19/10/11

ΡΚΚ: Η Τουρκία θα πληγεί εντονότερα σε περίπτωση επιχειρήσεων εκτός συνόρων της

Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP)
Ερμπίλ (Ιράκ) - Η Τουρκία κινδυνεύει να χτυπηθεί σκληρότερα αν διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός των συνόρων της, δήλωσε την Τετάρτη ο Ahmed Denis, εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). 
Ο τουρκικός στρατός θα κτυπηθεί
σκληρότερα αν προσπαθεί να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός των τουρκικών συνόρων, δήλωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο μετά το θάνατο των είκοσι τεσσάρων Τούρκων στρατιωτών σε πολλαπλές επιθέσεις των Κούρδων ανταρτών στα σύνορα με το Ιράκ,  κατά την Άγκυρα. 
Έχουμε ανακοινώσει προηγουμένως ότι αν ξεκίνησουν στρατιωτικές επιχειρήσεις πέρα από τα σύνορά τους, θα αντιμετωπίσουν μια στρατιωτική αντιπαράθεση. Εμείς δεν θα τους επιτρέψουμε να διεξαγάγουν μια στρατιωτική εισβολή στο ιρακινό Κουρδιστάν. Σε περίπτωση που εκτελούν αυτή την επιδρομή, δεν θα μπορούν να ξεφύγουν, συνέχισε ο Denis. 
Κατά τον ίδιον, οι συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και Τούρκων ξεκίνησαν την προηγούμενη ημέρα όταν ο τουρκικός στρατός προσπάθησε να διασχίσει τα σύνορα με το Ιράκ για να τους καταδιώξει. Αυτό που συνέβη δεν ήταν προγραμματισμένο από το PKK, είπε. 
Η μάχη συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές και υπάρχουν βομβαρδισμοί από πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Οι τουρκικές δυνάμεις επιχείρησαν να διασχίσουν τα σύνορα, αλλά οι μαχητές μας τους αντιμετώπισαν, είπε. 
Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, "τα τουρκικά στρατεύματα ελίτ εισήλθαν στο ιρακινό έδαφος για να καταδιώξουν τους Κούρδους δράστες, όπως το επιτρέπει το διεθνές δίκαιο". 
( AFP / 19 Οκτώβρη 2011 15:12) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.