28/11/11

Μπαγίς: Μοντέλο Ταϊβάν για άνοιγμα των λιμανιών

Μπαγίς: Μοντέλο Ταϊβάν για άνοιγμα των λιμανιώνΡύθμιση τύπου Ταϊβάν προτείνει η Τουρκία για να συμβάλει στην επανένωση της Κύπρου και για το άνοιγμα των λιμανιών, των αεροδρομίων και του εναέριου χώρου της, αναφέρει στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα η Χουριέτ.



Ο Τούρκος Υπουργός, αρμόδιος για θέματα ΕΕ και αρχιδιαπραγματευτής, Εγκεμέν Μπαγίς σε δηλώσεις του αργά χθες το βράδυ ανέφερε ότι εάν ένα αεροπλάνο της British Airways, της Air France, της KLM ή της Lufthansa προσγειωθεί στο παράνομο αεροδρόμιο του Ερτζιάν, ''η Τουρκία είναι έτοιμη να ανοίξει όλα τα λιμάνια, τα αεροδρόμιο και τον ενάεριο χώρο της σε όλα τα ε/κ πλοία και αεροπλάνα''.

Εάν ένα αεροσκάφος της Al Italia ή της Air France προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου, αυτό - σύμφωνα με τον κ. Μπαγίς - δεν σημαίνει αναγνώριση του ψευδοκράτους. ''Οπως έγινε και στην Ταϊβάν, αυτό θα είναι μια εμπορική σχέση''.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει σχέδιο Β για την Τουρκία σε περίπτωση αποτυχίας των συνομιλιών στο Κυπριακό, ο Τούρκος αξιωματούχος απάντησε: ''Για την Τουρκία υπάρχει σχέδιο Β, σχέδιο Γ, σχέδιο Δ, ακόμα και σχέδιο Ε. Αλλά ας το κρατήσουμε για μας προς το παρόν''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.