27/10/11

Το πιο ηχηρό καμπανάκι: Οι νέοι αποστρέφουν την κεφαλήν τους από την ηγεσία του Έθνους:

Παρελάσεις χωρίς βουλευτές και εκπροσώπους της κυβέρνησης
Στη διάρκεια παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, κάποιοι μαθητές γυμνασίου έστρεψαν το κεφάλι τους προς την αντίθετη κατεύθυνση την ώρα που περνούσαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.

Απουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, αλλά και βουλευτών όλου του πολιτικού φάσματος, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την 99η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης και το έπος του '40.
Η παρέλαση ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί και πραγματοποιήθηκε στην οδό Τσιμισκή (από τη Διαγώνιο μέχρι την Ι.Δραγούμη), με τη συμμετοχή σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης και τμημάτων σημαιοφόρων γυμνασίων, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ του δήμου Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Γ' Σώμα Στρατού, από εκπροσώπους μαθητών σχολείων των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης.
Τα μαθητικά τμήματα παρέλασαν ενώπιον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, του αντιπεριφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα, εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και στελεχών της εκπαίδευσης.
Στη διάρκεια της παρέλασης, κάποιοι μαθητές γυμνασίου έστρεψαν το κεφάλι τους προς την αντίθετη κατεύθυνση την ώρα που περνούσαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, εισπράττοντας χειροκροτήματα από μερίδα συγκεντρωμένων. Γύρω από την εξέδρα των επισήμων, είχαν συγκεντρωθεί εξάλλου, εκπαιδευτικοί των πέντε ΕΛΜΕ, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη εργατικών σωματείων, καθώς και «αγανακτισμένοι», οι οποίοι ανήρτησαν πανό και φώναζαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και της τρόικας.
«Η μαθητική νεολαία είναι ότι πολυτιμότερο έχει σήμερα η Ελλάδα. Όλοι εκείνοι που διαχρονικά οδήγησαν τη χώρα εδώ που την οδήγησαν, οφείλουν ένα ειλικρινές συγνώμη στη νέα γενιά, η οποία πολύ φοβάμαι ότι με τις νέες αποφάσεις θα δεχτεί επιτήρηση και επιτρόπους μόνιμους στα οράματά της» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος σχολίασε ως δυσάρεστο γεγονός την απουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και των υπολοίπων κομμάτων.
«Δυστυχώς την σημερινή ημέρα αυτή της γιορτής, που βλέπουμε τα νιάτα να παρελαύνουν με ζωντάνια, βρισκόμαστε σε μία οικονομική κατάσταση, όπου το μέλλον διαφαίνεται σκοτεινό. Οφείλουμε, παρά τα λάθη που κάναμε στο παρελθόν, η γενιά η δική μας και οι προηγούμενες, να μην ξανακάνουμε λάθη του παρελθόντος. Το οφείλουμε στα παιδιά» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
«Στη σημερινή δύσκολη κατάσταση που ζούμε, καλούμαστε οι εκπαιδευτικοί, ουσιαστικά και συμβολικά, να συμμετάσχουμε στην προσπάθεια αναμόρφωσης του κράτους, τους έθνους, της παιδείας μας. Ιστορικές στιγμές γιορτάζονται σήμερα και δεν πρέπει να έχουν καμία άλλη, παρά την συμβολική και ουσιαστική αξία που πρέπει, δεν μπορεί να μετατρέπονται σε θέαμα για τις τηλεοπτικές κάμερες», δήλωσε ο διευθυντής της περιφέρειας εκπαίδευσης κεντρικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρτσιώτης.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

6 σχόλια:

  1. Στην ΕΣΣΔ θα είχαν κόψει τα κεφάλια των μαθητών.

    Στην Ιαπωνία θα είχαν κάνει χαρακίρι οι επίσημοι.

    Στην Ελλάδα δεν ιδρώνει κανενός τ' αυτί. Το πολύ-πολύ να καταργήσουν τις παρελάσεις, όπως ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζήτω ἡ ἐθνικὴ κυριαρχία!!!
    Ποιὰ ὅμως;
    Τῶν λαμογιῶν ποὺ ἔφερε τὴν χώρα σ΄ αὐτὸ τὸ χάλι;

    Ἡ μαθητιῶσα νεολαία καλὰ θὰ κάνη νὰ σταματίση τὶς ὑποκινούμενες καταλήψεις καὶ νὰ μελετήση τὰ βιβλία της, μπᾶς καὶ γίνη λίγο καλύτερη ἀπὸ μᾶς, διότι πρὸς τὸ παρὸν μᾶλλον εἶναι ὑποχείριο τῶν παραπάνω λαμογιῶν, τὰ ὅποῖα σκόπιμα τὴν γλείφουν καὶ τῆς χαϊδεύουν τ΄ ἀφτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. konion

    Είναι οι μόνοι που δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη,κανένας μεγαλύτερος δεν έχει το δικαίωμα να τους κάνει κύρηγμα,έτσι όπως κατάντησε η Ελλάδα.

    Ένα είναι βέβαιο,χειρότερα δεν μπορούν να τα κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπεγλίτη, ως γνήσιος σοσιαλιστής, ζηλώσας και την δόξαν του Αλαβάνου, ένοιωσες την υποχρέωση να βρίσεις κι εσύ την Θεσσαλονίκη και τους δημότες της. Όχι απλώς καλό πλύσιμο, αλλά μεταμόσχευση στόματος πρέπει να κάνεις για να πιάνεις αυτό το ιερό όνομα. Το τι είπες είναι γνωστό, δεν χρειάζεται να το επαναλάβω. Για να δώ, για όπου σας γιουχάρουν, και σας γιουχάρουν σε όλη την Ελλάδα, θα ισχύουν αυτά που είπες για την Θεσσαλονίκη; Το αυγό του φιδιού και το φίδι το ίδιο, είναι στο κόμμα σου. Κάποιος επώνυμος να σε συμμαζέψει, εκτός από τον λαό της Θεσσαλονίκης που θα σε τιμήσει αναλόγως αύριο στην παρέλαση. Ελάχιστε, μικρέ, ανύπαρκτε Μπεγλίτη, μέτρα καλά τα λόγια σου. Κεμάλ Μπουτάρη, δεν έχεις να πεις τίποτε για την προσβολή; Ξέρω κι εσύ ακριβώς τα ίδια πρεσβεύεις, αλλά για την τιμή των όπλων... Αντιπεριφερειάρχα Τζιτζικώστα; Καμμιά δήλωση; Άσε. Από άχρωμους άοσμους κληρονόμους της εκλογικής πελατείας του μπαμπά δεν περιμένω τίποτε. Ο Λαός της Θεσσαλονίκης θα σε περιποιηθεί αύριο υβριστή Μπεγλίτη. ΟΟΟΟΥΥΥΥΥΣΤ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Οι νέοι αποστρέφουν την κεφαλήν τους από την ηγεσία του Έθνους"

    Λάθος. Την αποστρέφουν από την ηγεσία τού κράτους. Καμμία σχέση το ένα με το άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.