24/10/11

Ολοκληρώθηκε μέρος των επιχειρήσεων που άρχισαν οι ΤΕΔ με την επίθεση του ΡΚΚ στην Τσουκούρτζα!

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde verdiğimiz 24 şehidin ardından harekete geçen Mehmetçik, bugün birliğine geri dönüş yaptı...Μετά την πολύνεκρη επίθεση του ΡΚΚ σε οκτώ διαφορετικούς στόχους, με επίκεντρο την Ταξιαρχία της Τσουκούρτζα, που στοίχισε τη ζωή σε 24 στρατιωτικούς, το τουρκικό ΓΕΕΘΑ εξήγγειλε τη διεξαγωγή επιχείρησης με τη συμμετοχή 22 ταγμάτων των καταδρομών, των ειδικών δυνάμεων της Στρατοχωροφυλακής και της Διοίκησης Ανορθοδόξου Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Οι επιχειρήσεις αυτές, που επεκτάθηκαν εν μέρει και στο έδαφος του Νοτίου Κουρδιστάν (Βορείου Ιράκ), διαφημίστηκαν από τα τουρκικά ΜΜΕ και ...απέδωσαν περί τους 100 νεκρούς αντάρτες, όσους περίπου χρειαζόταν για να βγει αληθινή η δήλωση του προέδρου Γκιούλ, ότι "η εκδίκηση του τουρκικού κράτους θα είναι πολλαπλάσια πιο σκληρή" και όσους απαιτούσε η συγκυρία για την αναστύλωση του ηθικού της τουρκικής κοινής γνώμης.
Σήμερα το τουρκικό ΓΕΕΘΑ, ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις στην περιοχή της Τσουκούρτζα, που διήρκεσαν πέντε ημέρες, ολοκληρώθηκαν και ότι οι μονάδες που συμμετείχαν επιστρέφουν στα στρατόπεδα της Ταξιαρχίας Ορεινών Καταδρομών, στο Χακιάρι και της 21ης Ταξιαρχία Συνόρων, στην Τσουκούρτζα..
Η ανακοίνωση του τουρκικού ΓΕΕΘΑ δεν αναφέρεται στην τύχη των επιχειρήσεων που γίνονται στο έδαφος του Νοτίου Κουρδιστάν από ομάδες ανορθοδόξου πολέμου.

6 σχόλια:

  1. Για να χαλαρώσουμε λίγο αν και ο αγώνας του Κουρδικού λαού δεν χωρά αστεισμούς.

    Υπάρχει ένα χωριό στο κάβο ντόρο κοντά η Αντιά.Στο χωριό αυτό οι κάτοικοι συννεονούνται σφυρίζοντας

    Σφυρίζει λοιπόν ο ένας απο μια πλαγιά στον άλλον στην απέναντι.

    Ρωταει ο μη μυημένος τι του είπες;
    Απαντά αν πήγε για κυνήγι για λαγό.

    Ακουγεται το σφυριγμα απο την απέναντι πλαγιά ως απάντηση στο πρώτο. Τι σου είπε ρωτά ξανά ο μη μυημένος;Μου είπε πήγε , έπαιξε δύο όπλα (έριξε δύο ντουφεκιές) του λαγού αλλά δεν τον πήρε

    Καπάκι σφύριγμα μέσα απο το χωριό και εκεί γελάει το σύμπαν.\

    Τι είπε ρε παιδιά λέει ο αμύητος;
    Είπε οι ντουφεκιές ήταν χαμηλά και έτσι του εκλασαν του λαγού τα τρυφερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα θυματα κουρδοι και τουρκοι αυξανουν καθημερινα και εμεις αντι να επιχαιρομε για αυτο θα επρεπε να θεσωμε διαφορα ερωτηματικα για να κατανοησωμε λιγο περισσοτερα πραγματα.Τα κυριοτερα ερωτηματικα, που δεν ειμαι σιγουρος οτι γνωριζω την απαντηση, ειναι=
    1)Ποια η σχεση Οτσαλαν με τους σημερινους ηγετες του PKK?Αν ειναι καλη και θα υπακουσουν σε αυτον στο μελλον, τοτε μετα τα προσφατα γεγονοτα πρεπει να επικειται η μεταφορα του Οτσαλαν απο την φυλακη σε κατ'οικον περιορισμο.
    2)Αν ειναι ο Οτσαλαν συνομιλητης ,και κυριως (εστω μυστικα) επισημος,με τουρκους κυβερνητικους η την μυστικη υπηρεσια της τουρκιας.
    Αν αυτο ισχυει τοτε μεχρι ποιο σημειο υποχωρησε η Αγκυρα και αν αυτο το σημειο ειναι αποδεκτο σαν ικανοποιητικο απο το PKK.Αν δεν ειναι αρκετο και αποδεκτο τοτε αυτο μπορει να δικαιολογησει την οξυνση με τα πολλα προσφατα θυματα.Επισης το σημειο αυτο ειναι αποδεκτο απο Οτσαλαν η οχι πραγμα που θα αμφισβητουσε τον Οτσαλαν στην σημερινη ηγεσια του PKK.
    3)Αν συνομιλει μυστικα αλλα επισημα ο Οτσαλαν με τουρκια ,συμμεταχουν και αλλοι κανοντας ενα τριγωνο και ποια η σχεση των εκτος Οτσαλαν ηγετων του PKK με αυτους τους "τριτους" του τριγωνου.
    4)Ποιος μας λεει οτι καποια στιγμη δεν θα αποδειχτει οτι η συλληψη του Οτσαλαν στο Ναιρομπι δεν απεβλεπε στην προστασια του για μελλοντικη χρησιμοποιηση,προστασια απο πολλους-απο φανατικους τουρκους μεχρι και απο αλλα ηγετικα στελεχη του PKK που πιθανως κατι ειχανε ...μυριστει για τον αρχηγο(υποθεση κανω ,ποιος ξερει....).Επισης αυτοι που σημερα στηριζουν στρατιωτικα,οργανωτικα κλπ το PKK μηπως ειχανε συμμετοχη στην "απαγωγη" στο Ναιρομπι του Οτσαλαν (υποθεση κανω).Και ποιος θα μπορουσε να ισχυριστει παραλογα οτι το σχεδιο του Μεγαλου Κουρδισταν δεν ητανε πισω απο την συλληψη Οτσαλαν-για αυτο και επρεπε να προστατευθει ο ιδιος για το μελλον-και ποιος θα μπορουσε να πει οτι πισω απο ολα αυτα + το μεγαλο κουρδισταν δεν κρυβονται οι ιδιοι ανθρωποι που 100 τωρα χρονια χρησιμοποιουσαν και στην ουσια κοροιδευαν τους Κουρδους με το κανε αυτο,κανε εκεινο,κανε το παρα αλλο και εγω θα σου κανω ....μια πατριδα....μεγαλη...τοοοοοσο μεγαλη.
    ΥΓ
    Αν απαντηθει απο καποιον που γνωριζει πιο πολλα παρακαλω να απαντηθει ενα-ενα συγκεκριμμενα διοτι η γενικευση δεν θα ειναι καθολου χρησιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρίν λίγες ώρες το Κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firatnews ανέφερε ότι απο την πύλη εισόδου Habur προς το Ιράκ εισήλθαν 20 Τάνκς και 30 οχημάτων τύπου ΡΕΟ με κατεύθυνση το Νότιο Κουρδιστάν.H περιοχή που φέρεται να έχουν αναπτυχθεί είναι κοντά στην πόλη Zakho (20 χιλιόμετρα )με στόχο της επιχειρησης βάση Κούρδων μαχητών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Skal,γιατι σε εσενα απηυθηνα τα ερωτηματα με θεμα Οτσαλαν και Κουρδοι (24 Οκτωβρίου 2011 7:09 μ.μ.).Φαινεται οτι "μερικα λεγονται αλλα δεν γινονται και ΠΟΛΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ"
    Να εισαι καλα και η απαντηση μαλλον επαρκης μου φανηκε και στα 4σημεια που ερωτησα.Ητανε και λιγολογη αλλα μεστη νοηματος.Φυσικα χρειαστηκε και λιγη φαντασια για να την κατανοησω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στέργκ
    α. η σχέση του Οτζαλάν με το ΡΚΚ και τους ηγέτες του είναι άριστη. Ο Άπο συνεχίζει να είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης των Κούρδων του Βορείου Κουρδιστάν και ένας εκ των ηγετών των απανταχού Κούρδων.
    Όσο για το ενδεχόμενο μεταφοράς του σε κάποιο αγρόκτημα, είναι ένα από τα ζητούμενα της κουρδικής πλευράς από το τουρκικό κράτος.
    β. Το τουρκικό κράτος και η κυβέρνηση, μέχρι πριν μερικούς μήνες συνομιλούσε με τον Άπο και με το ΡΚΚ και έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις γι' αυτό και από τις δυο πλευρές.
    Άρα, δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης, αφού οι συνομιλίες της τουρκικής πλευράς γίνονται και με τον Άπο και με την οργάνωση (πέντε συναντήσεις στο Όσλο).
    γ. Δεν συνομιλεί μυστικά.
    δ. Οι συνθήκες σύλληψης και απαγωγής του Άπο γράφονται στο βιβλίο μου.
    Η υπόθεση της σύλληψης πέρασε από πολλές φάσεις και από πολλούς καταρράκτες, και κατά την άποψή μου δεν υπήρχε κάποιο εξ αρχής σχέδιο γιατ η σύλληψη και χρησιμοποίηση του Άπο και του ΡΚΚ.
    Απλά, όταν ο Άπο συνελήφθη, παρά τις ατυχείς δηλώσεις που έκανε τις πρώτες μέρες της σύλληψής του, κατόρθωσε να διατηρήσει την επιρροή του στο ΡΚΚ και στις πλατιές κουρδικές μάζες, ενώ όλοι περίμεναν τη διάλυση του ΡΚΚ.
    Στη συνέχεια, και αφού το ΡΚΚ δεν διαλύθηκε και συνέχισε να παραμένει ένας ισχυρός -ίσως ο ισχυρότερος- παίκτης στο Κουρδικό, όλοι ανεξαιρέτως οι διεθνείς παράγοντες που έχουν βλέψεις στην περιοχή, συνομιλούν με το ΡΚΚ και ανάλογα αναπτύσσουν σχέσεις.
    Το ΡΚΚ, με 40 χιλιάδες νεκρούς συντρόφους, δεν είναι οργάνωση που μπορεί να τη χρησιμοποιήσει ο ένας και άλλος (λόγια του Καραγιλάν, απευθυνόμενα στο Ισραήλ).
    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Skal
    Σεβομαι τις θεσεις σου,αν και εχω πολλες-πολλες αντιρρησεις, και θεωρω οτι η Ιστορια πιστευω οτι θα αναφερθει και σε αυτο το θεμα οταν θα εχει γινει αντικα για κορνιζα,δηλαδη μετα 100 (οχι 50) χρονια.Ευχαριστω για την απαντηση σου και ευχομαι να ειναι ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.