6/10/11

Στην Κύπρο η ελληνική φρεγάτα Ύδρα Θα συμμετέχει στη νατοϊκή επιχείρηση ACTIVE ENDEAVOUR

Στην Κύπρο η ελληνική φρεγάτα Ύδρα

Αποπλέει σήμερα  η ελληνική φρεγάτα «ΥΔΡΑ», με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κύπρου όπου αναμένεται να φθάσει μέχρι αύριο.

Η ''ΥΔΡΑ'' φθάνει στην περιοχή προκειμένου να συμμετάσχει στη νατοϊκή επιχείρηση ACTIVE ENDEAVOUR. Η φρεγάτα πρόκειται να συμμετάσχει στη ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση όπως ήταν προγραμματισμένο στο πλαίσιο ανάληψης των καθηκόντων της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευσινιώτη, επισκέφθηκε χθες το Αρχηγείο Στόλου όπου και ενημερώθηκε από το Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Παναγιώτη Ευσταθίου και στη συνέχεια επισκέφθηκε την φρεγάτα ΥΔΡΑ.

Γνωρίστε καλύτερα την φρεγάτα Ύδρα:


Φ/Γ ΥΔΡΑ (F 452)
τύπου ΜΕΚΟ 200ΗΝ

Διαστάσεις: 117/14,8/6 μέτρα
Εκτόπισμα: 3.350 τόνους
Πρόωση: CODOC (2 αεροστρόβιλοι LM2500 και 2 diesel MTU20V)
Ταχύτητα: 30 κόμβοι
Πλήρωμα: 198

Φ/Γ ΥΔΡΑ (F 452) τύπου ΜΕΚΟ 200ΗΝ Οπλισμός: 1 πυροβόλο 5 ιντσών/54, 2 συστήματα εγγύς προστασίας Phalanx, 8 Κ/Β Ε/Ε Harpoon, 16 Κ/Β Ε/Α Sea Sparrow, 2 τριπλούς Τ/Λ Mk32, εκτοξευτής ΗΝ αντιμέτρων και ανάλογο ΗΝ εξοπλισμό. Δύναται να μεταφέρει ένα Ε/Κ S-70B-6 Aegean Hawk.
Ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Blohm & Voss κατόπιν παραγγελίας της Ελληνικής Κυβερνήσεως. Ήταν η πρώτη από συνολικά τέσσερις φρεγάτες του τύπου αυτού (ΥΔΡΑ, ΣΠΕΤΣΑΙ, ΨΑΡΑ και ΣΑΛΑΜΙΣ). Οι υπόλοιπες 3 ναυπηγήθηκαν στα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Παραδόθηκε στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στις 15 Οκτωβρίου 1992 με πρώτο κυβερνήτη τον Ανπχο Α. Παπαχριστοδούλου ΠΝ. Κατέπλευσε στην Ελλάδα στις 28 Ιανουαρίου 1993.
http://www.ikypros.com

6 σχόλια:

  1. Ε! όταν βάζεις υποθήκη το σπίτι σου, δεν είναι μόνο που πρέπει να δώσεις και εγγυήσεις,αλλά αναλαμβάνεις και το κόστος των εξόδων,μέχρι να ικανοποιήσεις τις αεριτζίδικες ανταποδοτικές οφειλές των παρασιτικών δανείων των ιδιωτών τραπεζιτών ΚΑΙ μέσα στην ίδια την αυλή σου, οπότε δεν ξέρεις μέχρι που μπορεί να φτάσειη ξεφτίλα της υποτέλειας σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αμεση η σχεση του παραπανω σχολιου με την ...φρεγατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνηθισμένος τρόπος απαξίωσης και ενίοτε επιλέγεται ο πιο βολικός και εύκολος "τόπος".

    Γράφω και σβήνω προσπαθώντας να ερμηνεύσω τα αυτονόητα

    Δεν αξίζει να πώ τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παντως εγω μετα την εκτενη σου αναλυση με πληγωμενα θηρια,ζωτικους χωρους,αμυνα μεχρι εσχατων αργησα αλλα κατανοησα αυτα που ποτε δεν ειχα σκεφτει οτι μπορει να σκεφτεται καποιος και να ενοχλειται.μεχρι τοτε το θεωρουσα βοηθεια και επεκταση σε συναφη θεματα.τελικα το κατανοησα και αυτο και μη ξεχνας οτι ειμαι σχετικα νεος στο συστημα,ουτε δυο χρονια και συνεχεια μαζι με τα σοβαρα μαθαινω και τα παραπλευρα και προσπαθω να βοηθησω αν και δεν τα πολυκαταλαβαινω βαθεια βαθεια αυτα γιατι και ποτε δεν με απασχολησαν στα σοβαρα.Αλλα παντα πρεπει να λαμβανομε υπ οψιν και τις προτεραιοτητες των αλλων εστω και αν δεν ειναι δικες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O Kυρηναίος φορές που δεν βρίσκεται στην θέση του.Δεν κατανόησες τίποτα απλά γιατί δεν αφορούσε εσένα.Εσύ επιμένεις δεν μπορώ να σε πείσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.