε το κτίριο, στο οποίο βρισκόταν, να τρέμει επί 10 δευτερόλεπτα.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63485055 

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.