11/10/11

Βλαχόφωνοι στα Σκόπια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων (ΠΟΠΣΒ) και των Βλάχων του Κρουσόβου στα Σκόπια, με επικεφαλής τον πρόεδρο Μιχαήλ Μαγειρία (φωτογρ.) και τη συμμετοχή των συλλόγων Τζούρτζιας Αθαμανίας, Βλάχων Θεσπρωτίας και Κλεισουρέων Πτολεμαΐδος, με τους αδελφούς Συλλόγους των Κρουσοβιτών Βλάχων «Αγιος Νικόλαος» και «Μοσχόπολη».

Στην εκδήλωση, που χαρακτηρίστηκε από την αυθεντική έκφραση της παράδοσης της βλαχόφωνης Ρωμιοσύνης, παρόντες ήταν η πρέσβειρα της Ελλάδας στα Σκόπια, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο πρόξενος της Ελλάδας στο Μοναστήρι (Μπιτόλια), Μάρκος Τριπολιτάκης, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης και πλήθος βλαχόφωνων Κρουσοβιτών. Στην εκδήλωση η ΠΟΠΣΒ τίμησε στον τόπο καταγωγής του τον Κρουσοβίτη, πρώην πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και πανεπιστημιακό, Κωνσταντίνο Βαβούσκο, για το πολυδιάστατο έργο του, καθώς και για την πολύχρονη προσφορά του.
http://www.enet.gr

2 σχόλια:

  1. Σάββα προτείνω να κάνεις ένα ρεπορτάζ για το Ελληνικό στοιχείο των Βαλκανίων και την Νότιο Ιταλία,αφού δεν το κάνει η Ελληνική πολιτεία ας το κλανει ένας ιδιώτης-πατριώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ioannis, και μόνος του να προσπαθήσει ένας πατριώτης να κάνει το χρέος του, θα βρεθούν κάποιοι αόρατοι του ΠΣΦΠΕΠΚBΣΕΡ να τον εμποδίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.