30/10/11

Τουρκία: Επίθεση αυτοκτονίας το Σάββατο στην πόλη Μπίγκολ

Ντιγιαρμπακίρ (Τουρκία), 29 Οκτωβρίου 2011 (AFP) - Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν, οκτώ σοβαρά, σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας το Σάββατο στην πόλη Μπίγκολ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κυβερνήτης Μουσταφά Hakan Guvenc της επαρχίας αυτής στην Ανατολική της Τουρκίας.

Το Καμικάζι, μια γυναίκα, σκοτώθηκε επίσης στην επίθεση έξω από την επαρχιακή έδρα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην εξουσία (AKP, από το ισλαμιστικό κίνημα).
Ο υπουργός Εσωτερικών Idris Ναΐμ Σαχίν, που αναφέρεται από το πρακτορείο ειδήσεων Ανατόλια είχε ανακοινώσει νωρίτερα έναν απολογισμό για δέκα τραυματίες.
«Μια βόμβα εξερράγη, σκοτώνοντας ένα άτομο (σημείωση συντάκτη, το Καμικάζι) και τραυματίζοντας άλλους δέκα», είχε δηλώσει.

Ο υπουργός δήλωσε επίσης  ότι το γραφείο του ΑΚΡ δεν ήταν ο στόχος της επίθεσης. «Αυτό συνέβη κοντά στην τοπική έδρα του κόμματος, η οποία δεν ήταν ο άμεσος στόχος», πρόσθεσε.


Από τοπική πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, διευκρινίστηκε ότι η γυναίκα βομβίστρια αυτοκτονίας, φορώντας μια ζώνη με εκρηκτικά, ήθελε να εισέλθει στο γραφείο του ΑΚΡ, αλλά εντοπίσθηκε από τους φρουρούς ασφαλείας, και πυροδότησε τα εκρηκτικά μπροστά από τα γραφεία.

Οι βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας είναι μια τακτική που χρησιμοποιείται έναντι των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας από τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μια οργάνωση που κατατάσσεται  ως τρομοκρατική από πολλές χώρες.

Η τελευταία επίθεση αυτού του τύπου είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2010 στην Κωνσταντινούπολη, όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε τον εαυτό του στη κεντρική πλατεία Ταξίμ, τραυματίζοντας 32 άτομα.

Η επίθεση της Μπίγκολ σημειώθηκε την ώρα  που η Άγκυρα μόλις ολοκλήρωσε μια μεγάλη επιχείρηση την Πέμπτη έναντι των ανταρτών του ΡΚΚ στη νοτιοανατολική Τουρκία, που ξεκίνησε σε αντίποινα για τους θανάτους 24 στρατιωτών σε επιθέσεις ανταρτών στα σύνορα με το Ιράκ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.