29/11/11

Σε Ελλάδα και Τουρκία ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Επί τάπητος διμερή και διεθνή θέματα, καθώς και το Κυπριακό


Σε Ελλάδα και Τουρκία ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Eπισκέψεις στην Τουρκία και την Ελλάδα, με αντικείμενο των συνομιλιών του τόσο το Κυπριακό, όσο και τις διμερείς σχέσεις και διεθνή θέματα, θα πραγματοποιήσει μεταξύ δύο και πέντε Δεκεμβρίου, ο Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάϊντεν. Στις επαφές του με την ηγεσία της Τουρκίας, τον Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ, θα τεθούν το Κυπριακό καθώς και η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και ζητήματα θρησκευτικών ελευθεριών.

Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού Αντιπροέδρου, Τόνι Μπλίνκεν, στις δύο Δεκεμβρίου ο Τζο Μπάϊντε θα βρίσκεται στην Άγκυρα για συναντήσεις με την τουρκική ηγεσία και την επομένη θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για να λάβει μέρος στην παγκόσμια Διάσκεψη Επιχειρηματικότητας. Εκεί θα συναντηθεί και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, και παρών θα είναι και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Με τους Τούρκους ηγέτες θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις και ένα μεγάλο εύρος διεθνών θεμάτων. Ο Τόνι Μπλίνκεν αναμένει, όπως είπε, ότι θα συζητήσουν «για την πρόοδο που είδαμε και ελπίζουμε να δούμε στις διαπραγματεύσεις του Κυπριακού, πριν ο ΓΓ του ΟΗΕ φέρει πίσω τον Ιανουάριο τους δύο ηγέτες της Κύπρου, καθώς και τις ελπίδες μας για μία διευθέτηση το συντομότερο δυνατό».

Στην Αθήνα, ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τους Προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά. «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις προσπάθειες της Ελλάδας και θα σταθούν σθεναρά στη φίλη και σύμμαχο, σε όλους αυτούς τους δύσκολους καιρούς» ήταν η αναφορά του Αμερικανού εκπροσώπου.
http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/30126 

1 σχόλιο:

  1. Να δηλώσουμε στους Αμερικανούς ότι πλέον δεν επιθυμούμε την επίσκεψη αξιωματούχων στην Ελλάδα μόνο όταν επισκέπτονται και την Τουρκία. Αν θέλουν να επισκεφτούν την Τουρκία δεν χρειάζεται να έρχονται κι εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.