29/11/11

Η φωνή ενός Έλληνα που ανησυχεί για την πορεία της πατρίδος!

Φίλε Σάββα,
Μετά από καιρό και διαβάζοντας σχεδόν όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στον ΙΝΦΟΓΝΩΜΟΝΑ, καθώς και τα σχόλια των αναγνωστών, καταλήγω στο συμπέρασμα οτι η δημιουργία ενός νέου πανεθνικού ελληνικου κόμματος είναι απαραίτητη όσο ποτέ. Η σωτηρία της πατρίδας μας είναι υπέρτατη ανάγκη.

Μακριά από χουντικές προδοσίες, κομμουνιστικές τυμβωρυχίες, σοσιαλιστικά απατηλά οράματα και φιλελεύθερες αλαζονείες, η χώρα έχει ανάγκη από πραγματιστές, τίμιους, εργατικούς, χριστιανούς και εραστές του ελληνικού ονείρου. Της δωρικής άποψης για την ζωή.
Πρεπει όλοι εμείς που αγαπάμε ακόμη αυτόν τον τόπο να δημιουργήσουμε το σχήμα εκείνο που θα κατέβει, δημοκρατικά, να δώσει την χαμένη λεβεντιά στον Ελληνα.
φιλικά
Σ.Λ.

27 σχόλια:

  1. Η ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ

    Μιχάλης Χαραλαμπίδης*

    Η ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ

    Δεν νομίζω ότι το ιστορικό προϊόν, το ανθρώπινο μορφωτικό και πολιτικό κεφάλαιο της γενιάς του Πολυτεχνείου έπρεπε να είναι ο ανεψιός και ο υιός. Οι συλλαβίζοντες του ψευτοχάρβαρντ, οι υιοί του μπαμπά κατά το ο γιός του φαρμακοποιού φαρμακοποιός, οι γλάστρες και το πολιτικό κιτς για να δούμε και την κωμική, αλλά τραγική για τη χώρα, έκφραση του παρακμιακού φαινομένου.

    Δεν αρκεί η καταδίκη του. Αυτό που είναι χρήσιμο και αυτό που κάνω είναι η ερμηνεία του.**

    Τα αίτια, οι λόγοι αυτής της παρακμής, της επιβολής της κακιστοκρατίας, του ευτελισμού, της τερατογονίας, όπως γράφω στο βιβλίο μου «Από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο ΚΚΚΑΣΟΡ ο εκφυλισμός ενός ιστορικού εγχειρήματος».

    Είναι ακριβώς έκφραση αυτής της μολυσμένης ατμόσφαιρας της τερατογονίας η αγωνιώδης και πονηρή δήλωση του υιού, προχθές στη Βουλή, ότι δεν είναι κολλημένος στις καρέκλες.

    Όπως όλες οι ολιγαρχικές ολοκληρωτικές ομάδες και τα πρόσωπα, μπροστά στα ερείπια που δημιούργησαν, επιδιώκουν να καλυφθούν, να αποφύγουν την καταδίκη, να σωθούν ψευδόμενοι συνειδητά, επανειλημμένα και συστηματικά. Στο βιβλίο μου μιλώ για την πολιτική ως Απάτη.

    Δυστυχώς η ιστορία του ΠΑ.ΣΟ.Κ., η μνήμη του ΠΑ.ΣΟ.Κ., λέει ότι η χωρίς θεμέλια, χωρίς ιστορία, χωρίς λόγο, χωρίς δίκαιο, χωρίς αγώνα, χωρίς ιερό, αρρωστημένη μανία του υιού για την καρέκλα διέλυσε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τη χώρα αργότερα.

    Πρόκειται για τις μεγαλύτερες, αν όχι τη μεγαλύτερη, εθνική ήττα. Μπορούν να γίνουν παραλληλισμοί με το «Ειρήνη – Μη πόλεμος» του Γούναρη στις εκλογές του 1920 και το «Λεφτά υπάρχουν» του υιού το 2009. Η ιστορία πλέον λέει που οδήγησαν αυτοί οι τυχοδιωκτισμοί.

    Ποτέ όμως δεν ευτελίστηκε, δεν διασύρθηκε σ’ αυτό το βαθμό το όνομα της Ελλάδας.

    Πριν λίγο καιρό επανέλαβα μία φράση που ακούστηκε στην αγορά των Αθηνών και βρήκα στον Διόδωρο Σικελιώτη*** «Όνειδος της πατρίδας». Θυμάμαι ότι και ο Ανδρέας Παπανδρέου τη χρησιμοποίησε χρόνια πριν.

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΜΟΥΣΕΣ.

    *Από την ομιλία του στο Κιάτο

    **Η άλλη χαμένη μάχη του Πολυτεχνείου στο «Από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο ΚΚΚΑΣΟΡ ο εκφυλισμός ενός ιστορικού εγχειρήματος». Μιχάλης Χαραλαμπίδης εκδόσεις Στράβων 2009.

    *** «Τολμάς να ζεις, ν’ αντικρίζεις το φως του ήλιου και να έρχεσαι στην Αγορά Ζωντανό μνημείο ντροπής και όνειδος της πατρίδας»। Διόδωρος Σικελιώτης, Βιβλιοθήκη Ιστορική, Εκδόσεις Κάκτος - Αθήνα

    Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανακόντα
    αρκετά βάρη σήκωσα και συνεχίζω να σηκώνω μέχρι τώρα για την Πατρίδα.
    Αυτό το βάρος και αυτήν την απάντηση ας αναλάβουν να τη δώσουν άλλοι και πρώτα απ' όλα οι αναγνώστες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. skal, ποτέ δεν είναι αρκετό: είσαι γερό σκαρί, αντέχεις.

    Εδώ φημολογείται πως ο Ακρίτας έχει ήδη ετοιμάσει το πανό "Anaconda for President"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «… η χώρα έχει ανάγκη από πραγματιστές, τίμιους, εργατικούς, χριστιανούς και εραστές του ελληνικού ονείρου. Της δωρικής άποψης για την ζωή».
    Μήπως όμως οι παραπάνω Έλληνες αποτελούν μειοψηφία στο σημερινό ελληνικό κράτος; Μήπως τελικά το μόνο που μας απομένει είναι να αντιμετωπίσουμε με θάρρος τις συνέπειες της «άλωσης» αυτού του άθλιου και εθνοκτόνου κράτους.
    Ο Ελληνισμός όμως υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει όσο θα υπάρχει ανθρώπινος πολιτισμός. Ας βοηθήσουμε όσο μπορούμε στην διαφύλαξή του.

    Δημήτριος Καρατζίδης
    Ταξχος ε.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είναι ανάγκη να γίνει κόμμα,γίνεται και χωρίς αυτά,ας αλάξουμε ριζικά το σύστημα διακυβέρνησης της Ελλάδας,ευκαιρία είναι.

    Υπάρχουν αρκετοί που σχεδιάζουν να αναλάβουν πολιτικές πρωτοβουλίες,αλλά έτσι όπως είναι τα πράγματα όλοι σχεδιάζουν για μετά την κατάρευση.

    Αυτό δεν είναι κακό,οποιαδήποτε αξιόλογη πρωτοβουλία θα έχανε τη δυναμική της αν εκδηλωνόταν πρίν την κατάρευση,γιατί πολύ απλά θα έπρεπε να τη διαχειριστεί και αυτό σίγουρα θα την οδηγούσε σε αποτυχία.Θα φρόντιζαν κάποιοι να της φορτώσουν όλα τα δεινά που έφεραν οι δικές τους πράξεις.

    Έχω εκφράσει αποκρουστικές απόψεις τελευταία,δυστυχώς όμως δεν βλέπω άλλη λύση,μακάρι να υπάρξει κάτι πιο Δημοκρατικό και πολιτισμένο αλλά ας είμαστε ρεαλιστές,δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στον ορίζοντα.

    Σε έκτακτες καταστάσεις που απειλείται η επιβίωση μας,ακόμη και η εδαφική μας ακεραιότητα,θεωρώ ότι πρέπει να δράσουμε αναλόγως,ας μην ξεχνάμε ότι στη χρήση βίας και το πολύ αίμα που έχυσαν οι πρόγονοι μας ωφείλουμε την ύπαρξη μας.Ασφαλώς όχι συνελλήνων,δεν μιλάω για εμφύλιο και τέτοιες ανοησίες.

    Διακινδυνεύω να χαρακτηριστώ φασίστας,χουντικός και πολλά άλλα τέτοια,τα οποία απεχθάνομαι,δηλώνω φανατικός Δημοκράτης,δυστυχώς όμως θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ΔΕΝ έχουμε Δημοκρατία αλλά ούτε και τα αντίστοιχα δικαιώματα,δεν λέω να καταλύσουμε τη Δημοκρατία γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει,να την επαναφέρουμε ακόμη και διά της βίας λέω.

    Όσο περισότερο καθυστερεί η αποκατάσταση της πραγματικής Δημοκρατίας τόσο μεγαλύτερο και δυσκολότερο θα είναι το έργο της αποκατάστασης της ζημιάς που έχει προκληθεί και συνεχίζει με απίστευτους ρυθμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το σχόλιο του Χρήστου Χατζησαββίδη είναι κοντύτερα σ' αυτό που πιστεύω κι εγώ.

    >Η σωτηρία της πατρίδας μας είναι υπέρτατη ανάγκη<

    Ακριβώς γι αυτό, μακριά από κόμματα. Τουλάχιστον στην Ελλάδα, το κομματικό σύστημα έχει δοκιμασθεί και έχει αποτύχει οικτρά. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα ακόμη κόμμα, το οποίο για να κυβερνήσει θα χρειασθεί ψηφοφόρους, άρα θα καταλήξει πελατειακό, όπως όλα τα άλλα κόμματα. Η Ελλάδα έχει ανάγκη αλλαγής τρόπου διακυβερνήσεως.

    Η ίδρυση ενός ακόμη κόμματος είναι μία εύκολη και ανούσια λύση. Το στοίχημα είναι η εξεύρεση συστήματος, που θα αντικαταστήσει τα κόμματα και ο τρόπος εφαρμογής του συστήματος αυτού. "Εδώ σε θέλω κάβουρα...".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Nativist, και αν σού πω πως αυτό που ζητάς έχει ήδη βρεθεί και έχει τεθεί υπ'όψιν τού ρυθμιστή τού πολιτεύματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δειτε και αυτο:

    "Δημιουργία, ξανά! στις Κονταρομαχίες TRT - 1. Εισαγωγή"

    http://www.youtube.com/watch?v=7-LZh8HsKEw&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η δική μου πρόταση είναι:

    Διάλυση όλων των κομμάτων εντός της Βουλής.

    200 βουλευτές ανεξάρτητοι οι οποίοι θα εκλέγονται με απλή αναλογική,η υποψηφιότητα να καλύπτει όλη την επικράτεια γιατί τον πολίτη μπορεί να τον εκφράζει κάποιος υποψήφιος απο άλλο νομό,αυτό θα βοηθήσει πολύ στην απελευθέρωση του αξιώματος του βουλευτή απο τοπικιστικές αντιλήψεις,πολύ σημαντικό.Να καταργηθούν οι έδρες των βουλευτών ανά νομό.

    Ο Πρωθυπουργός θα εκλέγεται απο τη Βουλή.

    Οι βουλευτές δεν θα έχουν θέση στην εκτελεστική εξουσία,δεν θα υπουργοποιούνται.Όριο στις δύο θητείες.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναλάβει εξουσίες,να περάσουν σε αυτόν τα κρισιμότερα υπουργεία όπως:ΥΠΕΞ,ΥΠΕΘΑ,ΥΠΟΙΚ.Ο Πρόεδρος να εκλέγεται απευθείας απο το λαό.

    Σύσταση Σώματος Γερουσιαστών (100)οι οποίοι θα νομοθετούν ΜΟΝΟ σε ότι αφορά τις εξουσίες του Προέδρου της Δημοκρατίας,Γερουσιαστές θα έχουν δικαίωμα να εκλεγούν ΜΟΝΟ οι βουλευτές που έχουν συμπληρώσει 2 θητείες,εφόσον επανεκλεγούν απο το λαό.

    Σύνδεση της αποζημείωσης των πολιτικών με το βασικό μισθό ενός εργάτη,για παράδειγμα 5επί τον βασικό.

    Αυτά για αρχή,μετά ρυθμίζουμε και τα υπόλοιπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρήστο, μια πρόταση, για να είναι ρεαλιστική και εφικτή, πρέπει να έχει 2 πράγματα: το τί (τελικό υπόδειγμα σε κατάσταση steady-state) και το πώς (σχέδιο μετάπτωσης). Αυτά που λες, ακόμα και να θεωρηθούν ως τμήμα τού τί, δεν περιέχουν το πώς - ρεαλιστικό είπαμε, όχι με μαγικό τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Anaconda,

    Αν έχει βρεθεί, τότε γιατί να μην το μάθουμε και να το συζητήσουμε; Θα χαρώ να "ακούσω" (διαβάσω) περισσότερα. Νομίζω ότι μία τέτοια πρόταση μάς αφορά όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Anaconda

    Πρώτον,θα συμφωνήσω με τον nativist ότι αν υπάρχει κάτι τέτοιο που είναι και υπόψιν του ρυθμιστή(;;;) του πολιτεύματος θα πρέπει να το μάθουμε,διαφορετικά μιλάμε με σούπα μούπες τούπες.

    Δεύτερον,θα προτιμούσα να διευκρινήσεις το λόγο που θεωρείς την πρόταση μου ανεφάρμοστη,θα με ενδιέφερε πολύ,ειλικρινά.

    Κατέθεσα μια πρόταση,θέλω πραγματικά να την κρίνετε σκληρά,να αντιπροτείνετε,να την βελτιώσετε,να αναδείξετε αδυναμίες και τέλος να την απορίψετε ή να την αποδεχτείτε.

    Εγώ το θεωρώ πολύ σημαντικό,είναι μια άκρως Δημοκρατική διαδικασία που θα έπρεπε να ήταν αναπόσπαστο μέρος των υποχρεώσεων μας ως πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και για να χαλαρωσετα λιγο μια καλη ειδηση.Καλη εφ οσον δεν σημαινει μυστικο ξεπουλημα αλλα συνεργασια=


    >Με νέα εξαγωγική σύμβαση …πετά η κρατική ΕΑΒ !
    by Μιλήσιος

    «Απογειώνεται» η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (EAB). Κι αυτό καθώς σύμβαση ύψους 114 εκατ. δολαρίων για τη συναρμολόγηση υποσυγκροτημάτων του αεροσκάφους F-16 υπέγραψε η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία με τη αμερικανική Lockheed Martin Aeronautics.
    Η σύμβαση έχει 6ετή διάρκεια και αφορά στη συναρμολόγηση 112 εργοσυνόλων για τα αεροσκάφη F-16 Block 50 και Block 60.
    ‘Ετσι τουλάχιστον για κάποιο διάστημα η κρατική εταιρία – που σημειωτέον έχει ίδια διοίκηση από το 2004-5 – θα μπορεί να πατά καλά στα πόδια της και να προχωρήσει στα «πράσινα» νούμερα στον ισολογισμό της, όπως ήδη διαφάνηκe
    Greek National Pride

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άπληστα αγόρια...

    Αφού ξέρετε ότι εγώ δεν κάνω προτάσεις, δίνω τις βέλτιστες λύσεις...

    Χρήστο, πριν από το όλο 'σίριαλ' για τη νέα κυβέρνηση, ο ρυθμιστής τού πολιτεύματος, όπως ορίζει το Σύνταγμα, όφειλε να γνωρίζει τί επιλογές είχε - επιλογές τρόπος τού λέγειν, μιας και, με όρους εθνικού συμφέροντος, υπάρχει ο μονόδρομος τής βέλτιστης λύσης μου και κάποιες άλλες...

    Όσο για την κρίση τής πρότασής σου, αρκεί να σου πω πως λείπει το πώς. Λες, για παράδειγμα: "Διάλυση όλων των κομμάτων εντός της Βουλής." - πώς; Θα ξυπνήσει ένα πρωΐ το πνεύμα των Χριστουγέννων και θα το φέρει; Ποιός έχει το κίνητρο να το κάνει με σεβασμό στο Σύνταγμα και τούς νόμους που συμφωνούν με αυτό; Αν θεωρείς πως υπάρχει κάποιος άλλος μηχανισμός που θα κάνει πράξη αυτό που προτείνεις, πες το - απλά, με τα σημερινά δεδομένα, είναι ανεφάρμοστη. Δεν έκρινα το steady-state που προτείνεις, επισήμανα πως δεν έχεις πλάνο μετάβασης.

    ΥΓ. Σε γενικότερο επίπεδο, ας μού επιτραπεί να σημειώσω το εξής: τόσα think tanks, τόσα Παν/μια κτλ, τόσες γνωστές φιγούρες, έχετε δει κάποια συγκεκριμένη, εφαρμόσιμη πρόταση; Δε λέω να είναι η βέλτιστη, αλλά, τουλάχιστον, όχι γενική και αόριστη ή με την επίκληση τού από μηχανής θεού - αν είναι να εμπλακώ πάλι εγώ, εφαρμόζω τη λύση μου χωρίς μεσάζοντες. Εδώ ακριβώς αποδεικνύεται το πόσο ρηχή είναι η πνευματική τάξη στην πατρίδα μας: γκρίνια, μουρμούρα, σχόλια, θεωρίες για αγρίους αλλά θεσμική πρόταση μηδέν. Άντε μετά να έχουν το θράσος να εμφανιστούν ως Plan B...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ skal
    κουρασμενος μου ακουγεσαι?

    @ Χρήστος Χατζησαββίδης
    μια ψηφος απο εμενα (ξανα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Anaconda

    Να σου πώ το πώς,σε πρώτη φάση βελτιστοποιούμε την πρόταση,όχι απαραίτητα τη δική μου,διαδίδεται,και εφόσον είναι πράγματι ξεχωριστή θα απαιτηθεί απο το λαό να γίνει πραγματικότητα,τότε να είσαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν θεσμικοί που θα την υιοθετήσουν και θα την προωθήσουν.

    Με λίγα και απλά λόγια,απο κάτω πρός τα πάνω και όχι το αντίστροφο,για ευνόητους λόγους.

    bob

    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δε χρειαζόμαστε άλλο κόμμα,...Φιλική Εταιρία χρειαζόμαστε, κι ελπίζω κάποιοι να την έχουν ήδη φτιάξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η επιθυμία τού Σ.Λ. είναι απόλυτα θεμιτή και λογική. Με μία υποσημείωση μόνο: βασίζεται στη λογική τών πολιτικών σταθερών που έχουμε βιώσει όλες αυτές τις δεκαετίες. Εδώ όμως το πράγμα αρχίζει να αλλάζει. Η πολυεπίπεδη κρίση αρχίζει να κλονίζει αυτές τις σταθερές και αυτό κατ' αρχήν δείχνει θετικό. Το πρόβλημα όμως είναι ότι υπάρχουν και τα αναπόφευκτα φαινόμενα υστέρησης (δηλαδή, πόσο χρόνο χρειάζεται η κοινωνία για να ανταποκριθεί στα νέα βασανιστικά "ερεθίσματα"/γεννήματα τής κρίσης και να αρχίσει να απαγκιστρώνεται από τη "σιγουριά" τής πεπατημένης τόσων δεκαετιών;).

    Αυτή η μακροσκοπική διαπίστωση/ερώτημα οδηγεί με τη σειρά της στο επόμενο ερώτημα: εμείς που είμαστε υποκείμενα τού καθημερινού πολιτικοκοινωνικού μικρόκοσμου τι μπορούμε να κάνουμε βραχυπρόθεσμα έτσι ώστε να επιταχύνουμε τις εξελίξεις προς την (όποια) επιθυμητή μεσο/μακροπρόθεσμη κατεύθυνση; Μα πρώτα απ' όλα να ορίσουμε την κατεύθυνση.

    Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Ας υποθέσουμε ότι η επιθυμητή κατεύθυνση σκιαγραφείται (πολύ αδρά) από τη διαπίστωση τού Σ.Λ.: "...η χώρα έχει ανάγκη από πραγματιστές, τίμιους, εργατικούς, χριστιανούς και εραστές του ελληνικού ονείρου. Της δωρικής άποψης για την ζωή". Συμφωνούν όλοι σ' αυτό; Και πώς ακριβώς; Πώς το μεταφράζει δηλαδή ο καθένας; Με συνταγματικές αλλαγές ας πούμε σαν αυτές που περιγράφει ο Χρήστος Χατζησαββίδης; Με κάποια άλλη εναλλακτική; Και με τι τρόπο; Συστημικό ή εξωσυστημικό/αντισυστημικό;

    Κακά τα ψέμματα, η κοινωνία ψάχνεται αλλά ακόμα δεν έχει αρχίσει καν να κατασταλάζει σε μια γενική κατεύθυνση. Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα και με το κίνημα τών αγανακτισμένων. Που ήταν απλά μια πρώτη αντίδραση και κατέληξε περίπου σαν τούς "γενναίους τού Μπρανκαλεόνε", ή ακόμα καλύτερα σαν τούς "Monty Pythons and the Holy Grail". Και για να μην έχουμε αυταπάτες, η κοινωνία συνεχίζει να ελπίζει σε συστημική λύση. Δεν είναι έτοιμη ακόμα για γενικότερη ρήξη και έτσι ενδόμυχα προσβλέπει στον από μηχανής Θεό (Anaconda πάλι στα μπαράκια γύρναγες;).

    Προσωπικά τι έχω να προτείνω; Επιλέγω να μην προτείνω σχεδόν τίποτα, η κρίση προς το παρόν σχηματοποιεί κάποια πράγματα (που ακόμα όμως είναι ρευστά) με αργούς ρυθμούς. Και σίγουρα δεν πρόκειται να δείξω προς την κατεύθυνση κάποιου κόμματος. Βραχυπρόθεσμα (και αναγκαστικά συστημικά) μονάχα ένα: Ότι κόμμα κι αν ψηφίσετε, επιλέξτε τουλάχιστον όσους άξιους και ελληνόψυχους γνωρίζετε και απορρίψτε τα διάφορα lifestyle τσόλια που μάς έφεραν εδώ. Αν μη τι άλλο, οι κατραπακιές οξύνουν τα κριτήρια. Για να βελτιωθεί τουλάχιστον το p.H. τής πολιτικής σκηνής. Αυτό θα είναι μιά καλή αρχή.

    Και κάτι τελευταίο. Η κρίση χρειάζεται να δουλέψει λίγο ακόμα (και θα δουλέψει) για να ξεκαθαρίσει οριστικά η θολούρα τόσων δεκαετιών από το μυαλό μας. Και τότε πιθανολογώ ότι θα μπορέσουμε να μιλήσουμε πιο χειροπιαστά. Γιατί μέσα σ' αυτό το καμίνι θα κριθούν πρόσωπα και ιδέες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χρήστο, ο λαός που ψήφισε αυτά που ψήφισε τόσες δεκαετίες και τώρα βρίσκεται στην κατάσταση που βρίσκεται, έρμαιο τού iw, δεν είναι έτοιμος, όσο επικίνδυνο και να ακούγεται, να κάνει το βήμα τού "θα απαιτηθεί απο το λαό να γίνει πραγματικότητα".

    Εγώ κάνω την εξής πρόταση στον skal: να κάνει μια -σταθερά επάνω μέχρι το πέρας των συζητήσεων- ανάρτηση με τίτλο "θεσμική μετάβαση" και εκεί να αναπτύξουμε τις θέσεις μας, έτσι ώστε η όποια πρόταση να περιέχει τις ιδέες όλων - δεν έχει νόημα ένας να πετάει τη λύση και μετά να την εξηγεί, πρέπει όλοι να συμμετάσχουμε σε αυτή τη διαδικασία διαμόρφωσής της.

    Τέκνο μου Πιγκουίνε, χαίρομαι για δύο λόγους: πρώτον, άρχισες να θέτεις τις ερωτήσεις, η απάντηση των οποίων οδηγεί στη λύση, και δεύτερον κατανόησες ότι οι νυχτερινές μου έξοδοι σε μέρη με δυνατή μουσική στα νιάτα μου λάμβαναν χώρα για recruiting ιδιαίτερου μαθήματος, τώρα πλέον μόνο για την ανταλλαγή ευαίσθητων πληροφοριών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η καλυτερη προταση που γραφτηκε εδω μεσα=
    >af είπε...
    Δε χρειαζόμαστε άλλο κόμμα,...Φιλική Εταιρία χρειαζόμαστε, κι ελπίζω κάποιοι να την έχουν ήδη φτιάξει!
    30 Νοεμβρίου 2011 12:14 π.μ.<

    Οσον αφορα την "κουραση που αισθανεται ο Σκαλ" οπως γραφτηκε,εγω διαγιγνωσκω μονον ΑΗΔΙΑ που αισθανεται και ισως και το ματαιο οιασδηποτε προσπαθειας εκτος της "Φιλικης Εταιρειας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Χρήστο Χατζησαββίδη

    "θα απαιτηθεί απο το λαό να γίνει πραγματικότητα".

    Ποιος θα το απαιτήσει;

    Καλώς ή κακώς, οι ανατροπές πάντα επιβάλλονται, διότι με δημοκρατικές διαδικασίες, τέτοιες θεσμικές μεταβάσεις είναι μάλλον ακατόρθωτες. Αλλά και πάλι γεννάται το ερώτημα: Ποιος θα τις επιβάλλει; Ο στρατός; Ο καιρός των πραξικοπημάτων (άλλοτε τα λέμε και επαναστάσεις, π.χ. Γουδή 1909) πέρασε. Οι κρατούντες δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε, για ευνόητους λόγους. Λοιπόν ποιος;

    @ Anaconda

    Εσύ έχεις τον τρόπο της ομαλής μετάβασης και αν ναι, τι ελπίζει καταθέτοντάς τον στον Παπούλια, ή όποιον άλλο, αφού κι αυτοί μέρος του νυν συστήματος είναι. Συμφωνώ να γίνει μία σταθερά ανάρτηση, όπου τα όποια σχέδια θα γραφούν αναλυτικά και όχι με μισόλογα, όπως γίνεται τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ af

    Ακριβώς και η ΦΕ, ξέρεις, δεν ρωτούσε, αλλά προχωρούσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Nativist, εγώ πάντα λειτουργώ αρχικώς υπερπροβλεπόμενα για να έχω τη συνείδησή μου ήσυχη. Στην ανάρτηση, εάν και εφόσον γίνει, δεσμεύομαι να ακούσω, να μιλήσω και να καταθέσω το πλήρες κείμενο (το οποίο είναι μεγάλο).

    ΥΓ. Έχεις δίκιο: η ΦΕ δε ρωτούσε, προχωρούσε - αλλά δεν το φώναζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Συμφωνώ με πολλά από τα οποία ελέχθησαν προηγουμένως!!!!!!!!!!!!
    Όμως κύριοι έχουμε φτάσει πλέον στο απροχώρητο, ο λαός δεινοπαθεί και έχει φτάσει στα όρια της ανέχειας!!!
    Καταστρατηγείτε το είναι μας και διασπάτε η συνοχή της κοινωνίας μας!!Φοβούμαι ότι το να αναμένουμε την πλήρη κατάρρευση είναι δίκοπο μαχαίρι!!!!!! Αν ο κόσμος φτάσει σε σημείο να καθοδηγείτε βάση των ενστίκτων επιβίωσης χάθηκε το παιχνίδι!!!!Φιλική εταιρία σωστή άποψη με μορφή κόμματος διότι ο εχθρός καλό είναι να κατατροπωθεί πρώτα από τα ίδια του τα όπλα ''ο κανένας'' σε όλα τα γκάλοπ είναι νικητής, αν αυτός ο κανένας καταφέρει να επικρατήσει μετά με ωραίο και βατό τρόπο πάμε σε ολική αναθεώρηση του συντάγματος. Τα στερεότυπα και τα κατεστημένα είναι τόσο ισχυρά στην χώρα μας, έχουν βαθιές ρίζες και για να ξεριζωθούν θέλουν σωστή μεθοδολογία!!!! Είναι μαγκιά να τους εκτοπίσεις όλους τους χαραμοφάηδες με τα δικά τους όπλα!!!!!!!Η αιμορραγία πρέπει να σταματήσει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Συμφωνώ με πολλά από τα οποία ελέχθησαν προηγουμένως!!!!!!!!!!!!
    Όμως κύριοι έχουμε φτάσει πλέον στο απροχώρητο, ο λαός δεινοπαθεί και έχει φτάσει στα όρια της ανέχειας!!!
    Καταστρατηγείτε το είναι μας και διασπάτε η συνοχή της κοινωνίας μας!!Φοβούμαι ότι το να αναμένουμε την πλήρη κατάρρευση είναι δίκοπο μαχαίρι!!!!!! Αν ο κόσμος φτάσει σε σημείο να καθοδηγείτε βάση των ενστίκτων επιβίωσης χάθηκε το παιχνίδι!!!!Φιλική εταιρία σωστή άποψη με μορφή κόμματος διότι ο εχθρός καλό είναι να κατατροπωθεί πρώτα από τα ίδια του τα όπλα ''ο κανένας'' σε όλα τα γκάλοπ είναι νικητής, αν αυτός ο κανένας καταφέρει να επικρατήσει μετά με ωραίο και βατό τρόπο πάμε σε ολική αναθεώρηση του συντάγματος. Τα στερεότυπα και τα κατεστημένα είναι τόσο ισχυρά στην χώρα μας, έχουν βαθιές ρίζες και για να ξεριζωθούν θέλουν σωστή μεθοδολογία!!!! Είναι μαγκιά να τους εκτοπίσεις όλους τους χαραμοφάηδες με τα δικά τους όπλα!!!!!!!Η αιμορραγία πρέπει να σταματήσει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Συμφωνώ με πολλά από τα οποία ελέχθησαν προηγουμένως!!!!!!!!!!!!
    Όμως κύριοι έχουμε φτάσει πλέον στο απροχώρητο, ο λαός δεινοπαθεί και έχει φτάσει στα όρια της ανέχειας!!!
    Καταστρατηγείτε το είναι μας και διασπάτε η συνοχή της κοινωνίας μας!!Φοβούμαι ότι το να αναμένουμε την πλήρη κατάρρευση είναι δίκοπο μαχαίρι!!!!!! Αν ο κόσμος φτάσει σε σημείο να καθοδηγείτε βάση των ενστίκτων επιβίωσης χάθηκε το παιχνίδι!!!!Φιλική εταιρία σωστή άποψη με μορφή κόμματος διότι ο εχθρός καλό είναι να κατατροπωθεί πρώτα από τα ίδια του τα όπλα ''ο κανένας'' σε όλα τα γκάλοπ είναι νικητής, αν αυτός ο κανένας καταφέρει να επικρατήσει μετά με ωραίο και βατό τρόπο πάμε σε ολική αναθεώρηση του συντάγματος. Τα στερεότυπα και τα κατεστημένα είναι τόσο ισχυρά στην χώρα μας, έχουν βαθιές ρίζες και για να ξεριζωθούν θέλουν σωστή μεθοδολογία!!!! Είναι μαγκιά να τους εκτοπίσεις όλους τους χαραμοφάηδες με τα δικά τους όπλα!!!!!!!Η αιμορραγία πρέπει να σταματήσει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.