12/10/11

Oι Τούρκοι συνεχίζουν τις αθλιότητες. Στέλνουν το Πίρι Ρέις για έρευνες δίπλα στην εξέδρα της "Αφροδίτης"!

H περιοχή G που χάραξε αυθαίρετα και εντελώς παράνομα η Τουρκία, ταυτίζεται σε μεγάλο βαθμό με το Οικόπεδο 12, που βρίσκεται η πλατφόρμα της Νόμπλε Ένερτζι.
Η Τουρκία, θορυβημένη από τη συνέχιση της γεώτρησης και τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, που επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις για την ύπαρξη τεράστιων αποθεμάτων φυσικού αερίου στο κοίτασμα "Αφροδίτη", σκοπεύει να αποστείλει για αντεκδίκηση το ερευνητικό σκάφος Πίρι Ρέις τη συνοδεία  πλήρους επανδρωμένου και εξοπλισμένου σκάφους του τουρκικού πολεμικού ναυτικού για έρευνες πολύ κοντά στην πλατφόρμα της Νόμπλε Ένερτζι.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΧΑΜΠΕΡ, η Τουρκία σκοπεύει να στείλει για αντεκδίκηση το ερευνητικό σκάφος για έρευνες στην περιοχή G, που έχει ορίσει αυθαίρετα ως οικόπεδο εκμετάλλευσης και ταυτίζεται σε κάποιο βαθμό με το Οικόπεδο 12 της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Το Πίρι Ρέις θα παραμείνει στην περιοχή για 10-15 ημέρες, και θα κάνει έρευνες πολύ κοντά στην πλατφόρμα της αμερικανικής Νόμπλε Ένερτζι.
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος είχε πάει στην περιοχή στις 26 Σεπτεμβρίου και αποχώρησε στις 4  Οκτωβρίου, μεταβαίνοντας στο λιμάνι της Αμμοχώστου για προμήθειες.
Το Πίρι Ρέις πρόκειται να αναχωρήσει απόψε από το λιμάνι της Αμμοχώστου για το Οικόπεδο 12.
Ο συντονιστής του Προγράμματος Ερευνών του Πίρι Ρέις,  Doç. Dr. Derman Dondurur, δήλωσε τα εξής:
''Η νότια και η ανατολική θαλάσσια περιοχή της Κύπρου έχει χωριστεί σε μπλόκ. Η περιοχή πυο εργα΄ζομαστε είναι το Μπλοκ 'G'. Στην πρώτη φάση ολοκληρώσαμε τις έρευνες τη ΝΔ πλευρά του Μπλοκ  'G'. Συλλέξαμε σεισμικά στοιχεία από μια περιοχή 1200 χλμ.  Στη δεύτερη φάση σκοπεύουμε να ολοκληρώσουμε τις έρευνες στο υπόλοιπο μέρος του Μπλογκ 'G'.
Η περιοχή που θα εργαστούμε, είναι το βόρειο και ανατολικό τμήμα της περιοχής που εργαστήκαμε στην πρώτη φάση. Σχεδιάζουμε να συλλέξουμε στοιχεία από μια περιοχή 3000 χλμ. Όμως υπάρχει το πρόβλημα των καιρικών συνθηκών.
Μόλις χρειαστεί, θα ξαναγυρίσουμε στο λιμάνι της Αμμοχώστου για προμήθειες και θα ξαναεπιστρέψουμε στην περιοχή για έρευνες.
Στην πρώτη φάση κάναμε έρευνες και προσεγγίσαμε την πλατφόρμα στα 10-15 χιλιόμετρα. Είχαμε οπτική επαφή με την πλατφόρμα. Τη φορά αυτή θα προσεγγίσουμε ακόμα πιο κοντά, στο νότιο τμήμα του Μπλογκ 'G'.
Και πάλι θα μας συνοδεύουν τουρκικά πολεμικά πλοία. Άλλωστε και την πρώτη φορά, είχαμε πάντα κοντά μας τουλάχιστον ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο. Πότε πότε μας προστάτευαν και πολεμικά αεροσκάφη. Το ίδιο θα γίνει και την δεύτερη φορά. Είμαστε πάντα σε επαφή μέσω ασυρμάτου. Αν χρειαστούμε κάτι, είναι έτοιμοι να παρέμβουν αμέσως".
Ο Dondurur σημείωσε ότι με την ολοκλήρωση των ερευνών στο Μπλόκ 'G', θα εξεταστούν τα συλλεγέντα στοιχεία από την TPAO και αναλόγως θα αποφασίσει το τουρκικό ΥΠΕΞ και η ΤΡΑΟ για τις επόμενες ενέργειες. Η αξιολόγηση των στοιχείων, σύμφωνα με τον Τούρκο επιστήμονα, θα διαρκέσει ορισμένους μήνες. Η ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των ερευνών θα γίνει από πλευράς ΥΠΕΞ και ΤΡΑΟ.

28 σχόλια:

  1. Σαλπάρει από την Αμμόχωστο το Piri Reis-Ξεκινά η δεύτερη φάση των τουρκικών ερευνών
    Του Νίκου Στέλγια

    Σύμφωνα με τηλεγράφημα του τουρκοκυπριακού ειδησεογραφικού πρακτορείου “ΤΑΚ”, που μεταδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Piri Reis αναχωρεί την Τετάρτη από το λιμάνι της Αμμοχώστου με σκοπό να διεξάγει τον δεύτερο κύκλο των τουρκικών ερευνών στο “οικόπεδο G”.

    Σύμφωνα με το “ΤΑΚ”, στα πλαίσια του δεύτερου κύκλου των τουρκικών ερευνών, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος θα διεξάγει σεισμολογικές έρευνες σε έναν άξονα των 3000 χιλιομέτρων.

    Όπως ενημέρωσε πριν από λίγες ημέρες το www.kathimerini.com.cy τους αναγνώστες του, το υποτιθέμενο “οικόπεδο G” ενδέχεται να συμπίπτει με το “οικόπεδο Αφροδίτη”, όπου διεξάγει έρευνες η αμερικανική εταιρία Noble.

    Το “ΤΑΚ” αναφέρει ότι ο δεύτερος κύκλος των τουρκικών ερευνών θα διαρκέσει περίπου 20 ημέρες. Σύμφωνα με τον συντονιστή των τουρκικών ερευνών, καθηγητή Ντερμάν Ντοντουρούρ, μετά την ολοκλήρωση των θαλάσσιων ερευνών, η Τουρκία θα προχωρήσει στην ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων. Η συγκεκριμένη φάση των ερευνών αναμένεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες.

    www.kathimerini.com.cy

    ...Μπορεί να μας δυσκολέψουν οι άνεμοι, επειδή βρισκόμαστε στο μέσο του φθινοπώρου, πράγμα που μπορεί να επιδράσει στην ποιότητα των ερευνών», έσπευσε να προσθέσει, καθώς είναι γνωστό πως το συγκεκριμένο σκάφος μόνο συμβολική και… αρχαιολογική αξία έχει.

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/10/blog-post_8530.html#.TpXm7HIWdkw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 42oς ο Ινφογνωμονας σε αναρτησεις στον πινακα "Ranking...του κερατα" στην καταταξη sync.blogs
    αναμεσα σε 237 blogs
    http://blogs.sync.gr/blogs/35440/index.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ποιότητα δεν καταγράφεται αριθμητικά

    Υπάρχουν στα πρώτα 42 και Ιστολόγια με επαγγελματίες δημοσιογράφους. Οι τρείς του Ινφογνωμων είναι ερασιτέχνες δεν διαθέτουν τα όσα διαθέτει ο Σάββας απλά είναι απόφοιτοι της σχολής του και πασχίζουν πολλές φορές ξεπερνώντας κάθε όριο για να είναι καθημερινά κοντά σας.

    Αφήστε εμένα έξω καθότι είμαι μεγάλος μπελάς και ως γέρικος λύκος δεν έχω σκοπό να αλλάξω

    Αποδώστε τα εύσημα στον Andpik και στον Κριστιάν, το αξίζουν το κέρδισαν με την τίμια προσπάθεια τους

    Οσο για τον Αρχηγό η αναγνώριση του κόσμου αποτελεί την μέγιστη διάκριση που μπόρεσε να του αποδώσει μέχρι σήμερα η Ελληνική Κοινωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλα ,φανταζεσαι οτι μπαινουν εδω μεσα για να διαβασουν αυτους που αναφερθηκες μαζι και εσενα?(πλην του Σαββα).
    Εγω αλλες πληροφοριες εχω απο καλες πηγες (οχι απο ανακοντα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν φαντάζομαι τίποτα απλά κατέγραψα τα όσα ξέρω για τον χώρο που είμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακρίτα, μη προσπαθείς να συναγωνιστείς τον Sterg σε γκρίνια Βασιλάκη Καΐλα: θα σε βγάλει νοκ-άουτ σε dt.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αnaconda

    Ενας σοφός ινδιάνος τής φυλής Τσερόκι, έλεγε στον εγγονό του για τη μάχη που γίνεται μέσα στην ψυχή των ανθρώπων :
    "Γιέ μου, η μάχη γίνεται ανάμεσα σε δυο λύκους που έχουμε όλοι μέσα μας.
    Ο Ένας Λύκος είναι το Κακό. Είναι ο θυμός, η ζήλια, η θλίψη, η απογοήτευση, η απληστία, η αλαζονεία, η ενοχή, η προσβολή, τα ψέματα, η ματαιοδοξία, η υπεροψία. Με μια λέξη είναι το 'Εγώ'....

    Ο άλλος Λύκος είναι το Καλό. Είναι η χαρά, η ειρήνη, η αγάπη, η ελπίδα, η ηρεμία, η ταπεινοφροσύνη, η ευγένεια, η φιλανθρωπία, η συμπόνια, η γενναιοδωρία, η αλήθεια, η ευσπλαχνία. Είναι το 'Είναι''

    Ξέρεις ποιός από τους δύο λύκους νικάει?

    Ο εγγονός το σκέφτηκε για ένα λεπτό αλλά μην βρίσκοντας απάντηση
    ρώτησε τον σοφό Ινδιάνο. "Ποιος λύκος νικάει?"

    Ο σοφός Ινδιάνος απάντησε
    "Αυτός που ταΐζεις."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. anaconda
    το να μεταφερεις ενα συμβαν εγκαιρα δειχνει την συμμετοχη σου ευσυνειδητα σε κποιο χωρο που αγαπας αλλα αυτο ειναι και πανευκολο και αν θελεις (επειδη κατακλυζομαι απο μειλς σημαντικα απο ολο τον Κοσμο ,και προσωπικα μειλς και απλα επιλεγω οσα θεωρω σημαντικοτερα) θα μπορουσα να γεμισω το ιστολογιο με μεταφορες.
    Θεωρω οτι η η πραγματικη συμμετοχη-συνεισφορα ειναι ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ και μαλιστα χωρις Focus συναισθηματικο και υποκειμενικο σε τιποτα και κυριως η αντικειμενικοτητα και η σφαιρικοτητα της γνωσης και πληροφορησης.ΖΕΣΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ απο αγαπη σε κατι και οχι απο προσωπικα συμφεροντα οποιασδηποτε μορφης.Το ιστολογιο ανοικει σε ολους και,το εχω ξαναπει,οτι σα αμφιδρομη επικοινωνια που θα αντικαταστησει τα παντα συντομα,κυριως ανοικει στους σχολιαστες που ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ και να ανεβασουν το ποιοτικο-γνωσιακο επιπεδο ενος χωρου.Το να μεταφερεις μια ειδηση που συμπληρωνεις με στενωτατο και εμπαθες σχολιο δεν βοηθαει πουθενα.Σωστη και εγκαιρη πληροφορηση και οσο γινεται χωρις να συνοδευεται απο την παραμυθα.Και ενα τελευταιο,που εμενα δεν με ενδιαφερει,δεν μπορει κανενας ιδιοκτητης ιστολογιου να προσδοκα υψηλες θεσεις σε αναλογο ranking αν δεν βαλει το χερι του βαθεια στην τσεπη του να φτιαξει ενα επιτελειο δυνατο και πλατειας γκαμας.Με το "τζαμπα" δεν ανταγωνιζεσαι κανενα και απλως καποιοι ιδρωκοπανε να συμπληρωσουν τα κενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξέρεις ποιός από τους δύο λύκους νικάει?

    Ο εγγονός το σκέφτηκε για ένα λεπτό αλλά μην βρίσκοντας απάντηση
    ρώτησε τον σοφό Ινδιάνο. "Ποιος λύκος νικάει?"

    Ο σοφός Ινδιάνος απάντησε
    "Αυτός που ταΐζεις."(***********)

    (*********)Με προλαβες δευτερολεπτα διοτι αυτο γρα;φω στο τελος του σχολιου μου που θα δημοσιευσεις τωρα.Και ειναι κυριολεκτικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακρίτα, Ανακόντα και Στέργιε
    τις καλύτερες πολιτικές και γεωπολιτικές αναλύσεις τις έχω ακούσει από μη επαγγελματίες, από απλούς ανθρώπους, τους λεγόμενους ερασιτέχνες.
    Ενώ στην ιατρική το ερασιτέχνης είναι επικίνδυνο πράγμα, σε ορισμένους τομείς το ερασιτέχνης δείχνει ποιότητα, αγάπη, ευαισθησία...
    Εδώ λοιπόν ερασιτέχνες είμαστε, νομίζω όμως ότι κάτι καταφέρνουμε και κάτι προσφέρουμε στην κοινωνία και την πατρίδα...
    Όλοι μας, διαχειριστές, σχολιαστές και απλοί αναγνώστες.
    Να προχωρήσουμε με πάθος και δυναμικά.
    Τα υπόλοιπα έπονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα υπόλοιπα έπονται...(Skal)

    Με καλυψες Σαβα.Αντε για εσας δουλευω κ.κ.συνδιαχειριστες παροντες και ...μελλοντες.Ο Σαββας...υπεγραψε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι φυσικό οι Τούρκοι να κάνουν "αθλιότητες", όταν εμείς τους δείχνουμε συνεχώς τα οπίσθιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Sterg, θέτεις δύο ξεχωριστά ζητήματα:
    Η ζεστή αντικειμενική πληροφόρηση είναι όντως αρκετά χρήσιμη, αλλά στη σημερινή εποχή που μπορεί να βρεθεί εύκολα και παντού, η αξία της περιορίζεται στο μάζεμα της κατάλληλης για τα συγκεκριμένα ενδιαφέροντα του κοινού που παρακολουθεί το ιστολόγιο και τίποτα παραπάνω. Προσωπικά πιστεύω ότι η ουσία δεν είναι σε αυτό -που μπορεί να γίνει κάπως εύκολα, αν είναι οργανωμένη διαδικασία- αλλά (α) στα πολύ σημαντικά και πλούσια σχόλια που αναπτύσσονται με τη μορφή διαλόγου μετά τις αναρτήσεις, και (β) σε κείμενα που έχουν ευρύτερο της βραχυπρόθεσμης πληροφορίας ενδιαφέρον, όπως βιβλία, manual, επιστημονικά άρθρα, κτλ. Το κοινό ζυμώνεται με αυτά που αναρτώνται, γίνεται όλο και πιο απαιτητικό, κρίνει πιο αυστηρά, εξελίσσεται. Όσο δε τα γενικότερα προβλήματα σε διεθνές επίπεδο διογκώνονται, τόσο πιο πολύ συνειδητοποιεί ο απλός περιηγητής του διαδικτύου την ανάγκη ενημέρωσης από κάτι βαθύτερο των κλασσικών σελίδων από εφημερίδες, κτλ και καταλήγει νομοτελειακά σε κάτι με βάθος και διαχρονικότητα. Στέκομαι λοιπόν στη φράση-κλειδί που αναφέρεις: στην έγερση του ποσοτικο-γνωσιακού επιπέδου: τα λέει όλα.
    Ως προς τη χρηματοδότηση, όταν εγώ μίλησα για τη δημιουργία think tank -για να είναι εύλογη η χορηγία 10 μυρίων το χρόνο- εσείς πέσατε να με μαλώσετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αργει πολυ η αναρτηση του τελευταιου μου σχολιου για να κλεισει και το παρων θεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ακρίτα...στίς μουρμούρες λέμε ναι..ναί καί στούς σαργούς..οχι στούς λαγοκέφαλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ανακοντα
    ειπα οτι κλεινω το παρων θεμα αλλα χρειαζεσαι μια απαντηση εσυ

    "...στη σημερινή εποχή που μπορεί να βρεθεί εύκολα και παντού..."
    ΝΟΜΙΖΕΙΣ????(1η σου πλανη)

    "μάζεμα της κατάλληλης για τα συγκεκριμένα ενδιαφέροντα του κοινού" (2η σου πλανη.Οπως καποτε εγραψε σωστοτατα και ο Ακριτας "εδω τιποτα δεν λεγεται τυχαια")

    ". Όσο δε τα γενικότερα προβλήματα σε διεθνές επίπεδο διογκώνονται, τόσο πιο πολύ συνειδητοποιεί ο απλός περιηγητής του διαδικτύου .."
    (3η σου πλανη=αυτο δεν με αφορα εμενα)

    "στην έγερση του ποσοτικο-γνωσιακού επιπέδου: τα λέει όλα."
    (4η σου πλανη=ουτε αυτο ενδιαφερει αυτους που καθοριζουν τις τυχες του κοσμου.ΜΗΝΥΜΑΤΑ μονο στελνωμε οσο μπορουμε οτι "για ξαναδεστε το το θεμα μπορει να ειναι ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και διαφορετικο=το "διαφορον")

    "Ως προς τη χρηματοδότηση...."
    (5η σου πλανη=Δεν περιελαμβανα και...εσενα μεσα σε αυτα που εγραψα)

    Κλεινω εδω το θεμα οσον αφορα εμενα
    διοτι γραφτηκαν πολλα στα γρηγορα και αν συνεχισωμε σε αυτα μπορει να γινουν και λαθη.Εξ αλλου βγηκε και Ηλιος εξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ...Οχι και στις σαλιαρες,Ναι στα χταποδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. είπε κανείς ότι εσύ είσαι ο απλός περιηγητής του διαδικτύου; όχι. άρα τα συμπεράσματα που αναφέρεις είναι γκρινιάρικα

    όσο για το τί ενδιαφέρει αυτούς που καθορίζουν τις τύχες του κόσμου, προφανώς και δεν γνωρίζω (γιατί εγώ είμαι του υποκόσμου) αλλά θα θεωρούσα πως δεν θα δέχονται υποδείξεις, έστω και σε επίπεδο ταυτόχρονης μετάφρασης: την επίγνωση της κατάστασης του περιβάλλοντος και την αντίδραση των πειραματόζωων θέλουν να δουν για να παίξουν μαζί τους αναλόγως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αφου επιμενεις θα σου ψυθιρισω ΞΑΝΑ στο αυτι αυτο που σου εχω πει και το λησμονησες="ΟΛΑ ΣΥΝΕΡΓΗΤΙΚΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Η "ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ"ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΣΑΚΟΥΓΕΤΑΙ".Τελος απο εμενα στο θεμα αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μάνο αδερφέ υπάρχει και η αναθεματισμένη Φιστουλάρα (Fistularia Commersoni) κίνδυνος για μας τους πελαγίσιους. Δεν σερνόμαστε στα ρηχά, λατρεύουμε την ανοιχτοσύνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Fistularia commersonii

    depth range 0 - 132 m

    Εχω σεργιανησει ετσι για το γουστο μου στα 60 μετρα 2 φορες και καμμια 100στη στα 50-55,εχω βγαλει και ενα μαλ@ακα στην μανη με 10 μποφορ 1 μιλι μεσα.Να προσεχεις τις σμερνες εκει που πηγαινεις (5-10 μετρα)και φυσικα αν εχει γλυτωσει καμμια απο την κατσαρολα με τετοια πεινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτη η συνταγη αφιερωνεται σε παρακτιους ψαρανθρωπους του ινφογνωμονα.Για πελαγισιους,αν υπαρξει στο μελλον κανενας,εχω αλλη συνταγη που ειναι για λιγους.

    Χλιαρή σαλάτα χταπόδι με μάραθο, πατάτες και λεμόνιΕλλάδα

    περιγραφή
    Το χταπόδι και το μάραθο συμπληρώνουν το ένα το άλλο με έναν τέλειο αναζωογονητικό τρόπο. Αυτή η σαλάτα είναι τέσσερις μερίδες αν σερβιριστεί ως ορεκτικό ή δύο εάν χρησιμοποιηθεί ως κυρίως πιάτο.

    υλικά (4 Μερίδες)
    •500 γραμμάρια χταπόδι, καθαρισμένο (περίπου 3 κομμάτια)
    • 1 μεγάλο ή 2 μικρά μάραθα, συμπεριλαμβανομένων των φύλλων
    • 600 γραμμάρια πατάτες για σαλάτα
    • 2 μικρά κρεμμύδια
    • 1 ματσάκι μαϊντανό
    • 1 βιολογικό λεμόνι
    • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης
    • 1 δαφνόφυλλο
    • 1 ξύλο κανέλας
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    προετοιμασία
    Ξεπαγώστε το χταπόδι σε θερμοκρασία δωματίου, πλύντε το και βάλτε το σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει. Προσθέστε το δαφνόφυλλο, το σκόρδο και το ξύλο κανέλλας. Βράστε το χταπόδι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 25 λεπτά, έως ότου μαλακώσει χωρίς όμως να λιώσει. Στο μεταξύ, βράστε, ξεφλουδίστε και κόψτε τις πατάτες σε φέτες. Πλύνετε το μάραθο, κόψτε το σε τέταρτα, αφαιρέστε το κοτσάνι και ψιλοκόψτε το. Ψιλοκόψτε το μαϊντανό και τα φύλλα του μάραθου. Ξύστε τη φλούδα του λεμονιού και στύψτε το χυμό. Αναμίξτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και περιχύστε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε. Βγάλτε το χταπόδι από το ζουμί στο οποίο βράζει, κόψτε το σε μπουκιές, προσθέστε τη σαλάτα και σερβίρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Sterg, είσαι μεγάλη μαφία: είδες ότι τα κοριτσάκια του ιστολογίου δεν εμφανίστηκαν με το δέλεαρ του παγωτού, και το έριξες στις σαλάτες θαλασσινών!

    Τί να πω, χαλάλι σου! Αποσύρομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σιούλας ο Ταμπάκος και ο Σκουρογιάννης απο τα έργα του Δημήτρη Χατζή Διπλό Βιβλίο και το Τέλος μιας μικρής πόλης

    Δύο ηρωες που αξίζουν να μελετηθούν, ίσως περασμένων χρόνων -χωρίς να φέρουν την δημοσιότητα Μαμαλάκη και Παρλιάρου που ζηλεύουν πολλοί- καταθέτουν μια στάση ζωής πολύ διαφορετική απο αυτή που ξεκινά και τελειώνει σε μια κοιλιά χορτάτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Παντως εγω δεν εχω παραπονο.Χορτασα σημερα με εναν ωραιο τραχανα με ολοκληρο λεμονι και ψωμι και τιποτα αλλο.Οσον αφορα για την συνταγη του χταποδιου εχω να φαω χταποδι 1 χρονο συμμετεχοντας στον πονο καποιων που κανουν οτι πεινανε.Η πραγματικη πεινα ειναι αυτη και η πραγματικη δυστυχια και ας αφησωμε εκ του ασφαλους τα δηθεν δακρυα απο την επαρχια πιθανως.Το πραγματικο προβλημα ειναι στην Πολη και μονο.Αρκετα με την κλαψα της επαρχιας γιατι δεν μπορεσε καποιος να αγορασει καινουργια BMW.Κανενας δεν αυτοκτονησε στην επαρχια.Στις πολεις θα ξανασερνονται οπως το 1941-43.

    "Δυστυχώς είναι αλήθεια - Παιδιά έπεσαν λιπόθυμα από ασιτία σε σχολείο της Κυψέλης"
    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=100921&catid=3

    http://youtu.be/06hts91aeqc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Sterg
    έχεις δίκιο, όσοι δεν έχουν κόψει τους δεσμούς με τα χωριά τους, θα επιζήσουν.
    Εκείνοι που δεν έχουν χωριό ή εκείνοι που ξέχασαν την καταγωγή τους, θα υποφέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. skal

    Και αυτοί που πούλησαν τα χωράφια τους για να αγοράσουν ένα ή μισό ταξί θα έχουν ένα πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ενας καλος επιλογος

    http://www.youtube.com/watch?v=y4kUh7Ba50Q&feature=colike

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.