21/10/11

Σε IGLOO τα βλήματα.ΤΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΟ ΥΠΑΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΟΔΕΙΑ

Τρέχει και δεν φθάνει το υπουργείο Άμυνας για να δημιουργήσει (επιτέλους) χώρους ασφαλούς φύλαξης των διαφόρων πυρομαχικών της ΕΦ. Την ίδια ώρα, παραδέχεται ότι «υπάρχει εξαιρετικά μεγάλος κίνδυνος του προσωπικού που διαβιεί στο χώρου του στρατοπέδου στην Παλόδεια, λόγω της μεγάλης συσσώρευσης πυρομαχικών σε περιορισμένο χώρο χωρίς να πληρούνται οι βασικές και στοιχειώδεις προδιαγραφές ασφαλείας».
Τα πιο πάνω αναφέρονται αυτολεξεί σε πρόταση του υπουργείου Άμυνας που κατατέθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Η πρόταση αυτή αποσκοπεί, όπως έχει πληροφορηθεί ο «Π», στο να δημιουργηθούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος νέοι χώροι (εκτός Παλόδειας) για την ασφαλή φύλαξη των διαφόρων πυρομαχικών της Εθνικής Φρουράς.

Μετά το Μαρί
Όπως αναφέρεται στην εισαγωγή της κατεπείγουσας πρότασης, «μετά τα γεγονότα στο Μαρί, έγινε επί τόπου εξέταση της κατάστασης αποθήκευσης των πυρομαχικών στο στρατόπεδο ’Νίκου Ευαγόρου’ στην Παλόδεια, όπου και διαπιστώθηκε ο εξαιρετικά μεγάλος κίνδυνος ασφαλείας» για το προσωπικό του στρατοπέδου. <+Text_Normal>Το ΓΕΕΦ, όπως προστίθεται, για τη μερική και γρήγορη αντιμετώπιση του προβλήματος έλαβε αμέσως αριθμό μέτρων για την «κατά το δυνατό προστασία των πυρομαχικών από τις καιρικές συνθήκες». Ωστόσο, τα μέτρα που έχουν ληφθεί κρίνονται ανεπαρκή και προσωρινά, και πολύ περισσότερο δεν εγγυώνται την ασφάλεια του προσωπικού από τυχόν απρόβλεπτες καταστάσεις, σημειώνει το υπ. Άμυνας.

Σε πρώτη φάση έχουν επιλεγεί από το ΓΕΕΦ, όπως προστίθεται, «τα άκρως επικίνδυνα πυρομαχικά» τα οποία καταστρέφονται στο πεδίο βολής της Αγίας Φύλας, ενώ παράλληλα έχει αρχίσει και η καταστροφή ληγμένων πυρομαχικών στο πεδίο βολής Καλού Χωριού.

Υποστέγα IGLOO
Για την επίλυση του όλου προβλήματος δρομολογείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος «η κατασκευή νέων ασφαλών αποθηκών πυρομαχικών υψηλών προδιαγραφών, τύπου IGLOO». Το ΥΠΑΜ σημειώνει ότι για αυτόν το σκοπό θα πρέπει να επιλεγούν οι συντομότερες χρονικά διαδικασίας, αναδεικνύοντας όμως με αυτόν τον τρόπο και τη σοβαρότητα του όλου θέματος.

Στην ίδια πάντα πρόταση αναφέρεται ακόμη ότι τα πυρομαχικά θα φύγουν εκτός Παλόδειας. Συγκεκριμένα, το ΓΕΕΦ έχει ήδη επιλέξει τέσσερις νέους χώρους τους οποίους κατονομάζει «για την κατασκευή των εγκαταστάσεων προκειμένου να εξασφαλισθούν τα πυρομαχικά που σήμερα παραμένουν εκτεθειμένα στο ύπαιθρο».

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»
ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΡΟΥΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.