6/10/11

"Η Ελλάδα θα ενωθεί με την Τουρκία"


“Η Ελλάδα που έχει φτάσει στο χείλος της πτώχευσης θα αποκοπεί από την Ευρώπη και θα ενωθεί με την Τουρκία” υποστηρίζει ο καθηγητής Δημήτρης Κιτσίκης , παγκοσμίου φήμης Έλληνας Τουρκολόγος .Ο καθηγητής Κιτσίκης παραδίδει μαθήματα ως επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο Οικονομικών και Μάνατζμεντ του Γκεντίζ δηλώνει πως «ακόμη και ο πιο φανατικός Έλληνας εθνικιστής σκέπτεται αυτήν τη λύση.»

Ο Κιτσίκης που συνεχίζει την ζωή του σε Καναδά και Ελλάδα, ενημερώνει τους Τούρκους και ξένους μαθητές του σχετικά με τις εξελίξεις.

Ο Κιτσίκης ο οποίος με το βιβλίο του ¨Ελληνοτουρκική Αυτοκρατορία¨ είχε προκαλέσει παγκόσμιο αντίκτυπο πριν 15 χρόνια, λέει πως οι τελευταίες εξελίξεις θα τον δικαιώσουν. Εκφράζει την άποψη πως ο μόνος τρόπος σωτηρίας της οικονομίας της Ελλάδας που έχει φτάσει στο χείλος της πτώχευσης είναι να ανοίξει μια εντελώς νέα περίοδο στις σχέσεις της με την Τουρκία.

« Έχω ένα όνειρο 50 ετών, να επανενωθούνε οι δύο κοινότητες που επί 400 χρόνια ζούσαν αδερφικά στην Οθωμανική περίοδο.» λέει ο καθηγητής προσθέτει ότι «τώρα είναι πολύ πιο ισχυρή η πίστη μου για την πραγματοποίηση του ονείρου μου μιας συνομοσπονδίας των δύο κρατών που θα θέσει υπό την ομπρέλα του και τις γύρω χώρες. Την Ελλάδα που θα αποκοπεί από την Ε.Ε. μπορεί να την σώσει μόνο η Τουρκία. Στην Ελλάδα αυτό συζητείται, ακόμη και ο πιο φανατικός Έλληνας εθνικιστής μιλά για ενότητα Οι συνθήκες ετοίμασαν μια υπέροχη αλλαγή. Πλέον η ιστορική μέρα της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας από τους Οθωμανούς η 25 Μαρτίου 1821, αξιολογείται περισσότερο ως αρχή κατάρρευσης και όχι ως αρχή ελευθερίας.»

Ο καθηγητής Κιτσίκης τονίζει πως η ένωση θα προσθέσει ισχύ σε Ελλάδα και Τουρκία. Λέει πως νωρίτερα το μεγαλύτερο εμπόδιο σε αυτό ήταν η Ε.Ε., αλλά πως αυτό το εμπόδιο σιγά σιγά αίρεται. Τονίζει πως πλέον οι σχέσεις Ε.Ε. και Ελλάδας πλέον δεν θα είναι όπως παλιά και λέει πως «ο αείμνηστος πρόεδρος της Δημοκρατίας Τουργκούτ Οζάλ με τον οποίο είχα δουλέψει μαζί του για κάποιο διάστημα, στήριζε το όνειρο μου αλλά τότε συνθήκες δεν είχαν ωριμάσει ακόμη. Τώρα είναι ο καιρός. Είμαι έτοιμος να μεσολαβήσω ανάμεσα στις δύο χώρες, να αναλάβω κάθε είδους καθήκοντα.

Αυτό το θέμα σύντομα θα συζητηθεί πολύ περισσότερο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ερχόμαστε αντιμέτωποι ο ένας με τον άλλο, ενώ υπάρχουν πολλοί λόγοι που μας ενώνουν. Είμαι αισιόδοξος. Η οικονομική κρίση που εμφανίστηκε στην Ευρώπη και επηρεάζει πιο πολύ την Ελλάδα, θα δείτε ότι θα αλλάξει πολλά πράματα».
http://www.turkishgreeknews.org/i-ellada-tha-enothei-me-tin-tourkia-7219.html 

56 σχόλια:

  1. αστειεύεται; Βυζαντινή αυτοκρατορία από την αρχή; Μόλις τα γκαρντασια οι κρυπτοχριστιανοί εκδηλωθούν είμαι μέσα. Αλλά επιμένω σε μειωμένους φορολογικούς συντελεστές, και φτνή ενέργεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθηγητής Κιτσίκης .
    Ωραία . Το όνομα καταγράφηκε . Ένας ακόμα σύγχρονος εφιάλτης του Ελληνισμού . Θα κριθεί από τους Έλληνες και την Ιστορία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φωτια και τσεκουρι στους προσκυνημενους!


    "Υστερόγραφο. Τελικά δεν αντέχω στον πειρασμό για να πω δύο λόγια. Μέσα από εκατοντάδες κείμενα ο υποφαινόμενος και εκλεκτοί συνάδελφοί μου αναπτύξαμε υπό καθαρά επιστημονικό πλαίσιο το ζήτημα της προεκταθείσης αποτροπής στην Κύπρο. Μιλήσαμε επίσης για το Ισραήλ ως πρότυπο κρατικής στρατηγικής εθνικής ασφάλειας. Δίνω ... ένα εκατομμύριο δολάρια σε όποιον βρει από ποιο ευαγές ίδρυμα παράχθηκαν ίσως και εκατοντάδες σπουδαιοφανείς αναλύσεις κατά του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, κατά της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ και τα λοιπά, τα οποία αφόπλισαν την Ελλάδα πνευματικά, στρατηγικά και διπλωματικά. [Όποιος βρει την απάντηση και θέλει το εκατομμύριο θα πρέπει να απευθυνθεί στον ... Ερτογάν οι οποίος κατέχει την περιουσία μου που αποτελεί πολλαπλάσιο του στοιχήματος. Θα μπορούσα να τον στείλω επίσης και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθότι αν εφαρμοζόταν το διεθνές δίκαιο θα έπρεπε η Τουρκία όχι μόνο να μου τα επιστρέψει αλλά να πληρώσει και την χρήση των τελευταίων δεκαετιών]"

    (Π. Ήφαιστος 15.9.2011, "Τέρμα πια οι πόλεμοι και ζήτω τα ζεϊπέκικα, οι κουμπαριές, οι δια-κοινωνικές σχέσεις κάθε είδους και οι πολίτες του κόσμου", Χαλαρά και Επίκαιρα, 
http://www.ifestos.edu.gr/)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. « Έχω ένα όνειρο 50 ετών, να επανενωθούνε οι δύο κοινότητες που επί 400 χρόνια ζούσαν αδερφικά στην Οθωμανική περίοδο.»

    Και όνειρο θα μήνη!

    Είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι τα 400 χρόνια σκλαβιάς σε σχέση με τα χιλιάδες χρόνια που υπάρχει το ελληνικό στοιχειό! Αν το θέλει τόσο πολύ ας γίνει τούρκος και ας ζήσει τα τελευταία του χρόνια ευτυχισμένα στην Τουρκιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. προφανώς και χρήζει ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ....κοινώς είναι ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ ο άνθρωπος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Καθηγητής κ. Κιτσίκης, ιστορικός με σπουδαίο συγγραφικό έργο, υπήρξε σύμβουλος του Türgüt Özal, με τον οποίο, ως έχει πει, έχει στο παρελθόν πολλάκις ποσευχηθή. Είναι σύμβουλος της τουρκικής κυβέρνησης, υπέρμαχος της εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ και αγωνίζεται για τα συμφέροντά της.

    Η θεωρία του αφορά την λεγόμενη ενδιάμεση περιοχή η οποία βρίσκεται μεταξύ της Δύσεως και της Ασίας. Για να ησυχάσει η Ελλάς και η Τουρκία, πάντα κατά τον κ. Κιτσίκη, πρέπει να δημιουργηθή μια Ομοσπονδία με την Ελλάδα και την Τουρκία. Αυτές τις θεωρίες λέγεται πως τις ενεστερνίζετο και ο Γεωργαλάς και ο Γ. Παπαδόπουλος…

    Ο Καθηγητής κ. Νεοκλής Σαρρής, βαθύς γνώστης των τουρκικών πραγμάτων, έχει πει πως όντως η Τουρκία θέλει την Ελλάδα, όμως την θέλει . . .. . .ως «παλλακίδα» της!

    Περισσότερο ακραίος είναι ο Καθηγητής κ. Ιωάννης Μάζης, ο οποίος στην Εισαγωγή της Πραγματείας «Μυστικά Ισλαμικά Τάγματα και Πολιτικό-Οικονομικό Ισλάμ στην Σύγχρονη Τουρκία», Εκδόσεις ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ,Αθήνα , κονιορτοποιεί με ισχυρότατα τεκμηριωμένα επιχειρήματα τις απόψεις και την θεωρία του Καθηγητή κ. Δ. Κιτσίκη.

    Επίσης ο Καθηγητής Τουρκολόγος κ. Παύλος Χιδίρογλου εκθέτει με απόλυτη ιστορική σαφήνεια κα τεκμηρίωση πως λειτουργούν οι Τούρκοι και όσοι σύμμαχοί τους στηρίζουν μια πιθανή «ομοσπονδοποίηση» της ορθοδόξου ευρωπαϊκής Ελλάδος με την σημερινή Τουρκία.

    Ήδη έχει διαπραχθή ένα τρομερό έγκλημα εις βάρος της Ελλάδος με ανεξέλεγκτη είσοδο εκατοντάδων χιλιάδων, χύδην κάθε καρυδιάς καρύδι, λαθρομεταναστών οι οποίοι επιβαρύνουν και καταβαραθρώνουν την οικονομία της χώρας και διαλύουν τον κοινωνικό της ιστό, με απρόβλεπτες μελλοντικές συνέπειες εις βάρος της Πατρίδας!


    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πώς και μας ξέφυγε από τα δικά μας Πανεπιστήμια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. - Από πότε υπάρχουν Τούρκοι;- Από τότε που οι Αραβες γαμ**νε τις καμήλες τους.......γιά αυτούς μιλά ο κύριος Καθηγητής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μπας και ειναι πισωγλεντης και τα εχει με κανα Τουρκο δεν μπορεις να δωσεις εξηγηση αλλιως!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν δεν κάνω λάθος,δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζεται τέτοια άποψη/πρόταση,νομίζω ότι και άλλες φορές στη νεότερη ιστορία της Ελλάδος έχουν υπάρξει τέτοιες σκέψεις.

    Είναι περιτό νομίζω να γράψω τη γνώμη μου.

    ΥΓ
    Ακρίτα,είναι αναπόφευκτο,πρέπει να δημιουργήσετε νέα ετικέτα η οποία θα ονομάζεται ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καθηγητής είναι, καλό ταμείο θάχει,
    πρέπει να το κοιτάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα σας, τελικά όπου υπάρχει χρήμα υπάρχει και προδοσία και ο εν λόγω κύριος φαίνεται ότι το ασπάζεται, όπως η πόρνη τον πελάτη για τα δεδουλευμένα.
    Ειλικρινά τον λυπάμαι τον άνθρωπο, αυτές τις αρχές θα μεταδώσει στα παιδιά του ?
    Εμάς όμως που μας έφαγε η τουρκιά τους προγόνους μας και προσπάθησε με τους τσιφλικάδες και το παπαδαριό (όχι όλοι) να μας πνίξει μέσα στην σκλαβιά τους απαντάμε...........
    ΚΑΙ ΑΜΑ ΓΥΡΙΣΩ ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΩ !
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτός έφαγε λάχανο ακόμα και τον Αλέξη Ηρακλείδη. Αλήθεια, πού χάθηκε αυτός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τον κακό σου τον καιρό προσκυνημένο ανελλήνιστο έκτρωμα.
    Βρωμομασόνος του κερατά είσαι;

    Κατσίκι Κιτσίκη, τι περιμένεις από γίδια σαν κι εσένα;

    Το τέλος του Οζάλ να έχετε τουρκοπροσκυνημένοι να σκάσετε ζωντανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρεεε! πλάκα που έχουν τα ψάρια! αν τα πεις, "καλό το νερό ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΙΝΕΤΕ!" θα πεταχτούν ακόμα κι από το τηγάνι, και στις εκκλησίες θα χτυπούν τα σήμαντρα για την ανάσταση του μαρμαρωμένου βασιλιά, αν πάλι τα πεις " δεν είναι καλό το νερό ΑΛΛΑ ΠΙΝΕΤΕ " θα αρχίσουν να κολυμπάνε προς τα άκρα των θαλασσών αναζητώντας την Γοργόνα να τις πουν ότι ο Αλέξανδρος ζει όχι εδώ και 400 ΑΛΛΑ 2500 χρόνια, αυτό όμως δε σημαίνει ότι και οι τραπεζίτες φοροεισπράκτορες της Τροίας δεν έχουν δικαίωμα στη ζωή, ΑΛΛΟ τώρα ΑΝ δεν γουστάρουν ΜΗ ελεγχόμενους από αυτούς Αρχηγούς συμμοριών.

    Το μαντείο των Δελφών όμως, αλλού εντοπίζει και δίνει διέξοδο στη ματαιοδοξία τις μικρότητας τις λογικής, και για ένα Βασιλιά που ανταλλάσσει για ένα άλογο ΟΛΟ του το Βασίλειό, και για τον κάθε Σάιλοκ που μόνο εν όψι του θανάτου σχίζει τα περί δικαίου συμβολής του στη ΖΩΗ, ιμάτιά του, μπροστά στο ένστικτο τις φοβίας του εξανεμίσματός της, δια και εκ του θανάτου του σώματος της!

    Μια ομιλία για την ανθρώπινη φύση .. και περί Το πρόσωπο του τέρατος

    Να γιατί η άλλη μέσα σε τόση βαρβαρότητα δε μιλάει περί ευλογημένωνανθρώπων, ΑΛΛΑ λέει ευλογημένοςτόπος, και στο κάτω κάτω που να τους βρείς και σε πια κόμματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρήστο δες πως προβάλλεται απο την Φωνή της Τουρκίας-Επίσημο Οργανο Προπαγάνδας του Τουρκικού Κράτους- και είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξεις άποψη. Σωστά χαρακτήρισες τις απόψεις του εν λόγω κυρίου μα είναι το δεύτερο κρούσμα μετά τον Ρόντος.Θα τα βρούμε μπροστά μας ας είμαστε έτοιμοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το ελλαδικό χολεργιασμένο κόπρανο των μασσώνων του 1821 ή 1831 (σωστότερα, με τα Πρωτόκολλα του Λονδίνου που κατασκευάστηκε το Προτεκτοράτο ημών), υπήρξε φκιάσκο ΚΩΜΙΚΟΝ (όπως πολύ σωστά είπε απ' το Ίμραλι ο φιλοξενούμενός του Οτζαλάν που αρκετά ακριβά πούλησε ο πάγκακος σοσιαληστής), ενώ η λεγόμενη (εβραιο)-Τουρκία, (κατασκευασθείσα ουσιαστικά το 1908 με τους εβραίους νεότουρκους και εδραιωθείσα το 1924 με τον Κεμάλ Ατατζού, τον δολοφόνο του Ισλάμ και των υπολοίπων δομών της πάλαι ποτέ κραταιάς ή αρρώστου Οθωμανίας), υπήρξεν γεγονός ΤΡΑΓΙΚΟΝ (βλέπε συνεχείς γενοκτονίες κτλ). Τώρα οι καραγκιόζηδες φραγκομασσώνοι που τέκταναν αυτά τα κακουργήματα τότε με την αφελή ή ιδιοτελή σύμπραξη των οπλαρχηγών, κάνουν σαφώς αυτό που λέει ο σοφός Κιτσίκης, άσχετα άν αυτό μας συμφέρει ή όχι. Έχουμε λοιπόν εκ της ενώσεως που τεκταίνεται, ένα γεγονός ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟΝ, αλλά κατ' εμέ, η αηδία εντοπίζεται στα δυό εβραϊκά σκατά, τον βενιζελισμό και τον κεμαλισμό που χρωστάν απαντήσεις στα θύματα και θα τις δώσουν όταν ΟΛΟ το πωλητικό σκυλολόϊ των πωλητικών αλητών τόσο στην Τουρκιά όσο και στην Ψωλοκώσταινα θα κρεμαστούν από το ίδιο βρώμικο σκοινί. Θα το ιδούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ακρίτα

    Παρεξήγησες,δεν το υποτιμώ,ασφαλώς και σχετίζοντε όλα αυτά,απλά είπα ότι το συγκεκριμένο ''όραμα'' πρέπει να έχει ξαναεμφανιστεί και παλαιότερα,για δεκαετίες μιλάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο άνθρωπος τιμά τα λεφτά αυτών που τον πληρώνουν. Πρώτη φορά ακούω το όνομά του και δε γνωρίζω τα πτυχία ή τον επιστημονισμό του. Διαβλέπω όμως ότι το μεγαλύτερο προσόν του είναι η βλακεία.
    Ας τον ενημερώσει κάποιος ότι δεν ζούσαμε αρμονικά με τους Τούρκους 400 χρόνια, ειδάλλως δε θα γινόταν επανάσταση αν όλα ήταν μέλι γάλα.
    Ας ενημερωθεί επίσης ότι σχεδόν όλες οι κτίσεις της τότε παραπαίουσας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας επαναστάτησαν. Η Αίγυπτος το 1818, η Ρουμανία, η Αλβανία, η Σερβία, η Βουλγαρία, η Ουγγαρία. Ας τον ενημερώσουμε επίσης ότι οι μεγάλες Δυνάμεις της τότε εποχής δεν επιθυμούσαν τη Μεγάλη Πύλη ισχυρή, γιατί φτάσανε μέχρι τι Βιέννη. Ακόμα ότι το μοντέλο του Οθωμανισμού με Σουλτάνο, έφτασε σε κορεσμό μη μπορώντας να εναρμονιστεί με την τότε εποχή και γιατί αυτός είναι ο νόμος της φθοράς.
    Αυτά που παπαγαλίζει ο Κιτσίκης του τα είπαν αυτοί που θέλουν να αποκόψουν τη Ρωσία από τη Μεσόγειο. Όλα τα άλλα είναι ιστοριούλες για αφελής ρομαντικές παρθένες.
    Τι θέλει δηλαδή ο Κιτσίκης να γυρίσει πίσω το χρόνο? Ακυρώνει αγώνες του Έθνους μας έτσι απλά, επειδή ήταν κολλητός του Οζάλ? Στα @@ μας εν τέλει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο Κιτσίκης δεν είναι που έχει ένα σύγγραμμα που διδάσκεται στο Παν/μιο Μακεδονίας (Βαλκανικών ή ΔΕΟΠΣ) που αναφέρει ότι η επανάσταση του 1821 ήταν κοινωνική και όχι Εθνική, ότι η συμβίωση επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ήταν υπέροχη, ότι ο Κεμάλ ήταν φιλέλληνας και άλλες τέτοιες "επιστημονικές αλήθειες";
    Ο ίδιος δεν ήταν πάλι που είχε διατελέσει σύμβουλος του Τ. Οζάλ τη δεκαετία του '80, αυτού που έλεγε ότι δε θα χρειαστεί πόλεμος με την Ελλάδα γιατί θα μας εποικίσουν τα νησιά λόγω πληθυσμιακής "πλημμύρας" και ότι ο Όμηρος (ναι ο αρχαίος ραψωδός) δεν ήταν Ίωνας αλλά αρχαίος Τούρκος(!) και το όνομά του ήταν παράφραση του Ομάρ.
    Ε, τόση σοβαρότητα του αξίζει του Κιτσίκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εκτός από ότι ο Τούρκος είναι ακριβώς το αντίθετο του Έλληνα και έχουμε τεράστιες διαφορές, πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι οι τούρκοι είναι φυλή που πιάνει χρυσό και τον κάνει σκατά.

    Έτσι κατάφεραν να χρεοκοπήσουν στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο χωρίς να πάρουν μέρος!!!
    Έκαναν γενοκτονίες και έκλεψαν τις περιουσίες των Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων και Εβραίων και αντί να έχουν ανάπτυξη, χρεοκόπησαν!!!
    Αντί να βοηθήσουν τους τουρκοκύπριους με την εισβολή και να βγάλει η τουρκία χρήμα, μετέτρεψαν την βόρεια Κύπρο σε τριτοκοσμική χώρα στην οποία πρέπει να συντηρούν-πληρώνουν 40.000 στρατιώτες.

    Αν επεκταθεί η Τουρκία στο αιγαίο και το πετρέλαιο της μεσογείου, θα μηδενιστή ο τουρισμός της και θα ξεμείνει από πετρέλαιο.

    Ποιος θέλει να συνεργαστεί με γκαντέμηδες;
    Τέτοιες ιδέες έχουν μόνο οι άγγλοι οικονομολόγοι, αν και ιστορικά δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν με την τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σφάξε με ἀγά μ' ν' ἀγιάσω.
    1922, συνωστισμὸς στὴν Σμύρνη.
    1955, σεπτεμβριανά.
    Τὶ ὡραῖα ποὺ μᾶς ἔσφαξαν στὴν Κῦπρο τὸ 1974.
    Ἀρχίζει καὶ μ' ἀρἐσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αποδεικνύεται περίτρανα πόσο εύκολο είναι να χάσεις επαφή με την πραγματικότητα όταν ζεις την ζωή σου μέσα από τα βιβλία (ειδικά τα βιβλία που γράφεις ο ίδιος) και όχι στην κοινωνία.
    Τρία πουλάκια κάθονταν ο...."τουρκολόγος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν πάει να κουρευτεί ο προσκυνημένος, βγαίνει ο κάθε τυχάρπαστος πρακτορίσκος της ΜΙΤ και λέει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι!
    Κι εγώ λέω πως θα διαμελιστεί η Τουρκία και ότι αν μπορούσαν οι ΗΠΑ και δεν είχε η Τουρκία τέτοιο στρατό, θα το είχαν κάνει!
    Άντε τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. "Η Ελλάδα θα ενωθεί με την Τουρκία"...κι η χώρα μας θα μεγαλώσει!
    Σόρρυ,κυρ-Κιτσίκη!

    πάντως,τα μυαλά των Τούρκων από κάτι τέτοιους βαλτούς,φούσκωναν πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τελικά έχουμε πολύ πλάκα, αν γράψει κάποιος ένα σοβαρό άθρο κανείς δεν θα ασχοληθεί μαζί του, αν γράψει μία βλακεία όπως ο εν λόγω κύριος τρέχουμε να σχολειάσουμε, έλεος κύριοι!!!!
    Μεταξύ μας τώρα, μήπως είδατε σήμερα το ντεκολτέ της Ελεονώρας Mελέτη, μέχρι τον αφαλό ήταν, εγώ πάντως το είδα και αντι να προσέξω τα εξόχως σημαντικά που έλεγε με κάτι άλλες αξιόλογες κυρίες χάζεβα με τις ανισόπεδες διαβάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Συγκάτοικε

    Μην υποτιμάς τέτοιου είδους δηλώσεις τέτοια εποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Να σας πώ την αλήθεια μου, εμένα μου μυρίζουν προκλήσεις πάλι, πότε με τη μια και πότε με την άλλη αφορμή.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το συγγραφικό έργο του Καθηγητή Δημήτρη Κιτσίκη είναι σημαντικό και αξιόλογο.

    Κακώς τον χαρακτηρίζετε και τον υβρίζετε μασόνο, ως ομνύει είναι ορθόδοξος χριστιανός!

    Δεν πρόκειται ούτε για την Ρεπούση ούτε για την Δραγώνα και τις άλλες κυρίες, που το παίζουν «ιστορικές»!

    Έχει αναπτύξει θεωρίες του, για την «Ενδιάμεση Περιοχή», την «Ανατολική Περιοχή», τον «Ελληνοτουρκισμό» και αγωνίζεται να τις επιβάλει, αδιαφορώντας όμως αν οι προσπάθειές του αποβαίνουν εις βάρος της Ελλάδος.

    Πατέρας του υπήρξε ο Νικόλαος Κιτσίκης, Καθηγητής της Δομοστατικής στο Ε.Π.Π. Αθηνών και κομμουνιστής και μητέρα του η Κρητικιά Μπεάτα Κιτσίκη το γένος Πετυχάκη, Ελασίτισα.

    Τα συγγράμματά του εξεδόθησαν πρώτα στην Γαλλική γλώσσα και μετά από τις Εκδόσεις της ΕΣΤΙΑΣ στα Ελληνικά.

    Πέραν των θεωριών του τα βιβλία του περιέχουν πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις για την σύγχρονη Ελληνική Ιστορία. Π.χ. τεκμηριώνει ότι, ο Γεώργιος Β΄ και πίσω από τον Γεώργιο Β΄ οι Άγγλοι, ήταν ο πραγματικός κυρίαρχος της Ελλάδος, και συνεπώς ο δικτάτωρ και όχι ο Ιωάννης Μεταξάς. Τον τελευταίο,τον Ιωάννης Μεταξάς θα τον άλλαζε αν δεν του έκανε και στην θέση του θα έβαζε κάποιον άλλο!

    Π.χ. τεκμηριωμένα ποκαλύπτει ότι ο τρομερός λιμός της τριπλής Κατοχής οφείλετο κυρίως στους Άγγλους και δευτερευόντως στους Γερμανοιταλούς.

    Εμένα με ενοχλούν όλα, ακόμα και τα προπαγανδιστικά τουρκικά σήριαλ που μας βομβαρδίζουν τα διάφορα κανάλια, χωρίς να τα μεταγλωττισουν.

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πώς ξέφυγε από τόν Γιωργάκη καί τόν Κωστάκη αυτός γιά νά τόν βάλουν σύμβουλο στό Υπουργείο Παιδείας;

    Πέραν τής πλάκας η Τουρκία είναι μία χώρα πού πληρώνει αδρά γιά νά κάνει τήν προπαγάνδα καί τήν πολιτικής της. Γιά κάθε μαλ... πού λέει αυτό τό υποκείμενο ο λογαριασμός του αυξάνει κατά μερικές χιλιάδες ευρό.

    Πέμπτη Φάλαγγα: Τό μυστικό όπλο τών Ναζί καί τό φανερό τής Τουρκίας.


    "O Θεός νά σέ φυλάει από του Βενετσιάνου τή δίκη καί από του Τούρκου τό σπαθί."
    Mανιάτικο ρητό, 17ος αιώνας.



    Les Grecs esperent l'independance comme les Hebreux esperent le Messie... Γάλλος κόμης τού Φορμπίν 1817»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Χρήστο Χατζησαββίδη
    Ο κ. Κιτσίκης ομολογεί ότι αυτό είναι το ονειρό του, εμείς λοιπόν θα πρέπει να το πάρουμε στα σοβαρά;
    Προσωπική εκτίμηση είναι ότι λέει απύθμενες βλακείες, την ώρα που ο κόσμος χάνεται κυριολεκτικά και για άλλους λόγους.
    Η Ελλάδα και η Τουρκία, ήταν και θα παραμείνουν αντίπαλοι, διότι δεν έχουν τίποτε κοινό εκτός απο το ιμάμ μπαιλντί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Φαίνεται ότι το Οθωμανικό προκαλεί εθισμό δυνατό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μια ερώτηση. Εκτός από Ελλάδα και Τουρκία δεν υπάρχει τίποτε άλλο; Δηλαδή, υπάρχουν Σκοπιανοί, Βούλγαροι, Σέρβοι, Αλβανοί, Ρουμάνοι, ακόμα ακόμα και Βόσνιοι και Κοσσοβάροι, που να σκίζονται για ένωση με την Τουρκία ή μόνο εμείς στην Ελλάδα έχουμε αυτό το προνόμιο; Και επίσης, όταν αυτός ο κύριος επισκέπτεται την Ελλάδα γιατί δεν συλλαμβάνεται ως αποδεδειγμένα απεργαζόμενος δεινά για το έθνος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Όταν ο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ μπαίνει εκει που μια κατασταση δυσκολευει και οι αλλοι εξαφανιζονται γιατι δεν τους παιρνει να συνεχισουν την παραμυθα, λέγει : «Δεν θέλω τίποτα για μένα». Το μόνο που σκέφτεται είναι : «Τι μπορώ να δώσω , τι θυσία μπορώ εγώ να προσφέρω για την πατρίδα μου που ειναι το δικο μου Συστημα;».Και τετοιος ειναι ο κ.Κιτσικης,ασχετα απο την ηληκια του που ειναι προχωρημενη αλλα το μυαλο του ξυραφι και ασχετα απο το κοστος που θα εισπραξει απο τους αμαθεις.
    Με αυτο το πρισμα πρεπει να δουμε και ενδεχομενα να απαντησωμε στον θεωρητικο της "Ενδιαμεσης Περιοχης" και παγκοσμια γνωστο κ.Κιτσικη.Δεν ειναι μια τυχαια προσωπικοτητα αυτος ο ανθρωπος αλλα ειναι βαθυτατος γνωστης μεγαλων Στρατηγικων του ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ανθρωποσυστηματος.Ας τον ακουσουμε, και αυτος που τον βριζει απο αγνοια αν θελει κατι να συνυσφερει ας κατσει εστω απο το ιντερνετ και να διαβασει τα εκατονταδες αρθρα του ,διαλεξεις και αγωνες κατα της Φραγκοκρατιας των Γερμανο-Γαλλικων λαων, και οχι να πετα απο τον καναπε του τις βρισιες που δεν εχουν και καμμια χρονοωρα μελετης που χρειαζεται, αν ητανε εργατικος και οχι ενας τεμπελης που χωρις κοστος παριστα τον "πατριωτη" και φτυνει οπου βρει.Δεν εχει σημασια αν συμφωνω η διαφωνω εγω που δεν ειμαι τιποτα ,αλλα η αντιδραση καποιων που θυμιζουν οχλο που χωρις να εχουν ιδεα βριζουν και φτυνουν τους παντες για να εκτονωθουν ψαχνοντας αποδιοπομπαιους τραγους για τα χαλια τους και αγνοουν την προσωπικη τους συμμετοχη σε αυτα και απο πανω παριστουν ΑΝΕΞΟΔΑ για τον εαυτουλη τους τους υπερπατριωτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. « Έχω ένα όνειρο 50 ετών, να επανενωθούνε οι δύο κοινότητες που επί 400 χρόνια ζούσαν αδερφικά στην Οθωμανική περίοδο.»
    Δηλαδη εσενα σε εκφραζει το παραπανω.

    Θα ζουμε ολοι αγαπημενοι στην "ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗ" οταν οι Τουρκομογγολοι ξαναγυρισουν στην πατριδα τους την Μογγολια και παρουν μαζι τους και τον καθηγητη Κιτσικη και τους φιλους του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Sterg, η ενδιάμεση περιοχή προϋποθέτει την μετακίνηση προς τα δεξιά και τον διαχωρισμό των παραλίων: αν γίνουν οι προβλεπόμενες κινήσεις όλα θα επανέλθουν σε ισορροπία. Απλά μερικοί καταλαβαίνουν αυτά που τους μυγιάζει η μύγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μια χαρά ήταν η Φραγκοκρατία, δυστυχώς δηλαδή που πέφταμε από τον έναν κατακτητή στον άλλον αλλά αφού έτσι ήταν τα πράγματα, η Φραγκοκρατία ήτανε η μεγάλη ευκαιρία του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ να ξαναποκτήσει Εθνική Ελληνική συνείδηδη. Δυστυχώς ξαναπέσαμε στους Βυζαντινοτέτοιους τρεχαγυρευόπουλους. Τι να κάνουμε, υπάρχουμε και εμείς που έχουμε αυτήν την άποψη. Βέβαια όλα αυτά είναι θεωρητικά για πράγματα που έγιναν χίλια χρόνια πριν. Στην πράξη δεν θέλω να φέρω κανέναν Φράγκο ή Γερμανό ΣΗΜΕΡΑ στην πατρίδα μου, άλλος τους έφερε, και ούτε Τούρκο φυσικά, κι αυτόν άλλος τον έφερε. Αν ο καθηγητής έδωσε διαλέξεις εναντίον της Φραγκοκρατίας, τότε ίσως θα έπρεπε να δώσει διαλέξεις και εναντίον της Τουρκοκρατίας. Προφανώς δεν το έκαμε. Ουδείς τέλειος, όποιος κι είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Στέργιο

    Σε ποιόν αναφέρεσαι;

    Μήπως να μας εξηγήσεις εσύ τι εννοεί ο καθηγητής με τη φράση:“Η Ελλάδα που έχει φτάσει στο χείλος της πτώχευσης θα αποκοπεί από την Ευρώπη και θα ενωθεί με την Τουρκία”

    Συμφωνείς με αυτό που λέει; Δεν είναι προσβλητικό; Δεν είναι χυδαίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Οταν καποιος τονιζει κατι παρακαλω να διαβαζεται με προσοχη αυτο.Εγραψα = ".Δεν εχει σημασια αν συμφωνω η διαφωνω εγω που δεν ειμαι τιποτα ".Ευχαριστω για το σχολιο που με οδηγησε στην διευκρινηση.Δεν εχει σημασια τι πιστευω εγω η αλλος αλλα ποια η διεθνης αξια του κυριου αυτου και την αξια του η απαξια του κανενας απο εμας δεν ειναι αξιος να την δωσει η να την αφαιρεσει παρα μονο αν καποιος απο εμας εχει μια αντιστοιχη αξια να του φερει αντιρρηση και αυτοματα να τοποθετηθει σε μια νεα θεση.Ποιος το εκανε αυτο?Κανεις..Προκειται για δυο ανεξαρτητα θεματα=Ποιος ειναι καποιος ,το ενα θεμα,και τι συμφερει σε εμενα,το αλλο θεμα.Δυο ανεξαρτητα θεματα εξ αντικειμενου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Στέργιο

    Τέτοιου είδους αντιμετώπιση τη φυλάω ΜΟΝΟ για όσους διατυπώνοουν τη γνώμη τους με βάση ορισμένες Αρχές.

    Απο τη στιγμή που κάποιος αποδεικνύεται Χυδαίος δεν του αξίζει τίποτα παραπάνω απο χλεύη και απαξία.

    Υπάρχουν ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΕΣ Στέργιο,και αν θέλουμε να μην ξαναυπάρξουν θα πρέπει να βάζουμε τους Υβριστές στη θέση που τους αρμόζει.

    Εκπτώσεις σε τέτοιου είδους θέματα χάριν της ψευτοδιανόησης ορισμένων δεν πρόκειται να υπάρξουν απο την πλευρά μου.

    Αυτή την Παιδεία έλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Γειασου "υπερπατριωτη".Ηρθες μωρε εμενα να διδαξεις? Αντε παγαινε να κοιμηθεις κα;ι ειναι αργα και μη ξαγρυπνας νομιζοντας οτι το σχισμενο σου διχτυ που ερρηξες απο το βαρκακι σου εχει πιασει καρχαρια (εμενα δηλαδη)Μαθε πρωτα να ψαρευεις.Οι δικοι μου παπουδες σφαγιαστηκαν το 1917 στην Τραπεζουντα και την μαννα μου την εφεραν ενος ετους στην Ελλαδα μετα απο περιπετειες στην Μαυρη Θαλασσα.ΑΛΛΑ ομως ΕΓΡΑΨΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΑΤΑΛΑΒΕΣ.Δικο σου το προβλημα και δεν συνεχιζω σε κορωνες μαζι σου .Δεν εισαι ικανος εσυ να διδαξεις ΤΙΠΟΤΑ.Μαθε τουλαχιστον να διαβαζεις ΣΩΣΤΑ τι λενε οι αλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Εγώ μόνο να βρίζεις σε βλέπω, προφανώς δεν είναι τυχαίο που υπερασπίζεσαι τον καθηγητή.

    Σου το έχω ξαναπεί,κάνεις ότι κατηγορείς,μεγάλο πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Χρήστο, ξαναδιάβασε προσεκτικά το σχόλιό μου
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/10/blog-post_92.html?showComment=1318070693819#c4309719346421103321
    θυμίσου τί είχα αναφέρει περί τριχοτόμισης και μετά θα καταλάβεις την προσέγγιση του Sterg.


    ioannes, δεν ζούμε σε κόσμο αγγελικά πλασμένο και, όπως ομολογείς και εσύ, κανείς σας δεν είναι τέλειος. Απλά πρέπει να καταλάβεις ότι δεν μπορείς να έχεις ολιστική προσέγγιση εάν δεν βάζεις τον εαυτό σου στη θέση του άλλου: θα αυξήσεις το επίπεδο επίγνωσης της κατάστασής σου και θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις δυο πράγματα παραπάνω, θα ανοίξει το μυαλό σου. Δεν έχει σημασία ποιόν θέλεις εσύ να φέρεις ή να μη φέρεις, σημασία έχει εάν κάποιοι σού έρχονται πεσκέσι και πρέπει να πάρεις θέση. Όποιος κλείνει μάτια και αυτιά, οχυρώνεται και αρνείται την ύπαρξη των ζητημάτων γιατί τα θεωρεί άσχετα προς αυτόν, στο τέλος συρρικνώνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ακριβως . Κοντολογις.........
    Η οπουρτουνιστικη διαθεση της καθετοποιημενης αντιληψης και ταυτοχρονα αναληψης δρασης εντος μιας ολιστικης , οχι ομως ολιγιστικης πραγματικοτητας του συλογικου προτσες , φερνει στο μυαλο τα αξεχαστα λογια του καθηγητη Μιλερ στον προλογο της διατριβης του....................... Και εγω τωρα τελευταια εχω παθει πολυ ποιοτητα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ασε που το τελευταιο που θα ηθελα να παθω , ειναι να συρικνωθω..................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Anaconda

    Απαιτώ σεβασμό,τελεία και παύλα,δεν γίνεται εδώ μέσα άλλοι να έχουν το όνομα και άλλοι να έρποντε.

    Και μόνο να διαβάσει κανείς τους χαρακτηρισμούς του Στέργιου και στα δύο του σχόλια για εμένα φτάνει για να αντιληφθεί αρκετά πράγματα για τον ''καλιεργημένο'' της παρέας.

    Δεν θα ξεσπά πάνω μου κάθε φορά που θα έχει τα νεύρα του,μου ωφείλει συγγνώμη,θέλω να πιστεύω ότι έχει το σθένος να παραδεχτεί το λάθος του.

    Έγραψα τη γνώμη μου και επιμένω σε αυτή,εσείς αν θέλετε καθείστε να αναλύσετε τις ύβρεις του κάθε χυδαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Βρε Anaconda
    Τι προσπαθεις να πεισεις.Το θεμα δεν ειναι ο Κιτσικης και κανενας "Κιτσικης" αλλα το θιγμενο εγωπουλο καποιων που τους μιλησες για την απολυτη αγνοια τους στα ΠΑΝΤΑ.Ξερουν να κρυφακουνε για να ξεστραβωθουν αλλα την εχουν και στημενη για επιθεση οπου δουνε οτι μπορει να τους παιρνει,νομιζουν οτι αυτο τους συμβαινει, εναντιον του ξεστραβωτη τους.Η πραγματικοτητα ειναι αυτη και παντα ετσι ητανε πολυ πριν εσυ Ανακοντα εμφανιστεις.
    Δεν εχουν ομως παρει χαμπαρι οτι την βρισκω καιρο τωρα μαζι τους ετσι και θα συνεχισω να τη βρισκω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ξαναδιάβασε το σχόλιό μου,αμφιβάλω αν έχεις τη δυνατότητα να δικαιολογήσεις τη συμπεριφορά σου εναντίον μου.

    Είναι προφανές πλέον ότι το ΜΟΝΟ που σε ενοχλεί είναι η παρουσία μου στον Ινφογνώμων.

    Για τον λόγο αυτό θέλω να ζητήσω απο τον διαχειριστή και ιδιοκτήτη του ιστολογίου Σάββα Καλεντερίδη να φροντίσει να μην επιτραπεί ξανά τέτοιου είδους αδικαιολόγητη και παράλογη φραστική επίθεση εναντίον μου.

    Ο λόγος που το κάνω αυτό είναι γιατί δεν επιθυμώ σε καμία περίπτωση να ξανα-μετατραπεί σε ''γήπεδο'' ο χώρος των σχολίων,ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα.

    Ταυτόχρονα όμως,μου είναι αδύνατον να συνεχίσω να δέχομαι τέτοιου είδους φραστικές επιθέσεις δίχως να αντιδράσω.

    Ο/Η Χρήστος Χατζησαββίδης είπε...
    Αν δεν κάνω λάθος,δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζεται τέτοια άποψη/πρόταση,νομίζω ότι και άλλες φορές στη νεότερη ιστορία της Ελλάδος έχουν υπάρξει τέτοιες σκέψεις.

    Είναι περιτό νομίζω να γράψω τη γνώμη μου.

    ΥΓ
    Ακρίτα,είναι αναπόφευκτο,πρέπει να δημιουργήσετε νέα ετικέτα η οποία θα ονομάζεται ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

    6 Οκτωβρίου 2011 11:54 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Xρήστο είτε το επιθυμείς είτε όχι -και όχι μόνο εσύ- δεν είναι πια γήπεδο αλλά αρένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ακρίτα,δυστυχώς,κάτι πρέπει να γίνει όμως.

    Δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζουμε την εικόνα αυτή τώρα που τρέχουν τόσα κρίσιμα για τον Ελληνισμό θέματα,μου είναι αδιανόητο,αυτός ήταν και ο λόγος που ζήτησα να παρέμβει ο Σάββας.

    Αναγνωρίζω ότι μπορεί να έχω κάνει και εγώ λάθοι,αλλά αρκετές φορές τα έχω αναγνωρίσει και άλλες τόσες τα έχω διορθώσει σιωπηλά.

    Αυτές τις ημέρες βρίσκομαι στην Αθήνα,ελπίζω να σε δώ και εσένα να τα πούμε,το μέιλ μου το έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Χρήστο, είναι αναμενόμενο: όλοι οι άνθρωποι κάνετε λάθη.

    Εμένα μού άρεσε ο ορισμός τού Ακρίτα:

    http://www.youtube.com/watch?v=WWjWti44FXQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. a, pa pa pa


    έχασα φάση!

    Αμα ακούς τέτοια, σημαίνει ότι οι τουρκαλάδες την έχουν ψωνίσει για τα γερά!

    Ο Τούρκος εχθρός ήταν και τέτοιος θα πεθάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Είναι προφανές πλέον ότι το ΜΟΝΟ που σε ενοχλεί είναι η παρουσία μου στον Ινφογνώμων.(Χατζηπετρης)

    Μου ειναι εντελως αδιαφορη οπως και μερικων αλλων στα μετρα σου.
    ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΥΘΑΔΙΑΖΕΤΕ και θα βγητε κερδισμενοι.ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΓΝΩΘΙΝ ΣΕ ΕΑΥΤΟΝ και τοτε θα αποκτησετε και χιουμορ αλλα και τον αναγκαιο και καταλυτικο αυτοσαρκασμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.