19/11/11

Φ. Σαχινίδης: Ασύμφορο το επιτόκιο 8% για το «κούρεμα»

Ασύμφορο θεωρεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης το επιτόκιο 8% για το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων κατά 50%.
«Δεν θα είχε νόημα να αποδεχθούμε μια τέτοια πρόταση. Ένα επιτόκιο τέτοιου ύψους ουσιαστικά θα ακύρωνε τα οφέλη από τις αποφάσεις της 26ης και 27ης Οκτωβρίου», αναφέρει ο κ. Σαχινίδης σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής».

«Ο στόχος είναι μέσω της ανταλλαγής ομολόγων να επιτύχουμε σημαντική εξοικονόμηση που το 2012 σε ταμειακή βάση θα φθάσει τα 5 δισ. ευρώ και σε δεδουλευμένη τα 3,5 δισ. ευρώ», συμπληρώνει.
Ο κ. Σαχινίδης αναφέρει επίσης ότι η κεφαλαιακή στήριξη των τραπεζών με βάση τον πρόσφατο νόμο όταν γίνεται με χρήματα του Ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας γίνεται με την έκδοση κοινών μετοχών.
Τονίζει επίσης ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα αν δεν υπάρξουν προβλήματα στη συλλογή των φόρων και των ασφαλιστικών εσόδων.
Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. Στόχος η ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ διάλυση της ευρωζώνης.

    Ξέρουν ότι θα καταρρεύσει αλλά το πολιτικό κόστος θα είναι τεράστιο.

    Αν όμως η Ελλάδα αρνηθεί αυτό το εξωφρενικό επιτόκιο, τότε πολύ εύκολα για την κατάρρευση της ευρωζώνης θα κατηγορηθεί λαϊκίστικα και πάλι η Ελλαδίτσα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.