1/11/11

«Όλοι πρέπει να έχουν όφελος από το φυσικό αέριο στην Κύπρο», λέει η Χ.Κλίντον

«Θεμελιακός στόχος η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία»

Η κ., Κλίντον είπε πως «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τη μεσολάβηση του ΟΗΕ στο Κυπριακό και πιστεύουν ότι η δημόσια ρητορική όλων των πλευρών πρέπει να διατηρηθεί στο χαμηλότερο σημείο».
Η κ., Κλίντον είπε πως «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τη μεσολάβηση του ΟΗΕ στο Κυπριακό και πιστεύουν ότι η δημόσια ρητορική όλων των πλευρών πρέπει να διατηρηθεί στο χαμηλότερο σημείο».
Νέα Υόρκη: Στο Κυπριακό και στο θέμα των ερευνών για την εξεύρεση υδρογονανθράκων, ζητώντας όπως όλες οι «πλευρές» επωφεληθούν, αναφέρθηκε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, μιλώντας τη Δευτέρα το βράδυ στο δείπνο του Ετησίου Συνεδρίου για τις Αμερικανο-τουρκικές σχέσεις, το οποίο διοργανώνει το Αμερικανοτουρκικό Συμβούλιο.

Η κ. Κλίντον , που τελικά ανέβαλε την προγραμματισμένη της για αύριο Τετάρτη αναχώρησή της για την Κωνσταντινούπολη για να ελάμβανε μέρος σε συνέδριο για το Αφγανιστάν, αναφέρθηκε στη στενή σχέση ΗΠΑ – Τουρκίας και τη συνεργασία τους σε μία σειρά διεθνών ζητημάτων, καθώς και στο Κυπριακό.

«Όλα τα μέρη συμφωνούν στο θεμελιακό στόχο της επίτευξης μιας διαρκούς διευθέτησης στη νήσο, που θα είναι το αποτέλεσμα μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας», είπε.

Η κ., Κλίντον είπε πως «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τη μεσολάβηση του ΟΗΕ στο Κυπριακό και πιστεύουν ότι η δημόσια ρητορική όλων των πλευρών πρέπει να διατηρηθεί στο χαμηλότερο σημείο, δίνοντας έτσι το περιθώριο που χρειάζονται τα μέρη για να επιτύχουν λύση».

Αναφερόμενη στις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας για φυσικό αέριο εντός της Αποκλειστικής Οικονομική Ζώνης (ΑΟΖ) της, είπε πως «ενώ αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να διεξάγει έρευνες για φυσικούς πόρους στην ΑΟΖ της, μαζί και με τη βοήθεια αμερικανικών εταιρειών, προσβλέπουμε στον να επωφεληθούν και οι δύο πλευρές από την διανομή των πόρων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.