20/11/11

Ο εκβαρβαρισμός των Ελλήνων και η καταστροφή των μνημείων

ΕΠΙΔΡΟΜΗ "ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΏΝ" ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΤΕΙΧΟΣ
Ξήλωσαν βυζαντινό  μνημείο για τις πέτρες
Τμήμα του ανατολικού βυζαντινού μνημείου στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο κουκουλοφόροι προχθές έκαναν «επιδρομή» για να πάρουν τις πέτρες
Από το Έθνος
Αγανάκτηση προκάλεσαν τα πλάνα της τηλεόρασης που έδειχναν κουκουλοφόρους να καταστρέφουν ό,τι απέμεινε από το βυζαντινό κτίσμα στην πλατεία Συντριβανίου μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο.
Αντιδράσεις και για την εισβολή δυνάμεων των ΜΑΤ στους χώρους του ΑΠΘ

Θλίψη και οργή στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης προκάλεσε η "επιδρομή" κουκουλοφόρων στα ερείπια του ανατολικού βυζαντινού τείχους της πόλης, στο ύψος της πλατείας Συντριβανίου, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων το βράδυ της Πέμπτης, μετά τη λήξη των μαζικών και ειρηνικών διαδηλώσεων για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Οι ταραξίες άρχισαν να "ξηλώνουν" το μνημείο με σκοπό να εξασφαλίσουν "πολεμοφόδια" για τον πετροπόλεμο που θα ακολουθούσε με τις αστυνομικές δυνάμεις. Εικόνες που μεταδόθηκαν από τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης (TV100) δείχνουν τους νεαρούς να "ξηλώνουν" το τείχος και να γεμίζουν με πέτρες απ΄ αυτό τις τσέπες και τα σακίδιά τους.
Την ίδια ώρα, αντιδράσεις προκάλεσε η είσοδος αστυνομικών δυνάμεων μέσα στους χώρους του ΑΠΘ, η πρώτη σε πανεπιστημιακό χώρο μετά την ψήφιση του νέου νόμου που καταργεί το άσυλο.
Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ κινήθηκαν στο όριο μεταξύ της περίφραξης και του προαύλιου χώρου της νέας Αίθουσας Τελετών, όταν δέχτηκαν πετροπόλεμο από ομάδα περίπου 100 ατόμων που βρισκόταν μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου. Τότε δόθηκε η εντολή απώθησής τους και οι αστυνομικοί μπήκαν μερικές δεκάδες μέτρα μέσα στους χώρους του ιδρύματος και έγινε χρήση χημικών.
Μέσα στην Αίθουσα Τελετών βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση-συναυλία, η οποία διακόπηκε και ο πρύτανης Γ. Μυλόπουλος βγήκε για να ζητήσει από τις αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν, κάτι που έγινε. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, η ομάδα των νεαρών προκάλεσε φθορές σε μικρό αριθμό παλετών του εργοταξίου του Μετρό και σε πλαστικά διαχωριστικά τύπου Jersey. Σε χθεσινή τους ανακοίνωση, οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ ευχαριστούν τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας που όπως αναφέρει "περιφρούρησαν τις εκδηλώσεις, απώθησαν τους εισβολείς και απέτρεψαν τη δράση αλλότριων από την πανεπιστημιακή κοινότητα στοιχείων".
Νωρίτερα, στη διάρκεια "κλεφτοπόλεμου" στην πλατεία Συντριβανίου, συνελήφθη ένας 18χρονος, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία είχε πετάξει μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της διακεκριμένης φθοράς, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της κατοχής εκρηκτικών υλών, έκρηξης, εμπρησμού και παράβασης του νόμου περί όπλων, καθώς και για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών που βρέθηκε πάνω του.
Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση 14 άτομα, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα γιατί δεν προέκυψε κάτι επιβαρυντικό εναντίον τους.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

4 σχόλια:

  1. ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΠΤΟΪΟΥΔΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΙΑΧΩΒΑΔΕΣ ΚΑΙ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ.
    ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ.

    ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΙΑΧΩΒΑΔΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΠΤΟΪΟΥΔΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΙ ΙΑΧΩΒΑΔΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΕΚΕΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εὐτυχῶς ποῦ καταργήθκε τὸ ἄσυλο, αὐτὴ ἡ διαστροφὴ τῆς μεταπολιτεύσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ konion. Το συγκεκριμμένο σημείο δεν ανήκε στο λεγόμενο άσυλο. Απέχει κάπως απο κεί. Το χωρίζει από το ΑΠΘ η οδός Εθνικής Αμύνης και το πάρκο Καρατάσσου. Ξέρω καλά την περιοχή γιατί περνάω 5-6 φορές τη μέρα από κει και τριγύρω. Το ανατολικό προτείχισμα της πόλης πρώτη φορά υπέφερε από την αποψίλωση των υλικών του για πετροπόλεμο, στα νεώτερα χρόνια τουλάχιστον. Κακό βέβαια αλλά δεν είναι η μόνη ασχημία που υφίσταται το μνημείο. Πιο πάνω υπάρχουν μαρμάρινοι όγκοι που ήταν μάλλον πύλες ή πυργίσκοι. Πάνω τους γράφει με σπρέυ ο κάθε πικραμένος "φίλαθλος", αναρχικός λαθρό ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Επί δεκατίες εννοείται κρατάει αυτή η κολόνια. Στις αρχές καθάριζαν τα συνθήματα με κάποια χημικά, κατόπιν απλά τα έβαφαν με ασβέστη και τελικά παραιτήθηκαν από την προσπάθεια. Καραγκιόζ μπερντέ είναι οι μαρμάρινες επιφάνειες. Και το χειρότερο. Οι κάθε είδους ΙσλαμοΛαθρό που καθαρίζουν φανάρια στο Συντριβάνι οι Βουλγαρόγυφτοι που έκαναν την πλατεία Ροτόντα, 50 μέτρα πιο πάνω, διαλυτήριο και αποθήκη των μεταλλικών και άλλων ειδών που μαζεύουν από τους κάδους και το πάρκο υπνωτήριο, μαζί με τους ΑφροΜπαγκλαντές λαθρέμπορους που έχουν κατακλύσει τον χώρο, κατουράνε και χέζουν κατά βούλησιν όπου και όποτε θέλουν όλο το 24ωρο μπρος στα έκπληκτα μάτια των επισκεπτών. Βάλε και τους ντόπιους εξαρτημένους και άστεγους που συμπληρώνουν το παζλ και φυσικά κι αυτοί κοιμούνται και αφοδεύουν όπως και οι λαθρό, και τι άλλο να κάνουν δηλαδή, και έχεις επί έτη και έτη μια περιοχή ανοιχτό βόθρο που βρωμάει όλο το χρόνο και δεν ασχολείται κανείς για τίποτα. Εκτός από τον Δήμο και την Αστυνομία βέβαια, Δημοτική και Ελληνική που προσέχουν τους αλλοδαπούς λαθρέμπορους μη τυχόν και τους στραβοκοιτάξει κανείς. Η Ροτόντα, δεν χρειάζεται να πω για τι μνημείο πρόκειται, έχει όλα τα τζάμια σπασμένα στην Βόρεια πλευρά της, εκεί που ευωχούνται οι πάσης φύσεως "περίοικοι" και όταν έρχονται στο τσακίρ κέφι πετάνε μπουκάλια και πέτρες για σημάδι στα παράθυρα, έτσι για πλάκα. Έχει γίνει διαμαρτυρία στην UNESCO από τους κατοίκους της περιοχής η οποία έδειξε ενδιαφέρον και ξεκίνησε ενέργειες για τον βανδαλισμό του μνημείου μιας και οι δικοί γκούχου γκούχου αρμόδιοι εκώφευσαν χαρακτηριστικά στις ενημερώσεις και εκκλήσεις που πρώτα έγιναν προς αυτούς. Ρύποι υγρασία κλπ διαβρώνουν τα παγκοσμίου φήμης χρυσά ψηφιδωτά της οροφής, ακριβώς στο ύψος των σπασμένων υαλοπινάκων. Και κάτι για την Αψίδα του Γαλερίου, 100 μ. δεξιότερα. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ, 6 ΔΕΚΑΤΊΕς ΤΩΡΑ, ΕΓΡΑΨΑΝ ΠΡΟΧΤΕΣ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΜΕ ΣΠΕΡΫ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΗΣ. Επί δημαρχίας Μπουτάρ Πασά του Αδιαφόρου και Ανύπαρκτου. Έχω φωτογραφίες για όλα όσα περιγράφω!!! Τα κανάλια είδαν μόνο τον πετροπόλεμο. 20-30 χρόνια ποτέ δεν είδαν τίποτε άλλο. Τι να πει κανείς γι' αυτήν την πατρίδα. Ο Κύριος να βάλει το χέρι του. Δεν πιστεύω σε τίποτε και κανέναν πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά οι Έλληνες αριστεροί καί οι Τούρκοι έχουν πολλά κοινά. Ίσως είναι τό ίδιο καί τό αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.