4/11/11

Τουρκικό δικαστήριο θεώρησε ομαδικό βιασμό 13χρονης ότι έγινε με την συναίνεση της

Γραπτή ερώτηση κατέθεσε σήμερα ο Τάκης Χατζηγεωργίου προς την Ευρωπαική Επιτροπή ζητώντας να μάθει κατά πόσο είναι ενήμερη για την απαλλαγή 26 κατηγορούμενων (μεταξύ των οποίων κρατικοί υπάλληλοι και στρατιωτικοί) για τον ομαδικό βιασμό μιας 13χρονης με την δικαιολογία ότι έγινε με την συναίνεση της.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται επίσης στο γεγονός ότι κατά τους τελευταίους 6 μήνες οι Τουρκικές αρχές, κατόπιν επίκλησης του νέου αντιτρομοκρατικού νόμου που έχουν εισάξει, έχουν συλλάβει πέραν των 4.500 μελών του Κουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) ενώ παράλληλα έχουν φυλακίσει πέραν των 1.600 μελών του.

Πολλοί από τους φυλακισμένους έιναι εκλεγεγμένοι δήμαρχοι και βουλευτές του BDP καθώς και πολλοί διανοούμενοι, συγγραφείς και δημοσιογράφοι. Σύμφωνα με τον Ευρωβουλευτή μόνο στις 28 Οκτωβρίου 2011 συνελήφθησαν στην Τουρκία περισσότερα από 100 μέλη του κουρδικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) στο πλαίσιο των ερευνών εναντίον της Ένωσης Κοινοτήτων Κουρδιστάν (KCK), η οποία χαρακτηρίζεται ως παρακλάδι του PKK και κατηγορείται για πολιτική συνομωσία

Στην ερώτηση του ο Ευρωβουλευτής ζητά να μάθει σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει η ΕΕ ώστε η Τουρκία, μια υποψήφια προς ένταξη χώρα, να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών της και να προχωρήσει σε αλλαγή του αντιτρομοκρατικού της νόμου.

Στις 28 Οκτωβρίου 2011 συνελήφθησαν στην Τουρκία περισσότερα από 100 μέλη του κουρδικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) στο πλαίσιο των ερευνών εναντίον της Ένωσης Κοινοτήτων Κουρδιστάν (KCK), η οποία χαρακτηρίζεται ως παρακλάδι του PKK και κατηγορείται για πολιτική συνομωσία. Μεταξύ άλλων η τουρκική αστυνομία είχε διενεργήσει εφόδους στα γραφεία της Ακαδημίας του κόμματος BDP στην Κωνσταντινούπολη συλλαμβάνοντας 70 άτομα, μεταξύ των οποίων την καθηγήτρια Δρ Buṣrā Iscanli, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του BDP και τον Ραγκίπ Zarakolu, διευθυντή του βελγικού εκδοτικού οίκου Belge Publishing ο οποίος ηγείται επίσης της επιτροπής για την Ελευθερία της δημοσίευσης της Ένωσης Εκδοτών της Τουρκίας.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 6 μηνών περισσότερα από 4.500 μέλη του BDP συνελήφθησαν ενώ περίπου 1.600 άνθρωποι φυλακίστηκαν. Ανάμεσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται δεκάδες εκλεγεγμένοι δήμαρχοι και βουλευτές του BDP, διανοούμενοι, συγγραφείς και δημοσιογράφοι σε σημείο που η Τουρκία είναι σήμερα η μεγαλύτερη φυλακή για δημοσιογράφους και εκλεγμένους πολιτικούς. Σύμφωνα με τις οργανώσεις προάσπισης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και υποστήριξης των φυλακισμένων δημοσιογράφων, περίπου 70 δημοσιογράφοι παραμένουν ακόμη στις φυλακές της Τουρκίας, χωρίς να γνωρίζουν και για ποιό πράγμα κατηγορούνται.

Επιπρόσθετα Δικαστήριο στην Τουρκία απάλλαξε 26 κατηγορούμενους (μεταξύ των οποίων κρατικοί υπάλληλοι και στρατιωτικοί) για τον ομαδικό βιασμό μιας 13χρονης με την δικαιολογία ότι έγινε με την συγκατάθεση της.

Είναι εις γνώση της Επιτροπής τα γεγονότα αυτά; Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει η ΕΕ ώστε η Τουρκία, μια υποψήφια προς ένταξη χώρα, να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών της και να προχωρήσει σε αλλαγή του αντιτρομοκρατικού της νόμου;
http://www.onlycy.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.