2/11/11

Υπεράνω της πατρίδας η φαμίλια Παπανδρέου

Αδίστακτος αλλά και εθνικά επικίνδυνος πλέον αποδεικνύεται ο Γ. Παπανδρέου
Με τη χθεσινή τυχοδιωκτική απόφασή του για δημοψήφισμα επιβεβαιώνει ότι είναι έτοιμος να παίξει κορόνα γράμματα την τύχη της χώρας, προκειμένου να σωθεί ο ίδιος από την ολοκληρωτική κατάρρευση και να κάνει το καπρίτσιο του. Διαπιστώνεται, δυστυχώς για άλλη μια φορά, ότι η οικογένεια Παπανδρέου θέτει το συμφέρον της υπεράνω της πατρίδας και των Ελλήνων.

Με τα εκβιαστικά διλήμματα που σχεδιάζει να θέσει δημιουργεί συνθήκες εθνικού και κοινωνικού διχασμού, τον οποίο πλήρωσε πανάκριβα στο παρελθόν η Ελλάδα και οι σύγχρονες γενιές πίστευαν ότι δεν θα χρειαστεί να ζήσουν ποτέ ξανά. Αλλωστε, μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου που προβλέπεται να διεξαχθεί το δημοψήφισμα (αν φυσικά αντέξει μέχρι τότε η κυβέρνηση), η χώρα μπαίνει σε δραματική περίοδο. Τουλάχιστον ένα τρίμηνο χάους ξεκινά σε όλα τα επίπεδα. Η πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή διαλύεται εντελώς, μόνο και μόνο διότι ο κ. Παπανδρέου, που μέχρι προχθές εμφανιζόταν κήρυκας της σταθερότητας, θέλει διά της βίας να επιβάλει τις επιλογές που τον βολεύουν.
Η στιγμή που προχώρησε σε αυτήν την κίνηση, αδειάζοντας ακόμη και κορυφαίους υπουργούς του -μεταξύ των οποίων και τον ίδιο τον «ύπαρχο» Ευ. Βενιζέλο- που διαφωνούσαν από καιρό με το ενδεχόμενο του δημοψηφίσματος, δεν είναι τυχαία. Η οργή της κοινωνίας σε βάρος του έχει φουντώσει. Οι πολιτικοί συσχετισμοί έχουν αλλάξει θεαματικά. Η εσωκομματική αμφισβήτηση έχει κορυφωθεί και τα δεδομένα σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχουν διαφοροποιηθεί ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης της Πορτογαλίας να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές της, φέροντας έτσι σε δύσκολη θέση, εξ αντιδιαστολής, την πειθήνια και υποταγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας. Ολα αυτά σηματοδοτούσαν πια την αντίστροφη μέτρηση για την παραμονή του κ. Παπανδρέου στην εξουσία.
Υστερα λοιπόν από το αναγκαίο οικογενειακό συμβούλιο, αποφάσισε να το παίξει «ήρωας» και αφού δεν μπόρεσε να εκβιάσει τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, για να τις καταστήσει συνένοχες στην πολιτική του, τώρα παίζει το τελευταίο του χαρτί, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τη χώρα. Με μια απίστευτη ανευθυνότητα, προσπαθεί να βαφτίσει από χθες το βράδυ εθνικό θέμα το απόλυτα κινδυνολογικό, καταστροφικό και εν τέλει ψευδεπίγραφο ερώτημα για την υποταγή της χώρας σε νέα πολυετή δεσμά μιας αποτυχημένης συνταγής ή την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή. Αυτό είναι και το δίλημμα που σε συνθήκες τρομοκράτησης και εκφοβισμού των πολιτών θα αρχίσει να προβάλει από σήμερα η κυβερνητική προπαγάνδα, αδιαφορώντας για την εθνική περιπέτεια που προκαλούν.

Ζητεί και ψήφο εμπιστοσύνης για να εκβιάσει (και) τους βουλευτές του
Τον μεγαλύτερο εκβιασμό της Μεταπολίτευσης επιχειρεί ο Γιώργος Παπανδρέου, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, πολλώ δε μάλλον, καλλιεργώντας τον εθνικό διχασμό, με ένα δημοψήφισμα που δρομολογεί για τα τέλη Ιανουαρίου του 2012. Την ίδια ώρα, εκβιάζει και την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης, όταν λίγες ώρες νωρίτερα άλλοι βουλευτές τού ζητούσαν να φύγει και να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας και άλλοι να κάνει εκλογές.
Ο κ. Παπανδρέου για άλλη μια φορά αποφάσισε, με γνώμονα το προσωπικό του συμφέρον και της οικογένειάς του, και άδειασε με την απόφασή του όχι μόνο τους βουλευτές αλλά και κορυφαίους υπουργούς του, ανακοινώνοντας δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ισχυρίστηκε, για να δικαιολογήσει τον εκβιασμό του, ότι «για τη νέα σύμβαση πρέπει να πάμε σε δημοψήφισμα. Για μια εθνική απάντηση στο μείζον εθνικό ερώτημα, ο λαός πρέπει να τοποθετηθεί υπεύθυνα (...) Θέλει να υιοθετήσουμε τη νέα συμφωνία ή θέλει να την απορρίψουμε; Αν δεν τη θέλει ο λαός, δεν θα εφαρμοστεί. Εάν ναι, θα προχωρήσουμε» είπε, επιδεικνύοντας πρωτοφανή ανευθυνότητα για το μέλλον της χώρας, μια και αρνητική απάντηση σημαίνει ουσιαστικά και έξοδο της χώρας από το ευρώ. Την ίδια ώρα, δεν τόλμησε να πάει σε εκλογές, επιμένοντας να παραμένει γαντζωμένος στην εξουσία, απορρίπτοντας ταυτόχρονα τα σενάρια συγκυβέρνησης και «συγκατοίκησης».
Παράλληλα, επιχειρώντας να εκβιάσει πρωτίστως τη στήριξη των δικών του βουλευτών, ζήτησε την ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής, για να προχωρήσει δήθεν σε μεγάλες αλλαγές στο κεντρικό κράτος, στη δικαιοσύνη, στην οικονομία κ.α.
Νωρίτερα, άλλωστε, ο κ. Παπανδρέου είχε μιλήσει για τους όρους με τους οποίους διεξάγεται η πολιτική σύγκρουση στη χώρα και είχε αναφερθεί σε συνασπισμό ετερόκλητων δυνάμεων που «παίζουν τα ρέστα τους». Επιχείρησε άλλωστε, να καλοπιάσει τους βουλευτές του, εξαίροντας τη στάση τους στην τελευταία ψηφοφορία.
Αναφερόμενος εμμέσως στα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου, υποστήριξε ότι μπορεί να συμμεριστεί την οργή του κόσμου, πλην όμως δεν δικαιολογεί τη βία. Αγνοώντας επιδεικτικά δε το ότι η δική του επιλογή μπορεί πολύ εύκολα να οδηγήσει στον εθνικό διχασμό, αναρωτήθηκε αν θέλει η πλειοψηφία την αστάθεια και την αναρχία, και αν θέλει τον εθνικό διχασμό, υποστηρίζοντας ότι το να χωρίζονται οι πολίτες σε εθνικόφρονες και μιάσματα δεν υπηρετεί την πατρίδα.
Μαριτίνα Ζαφειριάδου
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

10 σχόλια:

  1. Τὸ λέω καὶ τὸ ξαναλέω, ἂς κάνη δημοψήφισμα.
    Ἔχω ἐμπιστοσύνη στὸ ἔνστικτο αὐτοσυντηρήσεως τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με αφορμή το ξήλωμα τέτοιες ώρες και της ηγεσίας των ΕΔ, των οποίων άρχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πιστεύω ότι πίσω από τις μεθοδεύσεις του ΓΑΠ για γάτζωμα στην εξουσία, βρίσκεται ο ίδιος ο Πρόεδρος, ενεργώντας ως σωτήρας της οικογένειας.
    Εκτιμώ ότι μέσα στο μυαλό τους έχουν άσχημα πράγματα, τα οποία θα ήταν ικανά να προκαλέσουν ακόμα και ανάμειξη των ΕΔ και προσπάθησαν να μειώσουν αυτό το ενδεχόμενο.
    Ο λαός όμως έχει ράματα για τη γούνα τους και να δούμε πως θα περατώσουν τη θητεία τους και οι μεν και ο δε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΙ ΑΣΠΑΛΑΘΩΝ
    Το τελευταίο ποίημα του Γεωργίου Σεφέρη.

    Ήταν ωραίο το Σούνιο τη μέρα εκείνη του Ευαγγελισμού.
    πάλι με την άνοιξη.
    Λιγοστά πράσινα φύλλα γύρω στις σκουριασμένες πέτρες
    το κόκκινο χώμα και οι ασπάλαθοι
    δείχνοντας έτοιμα τα μεγάλα τους βελόνια
    και τους κίτρινους ανθούς.
    Απόμερα οι αρχαίες κολόνες, χορδές μιας άρπας που αντηχούν
    ακόμη...
    Γαλήνη
    -Τι μπορεί να μου θύμισε τον Αρδιαίο εκείνον;
    Μια λέξη στον Πλάτωνα θαρρώ, χαμένη στου μυαλού
    τ' αυλάκια.
    τ΄ όνομα του κίτρινου θάμνου
    δεν άλλαξε από κείνους τους καιρούς.
    Το βράδυ βρήκα την περικοπή:
    "τον έδεσαν χειροπόδαρα" μας λέει
    "τον έριξαν χάμω και τον έγδαραν
    τον έσυραν παράμερα τον καταξέσκισαν
    απάνω στους αγκαθερούς ασπάλαθους
    και πήγαν και τον πέταξαν στον Τάρταρο κουρέλι".
    Έτσι στον κάτω κόσμο πλέρωνε τα κρίματά του
    Ο Παμφύλιος ο Αρδιαίος ο πανάθλιος Τύραννος.

    31 του Μάρτη 1971

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και κάτι ακόμα, εκει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν άντρες;
    Το λέω αυτό γιατί μόνο οι γυναίκες ομιλούν ως άντρες (κατσέλη-βάσω-καιλή-αποστολάκη κ.λ.π), οι άντρες τη μία λένε κάτι και την άλλη το ανασκευάζουν, τζάμπα μάγκες κατά τον ευάγγελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ με τον Κόνιον. Ας αφήσουν τον Ελληνικό λαό να αποφασίσει και να αναλάβει τις ευθύνες του αλλά και τις συνέπειες. Επιτέλους πρέπει κάποτε να σταματήσουμε να λέμε ότι έφταιγε ο Παπανδρέου ή ο Σαμαράς ή ο .... Ο Ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει ότι μόνος του πρέπει να αποφασίζει για το μέλλον του και ότι όταν παρασύρεται από δημαγωγούς θα πρέπει να υποστεί και τις συνέπειες. Δεν καταλαβαίνω γιατί όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαφωνούν με το δημοψήφισμα (κρίμα γιατί όλα φωνάζουν για δημοκρατία και απεξάρτηση από τους ξένους); Εγώ θα ψήφιζα στις επόμενες εκλογές το κόμμα που θα δεσμευόταν ότι μετά τις εκλογές θα έκανε δημοψήφισμα. Θέλω μεγαλύτερη συμμετοχή στη "Δημοκρατία" μας. Δεν θέλω για όλα να αποφασίζουν κοινοβουλευτικά στρατιωτάκια που ακολουθούν τις διαταγές του αρχηγού χωρίς βούληση. Δεν θέλω μετά τις εκλογές να δω τη χώρα μου να παθαίνει τα ίδια με άλλο "ΧΡΩΜΑ". Ποια είναι η γνώμη σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν θα προλάβει να κάνει δημιψήφισμα, θα τον προλάβουν οι εκλογές. Την Παρασκευή δεν θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Η φωτοβολίδα του δημοψηφίσματος έγινε για να εκβιάσει τις ξένες ηγεσίες να τον υπερασπιστούν όταν στην Ελλάδα θα είμαστε έτοιμοι να του περάσουμε το σχοινί στο λαιμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Konion @ ETHIKOS

    Με κάθε σεβασμό στην δική σας άποψη, και σχετικά με το θέμα των δημοψηφισμάτων :

    Θεωρώ ότι η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων είναι ένδειξη πραγματικής Δημοκρατίας, με την προϋπόθεση να γίνονται στον σωστό χρόνο, για ΟΛΑ τα σπουδαία ζητήματα ενός Λαού, και από κυβερνήσεις Δημοκρατικές, Νόμιμες, που έχουν πρώτο μέλημά τους το συμφέρον του Λαού που εκπροσωπούν.

    Στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν πρόκειται για Δημοψήφισμα, αλλά για στυγνό, ωμό, προκλητικό άνευ προηγουμένου, παράνομο, ανήθικο και σκληρά τιμωρητέο ΕΚΒΙΑΣΜΟ.

    Όσο έχει αυτή η ΣΥΜΜΟΡΙΑ τα Ηνία της Ελλάδας, η Ζωή μας είναι για πέταμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν είναι ηλίθιος είναι πανέξυπνος που παίζει το ρόλο του χαζού με επιτυχία..
    Αν ακολουθήσουμε τα λόγια του απο τότε που ήταν υπουργός εξωτερικών και πιο πριν αποδεικνύεται περίτρανα τι θέλει να κάνει ποιος είναι ο σκοπός του.

    Global Financial Government υπο την σκέπη των επώνυμων αγορών.
    Σε αυτές δεν υπάρχουν πατρίδες και σύνορα .Εξ ου και το να έχουμε λιγότερα στρέμματα γης να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια.
    Τι είπε σε ομιλία του στο LSE ..
    Η Ελλάδα ήταν η κερκόπορτα , ο αδύναμος κρίκος και αυτός αρκετά δυνατός και πειθήνιος ώστε να ακολουθήσει πιστά αυτά που έπρεπε να γίνουν ώστε να πραγματοποιηθεί το σχέδιο.
    Σε συνδυασμό δε με την νοοτροπία και την αγάπη για την καρέκλα και την εξουσία που θέλει ο Ελληνας έδεσε η μαρμελάδα..

    Ας μη βαυκαλιζόμαστε ότι λειτούργησε χωρίς να σκεφτεί τι κάνει.Τίποτα δεν είναι τυχαίο...
    Και όπως κάποτε κάποιος μου είπε :

    Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και τίποτα δεν φαίνεται όπως είναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ethikos @ Konion
    Ευχαριστώ για το σχόλιο. Συμφωνώ με την άποψή σου για το ότι θα έπρεπε και προηγουμένως να έχουν διεξαχθεί δημοψηφίσματα (ειδικά για το αρχικό μνημόνιο). Επίσης το θέλουμε είτε όχι, αυτή η κυβέρνηση είναι εκλεγμένη από τον Ελληνικό λαό για άλλα δύο χρόνια (δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα και όσοι τους ψήφισαν φέρουν και την ευθύνη ενώ εμείς υποφέρουμε με τις συνέπειες) και είναι νόμιμη. Εύχομαι ολόψυχα να μην την υποστούμε για άλλα δύο χρόνια. Δεν θα ακολουθήσω τους χαρακτηρισμούς σου γι'αυτό το δημοψήφισμα έως ότου δω τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του ερωτήματος που θα περιέχει. Δυστυχώς φοβάμαι ότι θα δικαιωθείς τελικά γι' αυτούς (οι κυβερνήτες μας, αλλά και η αντιπολίτευσή μας δεν οδηγούνται από το συμφέρον της χώρας και των απλών ανθρώπων αλλά από κομματικά και ιδιωτικά συμφέροντα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ETHIKOS
    Δυστυχώς κι εγώ πιστεύω ότι θα δικαιωθώ τελικά και για την κυβέρνηση (πως αλλιώς;) αλλά και για την αντιπολίτευση. Να μην το φοβόμαστε όμως πια αυτό, να μην φοβόμαστε τίποτα, αρκετά φοβηθήκαμε για δύο ολόκληρα τουλάχιστον χρόνια, φτάνει. Δεν το λέω αυτό από καμία θέση ισχύος, απλά θεωρώ ότι αν δεν καταφέρουν να λυγίσουν την Ψυχή μας το έχουν χάσει το παιχνίδι. Είναι τόσο δύσκολο πια, όμως πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι, όλοι οι Έλληνες, έχουμε μια μικρή πορτούλα στην καρδιά μας που αν τολμήσουμε και την ανοίξουμε γίνεται Πύλη Θάρρους και μας επιβεβαιώνει αυτό που ανέκαθεν υποψιαζόμασταν. Ότι είμαστε πάντα πολύ πιο δυνατοί απ’ ότι πιστεύαμε. Στο μυαλό μου τριγυρνούν τα λόγια του Ελύτη : «Ότι σώσεις μες στην αστραπή, καθαρό στον αιώνα θα διαρκέσει». Μέσα σε τόσες αστραπές, αυτό που θα απομείνει για μας, ατομικά, κοινωνικά και Εθνικά, δεν θα πεθάνει ποτέ. Άρα, προχωράμε, βλέπουμε, σκεφτόμαστε και αποφασίζουμε. Και θυμώνουμε, εννοείται, και αυτό είναι πλέον στο πρόγραμμα, και υγιές, αλλά δεν τους χαρίζουμε τον Θυμό μας. Θα τον εκφράσουμε – οπωσδήποτε – όπως εμείς αποφασίσουμε, όταν έρθει η ώρα. Εν ψυχρώ.
    Καλό Βράδυ. Ρίκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.