9/11/11

Εθνική προδοσία με τη δανειακή σύμβαση

Και θα καταστραφούμε και θα γίνουμε δούλοι
Στην Ελλάδα εξαφανίζεται πια ο 'μεσαίος χώρος' ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα, εκείνο των Δούλων και των Εφιαλτών και εκείνο όσων αγωνίζονται για την πατρίδα τους.
Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Toυλάχιστον ο γράφων έχει αποφύγει μέχρι τώρα την υιοθέτηση βαριών εκφράσεων, γιατί δεν πιστεύει σε αυτό το είδος πολιτικού λόγου. Αυτό που κυρίως έχει σημασία είναι ο ελληνικός λαός να αντιμετωπίσει την τραγωδία που τον πλήττει με το μυαλό του όσο γίνεται καθαρότερο.
Οι αυτοκρατορίες, και αυτοκρατορία είναι αυτή που μας επιτίθεται, δεν αντιμετωπίζονται μόνο με την παλληκαριά, χρειάζεται και πολύ μυαλό. Πατριώτες είναι πολλοί που λένε π.χ. 'επιστροφή στη δραχμή τώρα' ή 'αποδέσμευση από την ΕΕ', μόνο που το επίπεδο της στρατηγικής σκέψης τους είναι στο επίπεδο εκείνων που έφτιαξαν ξύλινα τείχη γύρω από την Αθήνα και τους έκαψε μέσα ο Ξέρξης.
Αν όμως αληθεύουν αυτά που φαίνεται πως συνεπάγεται η νέα δανειακή σύμβαση, τότε θα λέγαμε μεγάλο ψέμμα, μη χαρακτηρίζοντας τη σύναψή της πράξη εθνικής προδοσίας. Οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής δεν συνεπάγονται απλά τη συνέχιση της διαπιστωμένα καταστροφικής και αδιέξοδης πολιτικής του Μνημονίου. Εισάγουν ένα ποιοτικό στοιχείο, ολοκληρώνοντας τη μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία και των κατοίκων της σε δουλοπάροικους μιας νέας Αυτοκρατορίας του Χρήματος. Και Σκύλλα και Χάρυβδη θα μπορούσε κάποιος να πει. Και θα καταστραφούμε και θα γίνουμε δούλοι.
Όπως μας πληροφορούν λίαν αξιόπιστοι νομικοί και κύκλοι οικονομολόγων, η υπαγωγή του χρέους στο βρετανικό δίκαιο, που προβλέπει η δανειακή σύμβαση, δένει τα χέρια της Ελλάδας όχι μόνο για δέκα χρόνια, αλλά για έναν αιώνα, ακριβέστερα καταστρέφει την ικανότητα υπαρξής της ως ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους. Σήμερα, η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες να μετατρέψει τους όρους αποπληρωμής του χρέους της με απλές αποφάσεις της Βουλής. Μπορεί επίσης, αν φύγει ή εκδιωχθεί από το ευρώ, να μετατρέψει το χρέος της σε δραχμές και να το υποτιμήσει μαζί με το νόμισμά της. Δεν χρειάζεται άλλωστε καν να το πράξει, αρκεί να το απειλήσει, για να αποκτήσει ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί. Σήμερα, τα ελληνικά δικαστήρια είναι αρμόδια να εκδικάσουν διαφορές ως προς το χρέος, αύριο θα είναι τα βρετανικά. Και η νέα δανειακή σύμβαση, αν ψηφιστεί και μάλιστα από ενισχυμένη πλειοψηφία της Βουλής, θα έχει αυξημένη τυπική και πολιτική ισχύ. Πάντα μπορεί κανείς να αθετήσει βέβαια τις πληρωμές του. Θα πρέπει να γίνει Κούβα όμως για να το κάνει. (Δεν είχαμε δυστυχώς τον χρόνο να επαληθεύσουμε το σύνολο αυτών των πληροφοριών πλήρως, κάτι που σκοπεύουμε να πράξουμε τις επόμενες μέρες. Θεωρούμε όμως τόσο κρίσιμο το ζήτημα που εκτιμήσαμε ότι πρέπει να τις δώσουμε στη δημοσιότητα).
Με άλλα λόγια, αυτό που επιχειρείται με τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου είναι ο αφοπλισμός της Ελλάδας με τη δική της συγκατάθεση, η οριστική μετατροπή της σε αποικία, χωρίς μάλιστα την παραμικρή εγγύηση, το αντίθετο, σωτηρίας της οικονομίας και κοινωνίας της, για να μη μιλήσουμε για την εθνική της ακεραιότητα, που θα είναι χίμαιρα να πιστέψουμε ότι μπορεί να διατηρηθεί σε παρόμοιες συνθήκες. Ολοι ξέρουν και το λένε ότι οι αποφάσεις της 26.10 όχι μόνο δεν θα σώσουν την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και θα καταρρεύσουν έτσι κι αλλοιώς σύντομα, πιθανώς και της ΕΕ περιλαμβανομένης. Τα χαρτιά όμως που θα έχει υπογράψει η Ελλάδα θα της μείνουν. Γι' αυτό και δεν τους φτάνει η συγκατάθεση του κ. Σαμαρά στην αναβολή των εκλογών και στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης-τσίρκου, αλλά θέλουν και τις γραπτές εγγυήσεις του – πέραν της προσπάθειας να τον εξευτελίσουν με αυτόν τον τρόπο.
Ερχεται μια στιγμή στη ζωή που πρέπει να αποφασίσεις με ποιον θα πάς και ποιούς θα αφήσεις. Στην Ελλάδα εξαφανίζεται πια ο 'μεσαίος χώρος' ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα, εκείνο των Δούλων και των Εφιαλτών και εκείνο όσων αγωνίζονται για την πατρίδα τους.

5 σχόλια:

  1. Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011 - 17:02

    Βαρύτατοι υπαινιγμοί Κομισιόν γιa κερδοσκοπία στην Ελλάδα

    Του Γιάννη Αγγέλη

    Κύκλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τους οποίους επικοινώνησε το Capital.gr δήλωσαν ότι «αυτά τα οποία συμβαίνουν στην Ελλάδα σε συνάρτηση με το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας συνιστούν βαρύτατα ποινικά αδικήματα. Είναι σε βάρος της οικονομίας της χώρας και σε βάρος του κοινοτικού προϋπολογισμού. Ως εκ τούτου θα υπάρξει συνέχεια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πρόκειται να τα αντιπαρέλθει...».Λόγω της συγκυρίας αλλά και του σημείου που βρίσκονται οι σχετικές διαδικασίες οι παράγοντες με τους οποίους επικοινώνησε το Capital.gr επέλεξαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.Στην ερώτηση του Capital.gr σε τι αναφέρονται όταν μιλούν για «ποινικά αδικήματα εις βάρος της οικονομίας της χώρας και του κοινοτικού προϋπολογισμού» αρνήθηκαν περαιτέρω διευκρινίσεις.Το Capital.gr απευθύνθηκε σε διπλωματικές πηγές στο Βερολίνο και το Παρίσι για να διευκρινίσει το περιεχόμενο της προειδοποίησης από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.Η απάντηση που πήρε είναι ότι «το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν διαπιστωθεί αξιοσημείωτες κερδοσκοπικές κινήσεις τόσο στις αγορές ομολόγων όσο και στις χρηματιστηριακές αγορές και την αγορά συναλλάγματος».Κατά συνέπεια είναι «απολύτως αναμενόμενο να κινηθούν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές για να διερευνήσουν» τους συσχετισμούς των πολιτικών γεγονότων με τις κινήσεις στις αγορές.
    Πηγή:www.capital.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχως η ροη των ειδησεων που φαινεται παρακατω οδηγει στο συμπερασμα (αν ισχυσουν οι τελευταιες ειδησεις) οτι δεν ειναι στραβος ο γυαλος αλλα στραβα συνεχιζουμε να αρμενιζουμε και κατ ευθειαν για τα βραχια.

    >Ο κύβος ερρίφθη: Ο Φίλιππος Πετσάλνικος είναι ο πρωθυπουργός, που θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης συνεργασίας. Απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του 24h.gr αναφέρουν ότι Παπανδρέου και Σαμαράς συμφώνησαν στο πρόσωπο του Προέδρου της Βουλής, ως την απόλυτα θεσμική λύση.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ένας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν θα είναι μέλος του κοινοβουλίου. Έχει επιλεγεί και συμφωνηθεί πρόσωπο κύρους και της απολύτου εμπιστοσύνης του Αντώνη Σαμαρά.

    Όσο για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, σε αυτή παραμένει ο Ευάγγελος Βενιζέλος (διατηρώντας και τη θέση του αντιπροέδρου), χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό αν θα διατηρηθεί ίδια η σύνθεση και του υπόλοιπου οικονομικού επιτελείου ή αν θα αντικατασταθούν από πιο έμπειρα στελέχη οι κύριοι Παντελής Οικονόμου και Φίλιππος Σαχινίδης.

    24h NewsRoom<

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτη ειναι η καλυτερη αναλυση που εχω διαβασει εδω και μηνες

    http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/11/blog-post_675.html

    οποιος εχει χρονο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην στενοχωριέστε φίλοι μου.

    Η ΕΕ θα είναι η πρώτη που δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, γιατί με την Ιταλία (2 τρισ) να κηρύσσει στάση πληρωμών τα "πλούσια" ταμεία της Εσπερίας θα αδειάσουν!

    Εμείς οι Ελληνες, πρέπει να φροντίσουμε να οργανώσουμε την αυτάρκεια μας στο φαγητό. Δηλαδή πρέπει να οργανώσουμε την επιβίωση μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η επιβίωσή μας εξαρτάται από την συντήρηση των υποδομών μας.
    Αυτές πρέπει να στηρίξουμε πρώτα. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.