11/10/11

Αποκατάσταση του σπιτιού του Ελευθερίου Βενιζέλου

Ένα σημαντικό λιθάρι στην ιστορία της Κρήτης, βάζει η απόφαση για την αποκατάσταση του σπιτιού του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, την 1η Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο δημόσιος ανοιχτός διαγωνισμός που προκήρυξε ο ΕΟΤ για την αποκατάσταση της οικίας του Ελευθερίου Βενιζέλου με συνολικό προϋπολογισμό 2.555.045 ευρώ.

Ενδεικτικό της αναγκαιότητας του έργου, είναι ότι -όπως αναφέρεται και στην προκήρυξη της δημοπρασίας - «η σημερινή κατάσταση της οικίας δεν είναι καθόλου ικανοποιητική. Υπάρχουν πολλά σημάδια «κόπωσης» και έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση της αντοχής του κτιρίου (ρωγμές, διάβρωση, φθορά αντικειμένων)».

Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα», για την περίοδο 2007 -2013 του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 15% από το Ελληνικό Δημόσιο.

Η αποκατάσταση της οικίας του Ελευθερίου Βενιζέλου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.
http://www.ant1online.gr

2 σχόλια:

  1. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΞΟΔΕΥΑΜΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΑΠΑΝΕΣ, ΤΩΡΑ , ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ M1A1 Abrams;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορούσαν να στηρίξουν την επισκευή, κάποιοι ευκατάστατοι πατριώτες του για να περισέψει τίποτα από το ΕΣΠΑ για καμία άλλη δουλειά. Αλλά τέλος πάντων, από το τέμενος του Βαγιατζήτ, προτιμότερη αυτή η επισκευή βέβαια. Εννοείται. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.